Menu

3 dagen busreis Kerstmarkten Heidelberg, Speyer, Rüdesheim

7.7
Halfpension
Vanaf
Prijs op basis van:
1 persoon
3 dagen
halfpension
149
p.p.
Prijzen & boeken
 • Vertrekgarantie: 13 december
 • Toeristentrekker Heidelberg
 • Imposante Dom van Speyer
 • Gezellig wijnstadje Rüdesheim
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Verblijf in Hotel Schwanheimerhof op basis van halfpension
 • Kamer met douche en toilet
 • Alle genoemde excursies
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Maak dit jaar kennis met de kerstmarkten in Heidelberg en Rüdesheim tijdens een heerlijk kerstweekend met de bus. Koop de mooiste cadeaus en souvenirs en proef de speciale kerstkoeken en natuurlijk een glaasje glühwein. Behalve de kerstmarkten van Heidelberg en Rüdesheim maken we ook een uitstapje naar het gezellige Speyer. De historische centra van Speyer en Heidelberg zijn zo net voor de kerstdagen extra sfeervol en Rüdesheim is het hele jaar door een plaats die u niet mag missen. Maar met Kerst maakt elke stad in Duitsland zich extra mooi en is het volop genieten!

Dagprogramma


Vrijdag - Speyer
Nadat u met de servicelijnen naar ons verzamelpunt bent gebracht, stappen we in de bus naar Duitsland. In de loop van de middag komen we aan in Speyer. In de schilderachtige oude stadskern komt u te midden van prachtig gedecoreerde houten kraampjes van diverse partnersteden. Alles is natuurlijk volledig in kerstsfeer. U heeft een paar uur de tijd om de gezellige kerstmarkt en de stad te bezoeken. De grootste bezienswaardigheid in Speyer is de indrukwekkende Domkerk, zeker een bezoek waard. Vervolgens vertrekken we naar hotel Schwanheimerhof waar na aankomst gedineerd wordt.

Zaterdag - Heidelberg
Vandaag gaan we naar de Heidelbergse kerstmarkt. Heidelberg is een grote universiteitsstad met een mooi historisch centrum. Op diverse plekken in de stad vinden er gezellige kerstmarkten plaats. Proef de heerlijkste lekkernijen en ga op pad voor wat leuke souvenirs. De gezellige sfeer, de leuke winkeltjes en de prachtige gebouwen zorgen voor een unieke sfeer. ’s Avonds dineren we in het hotel.

Zondag - Rüdesheim
Op de terugweg brengen we een bezoek aan Rüdesheim, een romantisch stadje aan de Rijn. Rüdesheim is een sfeervol wijnstadje met de beroemde Drosselgasse, een smal straatje met talloze wijnkelders. De stad is ook erg geliefd bij vakantiegangers die een cruise over de Rijn maken. In november en december vindt er in Rüdesheim een sfeervolle kerstmarkt plaats. Na een paar uurtjes is het tijd voor de terugreis naar Nederland. De servicelijnen brengen u terug naar uw afstapplaats.

Excursie & Extra

 • Bezoek aan kerstmarkt Speyer
 • Bezoek aan kerstmarkt Heidelberg
 • Bezoek aan kerstmarkt Rüdesheim

Algemeen

Informatie kerstmarkten
Kerstmarkt Speyer
De sfeervolle kerstmarkt van Speyer wordt gehouden in de beroemde Maximilianstraße, voor de 'Alte Münze'. Op deze markt staan ook kraampjes van de acht partnersteden van Speyer; partnersteden in Europa en in Rwanda. U kunt hier dus internationale kerstsouvenirs bewonderen en kopen. Houdt u van kunst en ambacht? Neem dan zeker ook even een kijkje in de tenten op de binnenplaats van het stadhuis van Speyer. Daar wordt kunst en kunstnijverheid gemaakt en verkocht. Bij de Altpörtel, één van de hoogste stadspoorten van Duitsland, wordt in de adventsweken onder het geschal van kersttrompetten verschillende keren Bengaals vuurwerk afgestoken. Altijd een kleurrijk spektakel.

