Vakantie Nordrhein-Westfalen

Noordrijn-Westfalen - met de hoofdstad Düsseldorf - is in Duitsland de deelstaat met het hoogste aantal inwoners. Het is niet alleen een belangrijk industriegebied, een groot internationaal economisch centrum en modern technologiecentrum, maar ook een belangrijke vakantiebestemming voor veel Nederlanders.

Het Ruhrgebied – vroeger het Duitse centrum van de industrie - presenteert zich vandaag de dag als cultuurlandschap. U vindt er tal van plaatsen die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat dacht u van een stedentrip naar Düsseldorf, Keulen, Dortmund of één van de andere interessante plaatsen in deze regio? En ook het Wuppertal met haar zweeftrein, de universiteitstad Münster en de voormalige hoofdstad Bonn zijn zeker de moeite waard. In elk van deze steden vindt u een schat aan bezienswaardigheden en een zeer uitgebreid aanbod aan winkels. En gaat u tegen de feestdagen deze kant uit, dan kunt u hier ook genieten van sommige van de grootste en bekendste kerstmarkten van Duitsland!

Vakantie met kinderen
Gaan de kinderen mee op vakantie naar Noordrijn-Westfalen? Dan zijn er naast cultuur en shoppen tal van andere mogelijkheden voor een geslaagde dag uit. In Gelsenkirche vindt u onder meer een prachtige dierentuin: ZOOM Erlebniswelt en in Duisburg bevindt zich Legoland Discovery. Ook de onderwaterwerled van Sealife is voor veel kinderen een echt uitje. Hier vindt u meer dan 20.000 vissen en koralen en met een oppervlakte van 3300 m2 en twee miljoen liter water is dit Sealife het grootste zoet - en zoutwater aquarium van Duitsland! Absoluut hoogtepunt is de 24 meter lange glastunnel onder het aquarium door. Andere opties die ongetwijfeld een groot succes zullen zijn wanneer u met kinderen op vakantie gaat richting het Ruhrgebied en Nordrhein-Westfalen, zijn een bezoek aan Movie Park Germany, Kalkar Wunderland, het landschapspark Duisburg met klimmuren en een touwparcours of bijvoorbeeld het indoor skicentrum Bottrop.

Natuur in Noordrijn-Westfalen
Dat deze Duitse deelstaat ook rijk is aan natuurlandschappen, is bij niet veel mensen bekend. Vlak naast alle grote stadsgebieden ligt echter het Ruhrtal, een landschap met weidse uiterwaarden, steile oevers en brede dalen. Ideaal voor boot- en kanotochten. Hier vindt u ook imposante burchtruïnes, fraaie herenhuizen, oude stuwdammen en kunt u zelfs nog oude jaagpaden bewonderen.

Ontdek de veelzijdigheid van Noordrijn-Westfalen en boek nu een vakantie naar deze Duitse deelstaat.