Vakantie Hessen

De deelstaat Hessen ligt tussen het Sauerland in het noorden en het Odenwald in het zuiden. De regio Hessen is een geliefde vakantieregio. Enerzijds kunt u er genieten van een afwisselend landschap. Anderzijds vindt u in Hessen diverse steden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Eén van die steden is Frankfurt am Main, de beursstad en bankmetropool. Een stad met een indrukwekkende skyline. Frankfurt heeft daarnaast de grootste luchthaven van het Europese continent. De moderne buitenwijken staan in schril contrast met het fraaie, authentieke centrum met de mooie vakwerkhuizen.

Een andere belangrijke stad in de regio Hessen is Kassel. Bezoekers vanuit de hele wereld komen naar deze stad aan de Fulda. Cultuurliefhebbers vanwege de uitstekende musea. Sprookjesfans volgen de Duitse Sprookjesroute van de Gebroeders Grimm die langs Kassel gaat en wie helemaal tot rust will komen vindt in de kuurwijk van Kassel tal van kuur- en wellnessmogelijkheden.

Ook Wiesbaden, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Hessen, mag genoemd worden. Wiesbaden is een stad waar cultuur, sfeer en natuur hand in hand samen gaan.