Menu

5 dagen Fietsvakantie Smokkelroute Duitsland

8.0
Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
5 dagen
logies en ontbijt
299
p.p.
Prijzen & boeken
 • Fietstochten door het mooie Emsland
 • Incl. bezoek aan Scheepswerf Meyer Werft
 • Incl. dagelijks bagagetransport
 • Dichtbij huis!
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 4 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Uitgebreid informatiepakket (Duitstalig)
 • Routekaart United Countries Tour per kamer
 • Dagelijks bagagevervoer naar de hotels (max. 1 koffer van 20 kilo p.p.)
 • Rondleiding op scheepswerf Meyer Werft op dag 4 om 10.30 uur
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele lokale toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Lees meer
Optioneel
 • Verzorging op basis van halfpension in de hotels
 • Fietshuur unisex fiets met 7 versnellingen
 • Elektrische huurfiets (op aanvraag)
 • Verlengingsnacht in Haren aansluitend aan de reis incl. ontbijt
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Tijdens deze fietsvakantie rijdt u een schitterende route door zowel Duitsland als Nederland. De route wordt ook wel de “Smokkelroute” genoemd omdat in het verleden in deze regio koffie, tabak en andere goederen tussen beide landen gesmokkeld werden. De route is ca. 180 kilometer lang en loopt vanaf het Duitse Emsland richting de grens naar het Nederlandse Ter Apel en de vestingstad Bourtange. Via Vlagtwedde en Bellingwolde leidt de route weer naar Duitsland. Bezoek Papenburg met de imposante scheepswerf waar grote cruiseschepen gebouwd worden en ontdek de mooiste dorpjes in het Emsland. Een heerlijke fietsvakantie op de Duits - Nederlandse grens!

Dagprogramma


Informatie over de fietstochten
U fietst van hotel naar hotel en uw bagage wordt dagelijks voor u vervoerd naar het hotel volgende waar u overnacht. Bij aankomst in het eerste hotel ligt er een informatiepakket voor u klaar met een routekaart/plattegrond en informatie over bezienswaardigheden. De route bestaat uit dagelijkse fietsroutes van ca. 29 tot 65 kilometer. Natuurlijk kunt u, indien gewenst, zelf de routes uitbreiden. U kunt de route met uw eigen fiets rijden maar het is ook mogelijk een unisex fiets met 7 versnellingen of elektrische fiets (op aanvraag) te huren.

Dag 1: Aankomst in Haren
U reist op eigen gelegenheid naar het dorpje Haren (niet ver over de grens ter hoogte van Emmen) in het Duitse Emsland voor de eerste overnachting. U kunt vanaf 15.00 uur in het hotel terecht, dus is er ook nog voldoende tijd om het Emsland te verkennen. Het Emsland is gelegen in het westen van de deelstaat Niedersachsen en grenst in Nederland aan de provincies Groningen en Drenthe. Het dankt de naam aan de rivier de Eems die iets noordelijker uitmondt in de Dollard en vervolgens in de Waddenzee en Noordzee. Indien u fietshuur heeft bijgeboekt ontvangt u vandaag uw fiets in het hotel.

Dag 2: Haren – Bourtange, ca. 65 km
Na het ontbijt begint u aan uw fietstour langs de Smokkelroute in Duitsland en Nederland. Naast Smokkelroute wordt de route ook wel de United Countries Tour genoemd. De naam Smokkelroute is afkomstig uit het verleden toen nabij de grens veel gesmokkeld werd. Vooral het smokkelen van koffie en tabak kwam vaak voor. U rijdt vanaf Haren langs het Rütenbrock-kanaal naar het kleine grensplaatsje Hahnentange. U volgt een prachtige route langs het Ruiten-Aa-kanaal richting Ter Apel. U passeert het middeleeuwse klooster van Ter Apel dat zeker een bezichtiging waard is. Het klooster wordt omgeven door een eeuwenoud eikenbos. Door het gebied Westerwolde rijdt u richting Bourtange, een historisch vestingstadje in de provincie Groningen. De vesting werd in de 16e eeuw in opdracht van Willem van Oranje aangelegd en eeuwenlang heeft het een belangrijke rol gespeeld. De vesting in stervorm is gelukkig goed bewaard gebleven en is zeer bezienswaardig. Maak kennis met de bijzondere sfeer van Bourtange waar u komende nacht ook verblijft of in de omgeving.