Wanneer u in Speyer bent, raden wij u aan om zeker ook een bezoek te brengen aan de majestueuze Dom. De Dom is hét kenmerk van Speyer en behoort tot de grootste en meest belangrijke Romaanse bouwwerken van Duitsland. Ten tijde van het Roomse Rijk was de kerk één van de centrale middelpunten en in de Dom liggen ook 8 koningen en keizers begraven. Een belangrijk bouwwerk dus, dan niet voor niets vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kerstmarkt Heidelberg
De kerstmarkt in Heidelberg is om meerdere redenen de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen vindt in Heidelberg de kerstmarkt plaats op zeven verschillende locaties. Heidelberg staat ook bovenaan de lijst van bezienswaardigheden in Duitsland. De prachtige oude stadskern van Heidelberg is een unieke locatie en de kerstmarkt is dan ook een fantastische combinatie tussen historie en romantiek. Ook het uitzicht op het imposante slot van Heidelberg maakt deze kerstmarkt anders dan andere kerstmarkten.

Op de Marktplatz staat een kerstpiramide met allerlei belangrijke figuren uit de geschiedenis van Heidelberg. Deze piramide is het nieuwe herkenningsteken van de kerstmarkt. Het vertelt het verhaal van Heidelberg door de eeuwen heen. Bijzonder zijn ook de schapen en ezels die de kinderen mogen aaien, evenals de ijsbaan op de Karlzplatz. Naast de kraampjes op de kerstmarkt – waar u een ruime keuze vindt aan ambachtelijke producten en typisch regionale lekkernijen, kunt u regelmatig genieten van adventsconcerten. Hier vindt u ook de ijspiste “Christmas on Ice”, dus houdt u van zwieren op het ijs, dan is dit uw kans!

Andere kerstlocaties in Heidelberg zijn onder meer de Bismarckplatz, Anatomiegarten, Universitätspltaz en de Kommarkt. We kunnen u aanraden om via de hoofdstraat van Heidelberg (de Hauptstrasse) via de winkelstraat naar de verschillende pleinen te wandelen. Zo mist u niets van de gezellige kerstsfeer. Op de Kommarkt staat overigens ook het Madonnen beeld dn op de Marktplatz moet u zeker even een blik werpen op de fontein van Hercules.

Kerstmarkt Rüdesheim
De kerstmarkt in Rüdesheim is uniek vanwege het prachtig decor van de vele eeuwenoude straatjes met schilderachtige vakwerkhuizen. In de omgeving van de nieuwe Rijnboulevard en de wereldberoemde Drosselgasse vindt u de kerstmarkt van Rüdesheim met zo’n 125 feestelijk versierde kersthuisjes. Kerstartikelen uit 12 verschillende landen worden hier verkocht. Bewonder de handgemaakte kaarsen, het werk van de glasblazers, tingieters, lantaarnbouwers, poppenmakers en onder meer de porseleinschilders.

De kerstmarkt van Rüdesheim bevindt zich tussen de Rijn en de Oberstrasse. In het midden van het plein staat een levensgrote kerststal en rondom de kerstmarkt kunt u genieten van prachtige historische panden. Dagelijks kunt u met de kabelbaan van Rüdesheim ook een ritje maken. Zweef over het winterse landschap van de wijnranken en geniet van het prachtige uitzicht op de stad en de rivier. Verwen uzelf tot slot op een kopje van de beroemde Rüdesheimer koffie!

Algemeen

Boek een overnachting bij Hotel van der Valk Nuland
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is Stadion de Vliert in Den Bosch. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, is het prettig om in de buurt van het verzamelpunt te overnachten voorafgaand en/of na afloop van uw reis. Wilt u graag van die mogelijkheid gebruik maken, dan kunt u overnachten bij Hotel Van der Valk in Nuland, gelegen op slechts 10 minuten rijden van het verzamelpunt. Hotel Van der Valk Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen. Op de dag van vertrek gaat u met eigen auto vanuit Nuland naar Stadion de Vliert (ca. 8 km). Daar kunt u voor de duur van de reis uw auto gratis parkeren. Geïnteresseerd? Bekijk dan de mogelijkheden en boek een overnachting in Nuland.

