Vakantie Harz

De Harz ligt in het hart van Duitsland en is bij veel vakantiegangers populair vanwege de mooie natuur, pittoreske dorpen met schitterende vakwerkhuizen, prachtige bezienswaardigheden en zeer uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden. In de Harz kunt u genieten van bergen, meren, grotten, ravijnen en fraai beboste heuvels. U vindt in de Harz diverse prachtige natuurparken. Het meest bekend is wellicht het Nationaal Park Harz. Zeer de moeite waard is echter ook het Bodedal, dat volgens velen het mooiste rotsendal ten noorden van de Alpen is. Ook de Rubelander druipsteengrotten, waarvan de oorsprong teruggaat tot in het jonge stenen tijdperk, kunt u op uw lijstje met bezienswaardigheden zetten. De feestzaal van deze grot betovert menig bezoeker vanwege de bijzonder mooie stalactieten en stalagmieten.

Behalve door de mooie natuur is de Harz ook bekend geworden door zijn ertswinning. Op meerdere plaatsen zijn zilveraders gevonden en ook koper is er in het verleden veelvuldig gewonnen. Het plaatsje Herzberg dankt haar bestaan ook aan de tijd van de ertswinning. Het is in de 15e eeuw ontstaan en is tegenwoordig – net als vele andere plaatsen in de Harz – bekend als kuuroord.

Een andere bekende plaats in deze regio is Quedlinburg. Een plaats die bekend staat om de vele bezienswaardigheden. U vindt er prachtige monumentale panden en fraaie Jugendstil gebouwen, afgewisseld met vakwerkhuizen uit de afgelopen 8 eeuwen. Bezienswaardig zijn zeker ook de Schlossberg met de kloosterkerk, welke het silhouet van de stad vormen.

Kortom: de Harz is een prachtige streek die iedere bezoeker veel te bieden heeft!