Heidelberg - avond - weerspiegeling brug Duitsland - kerst - kerstmarkt - bord gluhwein Duitsland - kerst - Lebkuchen Frohe Weihnachten Kerst Duitsland - Lebkuchenkraam Kerst - kerstdecoratie kerstballen Heidelberg - panorama Neckar en skyline avond - 2 Kerst Heidelberg - kerstmarkt - 1
3 dagen busreis Kerstmarkten Heidelberg, Speyer, Rüdesheim
Halfpension
Accommodatie

Ligging

Het leuke familiehotel Schwanheimerhof is rustig gelegen aan de rand van het landelijke dorpje Schwanheim in het Neckardal.

Faciliteiten

 • Receptie
 • Bar
 • Restaurant

Kamers

Uw kamer is voorzien van een televisie en badkamer met douche en toilet. Een deel van de kamers beschikt ook over een balkon.

Verzorging

U verblijft op basis van halfpension.

Bijzonderheden

 • Dit hotel is niet geschikt voor minder validen.
3 dagen busreis Kerstmarkten Heidelberg, Speyer, Rüdesheim
Halfpension
Reisinformatie

Inclusief

 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Verblijf in Hotel Schwanheimerhof op basis van halfpension
 • Kamer met douche en toilet
 • Alle genoemde excursies

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Op- en afstapplaatsen

 • Op- en afstapplaatsen in periode 29-11-2019 tm 13-12-2019
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid/Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch, Stadion De Vliert, Victorialaan 21
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam, Station Kogerveld Veldbloemenweg
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
3 dagen busreis Kerstmarkten Heidelberg, Speyer, Rüdesheim
Halfpension
Bestemming

Bestemming Neckardal

In het heuvelachtige gebied tussen Heidelberg en Heilbronn ligt het groene Neckardal. Hier zoekt de rivier de Neckar haar weg door uitgestrekte wouden, langs schilderachtige dorpjes, imposante burchten en kastelen en eeuwenoude stadjes. Een streek die de moeite waard is om nader ontdekt te worden. Bezoek het historische Heidelberg; een plaats die in de top 5 van meest geliefde bezienswaardigheden in Duitsland staat!

Of wat dacht u van het prachtige slot Schwetzingen, ook wel “Klein Versailles” genoemd - en het kuuroord Baden-baden. Geniet tegelijkertijd van de prachtige natuur en de gezellige, pittoreske plaatsjes tijdens een boottocht over de Neckar of een natuurtocht. Na een vakantie in het Neckardal zult u het met ons eens zijn: het Neckardal is een streek waar u de stress van alledag kunt laten varen en optimaal kunt genieten van zowel rust, natuur als cultuur.
3 dagen busreis Kerstmarkten Heidelberg, Speyer, Rüdesheim
Halfpension
Klantreacties

Klantwaardering:

7.7
43 klanten gaven hun reactie
Fam. Graauw- v.Dorst
 • Waardering: 8,0
H.A.M. Bakker

Het eten was de 2de avond niet gaar.

Was goed georganiseerd alleen het weer zat tegen.
 

 • Waardering: 8,0
J. Verhoeven
 • Waardering: 7,0
H. Wolting
 • Waardering: 8,0
J. Wanders

Vriendelijke chauffeur René 
 

 • Waardering: 8,0
S.I.H. van der Meel-Hiyts

Hotel was simpel maar schoon. Ontbijt was karig, geen aanvulling brood. Miste jus d'orange.

Laatste dag weinig tijd in Rudesheim. Veel reistijd.

 • Waardering: 7,0
A. Koosje
 • Waardering: 8,0
A. v.d. Heuvel

De chauffeur is 3x fout gereden wat van onze tijd afgaat.

Zoals andere reizen wordt niet medegedeeld welken kamer je hebt en hoe laat diner ect is.

Alles zelf uitzoeken, optrekken en stoppen gebeurt zeer abrupt.

We hebben er het beste van proberen te maken.  

 • Waardering: 7,0
S. van der Es - Wanders

 -Hotel gedateerd - Aardig personeel - Ontbijt summier - lekkere wijn 

-Te kort in Rudesheim - Speyer kerstmarkt niet bijzonder
 

 • Waardering: 6,5
A. Tio

Ligging was afgelegen, zonder wifi. Bed was goed schoon.

Speyer kregen we alleen 2,5 uur Rudesheim alleen 1,5 uur 

 • Waardering: 6,0
S. van der Es
Rudesheim bezoek was veel te kort. Te weinig tijd.
 • Waardering: 7,0
Anoniem
Terug reis chauffeur 'n paar keer verkeerd gereden naar huis. Veel en veel langer in de bus.
 • Waardering: 6,0
K. Loermans
Was een leuke reis, alleen erg weinig tijd in Speyer en in Rudesheim. In Rudesheim maar 1u en 15 min kunnen rond kijken terwijl we 1,5u pauze hadden onderweg terug. Ook rekening houdend met de reistijdenwet hadden we dus wel 45min langer in Rudesheim kunnen blijven. Nu was het alleen maar op de klok kijken en niet genieten.
 • Waardering: 6,0
Carla
Geweldig
 • Waardering: 9,0
Anoniem
Was een fijne vakantie en de kerstmarkten prachtig
 • Waardering: 9,0
J. Hudepool
Prima
 • Waardering: 7,0
Agnes Evers
Prima, niet mis mee!
 • Waardering: 8,0
E. Kleijne
Ik heb een hele leuke vakantie gehad. Rüdesheim was de leukste markt en die hebben we niet af kunnen maken omdat er geen tijd genoeg was.
 • Waardering: 8,0
Anoniem
Heel goed. 
 • Waardering: 8,0
Anoniem
Prima prijs/kwaliteit verhouding.
 • Waardering: 8,0
W. Verheijen
Goed hotel en goed eten.
 • Waardering: 8,0
Karin Feenstra-Schroer
Geslaagde reis! Heel mooi. in Rüdelsheim hadden we nog wel wat meer tijd willen hebben en jammer dat we geen Wi-Fi hadden in Speyer. Nu konden we het thuisfront niet bereiken.
 • Waardering: 9,0
Esmeralda Hertogs-Michielsen
Vond de dag Heidelberg te lang en waren weinig kraampjes en dag Rüdesheim was te kort, want dat was een echte kerstmarkt. Zo het hoort. Ook in Speyer viel de kerstmarkt tegen.
 • Waardering: 7,0
Fam. van Valkenburg
Prima reis. Alleen zondag wat te kort in Rudesheim, jammer
 • Waardering: 8,0
J. Elzinga
We hebben ons goed vermaakt!
 • Waardering: 7,8
Den Hartog
 • Waardering: 8,5
C.J. Klaassen
Het was gewoon goed!
 • Waardering: 8,0
Anoniem
We hadden leuke steden bezocht.

Ook hadden wij een goede/vriendelijke chauffeur! Vriendelijk personeel bij ons hotel.


Ik vind dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is! 

 • Waardering: 7,8
M.H.F. Koolen
Goed!
 • Waardering: 8,2
Anoniem
 • Waardering: 8,0
W.J.H. ten Hamm
 • Waardering: 8,0
Wanja Brosius
Prijs/Kwaliteit is goed
 • Waardering: 7,2
S. Hendriks
Graag als tip:
Koffie in de bus
 • Waardering: 7,0
Dhr. Robeerst
Alles was naar behoren. Schrap alleen Koblenz
 • Waardering: 7,8
V. Valkenburg
Goed en gezellig!
 • Waardering: 9,0
J.v. Wijk
 • Waardering: 7,0
J. Babois
Het voldeed aan mijn verwachtingen, eventueel iets meer tijd in Heidelberg?
 • Waardering: 7,8
Anoniem

Het was een leuke reis maar jammer dat er geen lift in het hotel zat.

 

 • Waardering: 7,8
L. Maas
De beoordeling zegt genoeg.
 • Waardering: 8,2
Leny Oostvogels-van Beek
Het was een leuke reis!
 • Waardering: 7,8
Anoniem

De reis was goed en secuur geregeld!

We hebben veel gezien in 3 dagen.

 

Het was allemaal zeer duidelijk! 

 • Waardering: 8,8
Fam.Jager
Ik vond de kamers en de maaltijden te eenvoudig.Leuke chauffeur met veel humor
 • Waardering: 7,5
E. v. Valkenburg
Gezellig en mooi.
 • Waardering: 8,8
3 dagen busreis Kerstmarkten Heidelberg, Speyer, Rüdesheim
Halfpension