Dag 3: Bourtange – Papenburg, ca. 60 km
De route gaat vanochtend verder noordwaarts richting Vlagtwedde. U passeert Wedde met de Wedderburcht uit de 15e eeuw. Deze burcht heeft een belangrijke rol gespeeld in de Tachtigjarige Oorlog. Vanuit de burcht probeerde de broer van Willem van Oranje het Spaansgezinde Groningen te veroveren. Tegenwoordig is de burcht in gebruik als hotel. Iets verderop ligt Bellingwolde, een prachtig dorpje met een beschermd dorpsgezicht. Bezienswaardig zijn de Magnuskerk, het rechthuis en de Veldkamps Meul’n, een stellingmolen uit 1855. Ook vindt u in Bellingwolde diverse monumentale boerderijen en herenhuizen. Na Bellingwolde leidt de Smokkelroute u weer over de Duitse grens en komt u aan in het dorpje Rhede waar een bezoek aan het landbouwmuseum zeker een aanrader is (geopend van dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur, onder voorbehoud van wijzigingen). Vervolgens legt u de laatste kilometers van vandaag af richting uw hotel in Papenburg of omgeving.

Dag 4: Papenburg – Dörpen, ca. 29 km
De fietsroute is vandaag vrij kort dus is er voldoende tijd om Papenburg te verkennen. Papenburg is een vroegere veenkolonie, het is zelfs de oudste en langste van Duitsland. Het is gelegen nabij de rivier de Eems en door de ligging is het altijd een belangrijke plaats voor de scheepvaart geweest. In vroegere tijden waren er in Papenburg tientallen scheepswerven te vinden. In het centrum van Papenburg vindt u nog zes replica’s van schepen die het centrum daardoor laten aandoen als een groot openluchtmuseum. Nog steeds is scheepsbouw belangrijk in Papenburg, u vindt er namelijk de Meyer Werft waar enorme cruiseschepen en gastankers worden gebouwd. O.a. de cruisemaatschappijen AIDA Cruises en Disney Cruise Line hebben hier schepen laten bouwen. In de ochtend kunt u een bezoek aan Meyer Werft brengen en deelnemen aan de rondleiding om 10.30 uur over deze indrukwekkende scheepswerf.

’s Middags gaat u weer verder over de Smokkelroute en fietst u van Papenburg via Aschendorf naar Heede, bekend om de meer dan 1000 jaar oude linde. Uw tocht eindigt vandaag in Dörpen waar u vanavond overnacht of in de omgeving.

Dag 5: Dörpen – Haren, ca. 30 km en terugreis
Na het ontbijt staat de laatste etappe van de Smokkelroute op het programma. U passeert diverse kleine plaatsjes in het Emsland en geniet onderweg van schitterende uitzichten. Liefhebbers van techniek kunnen tussen Dörpen en Lathen kennis maken met de testroute van een magneetzweeftrein. In beide dorpjes kunt u in het bezoekerscentrum veel informatie hierover verkrijgen. De route leidt verder naar het eindpunt van deze fietsroute in Haren. Hier kunnen we een bezoek aan het scheepvaartmuseum of het molenmuseum zeker aanraden. We hopen dat u heeft genoten van deze schitterende fietsroute door Duitsland en Nederland!

Wilt u de laatste dag nog volop willen besteden en genieten van het mooie Emsland? Boek dan direct bij reservering een extra nacht in Haren bij.

Excursie & Extra

 • Rondleiding over Meyer Werft
 • Uitgebreid informatiepakket (Duitstalig)
 • Routekaart United Countries Tour per kamer
Smokkelroute - picknick fiets (Emsland Touristik Smokkelroute - fietsers (Emsland Touristik) Smokkelroute - fietsen natuur (Emsland Touristik) Smokkelroute - natuur (Emsland Touristik) Smokkelroute - bagagetransport (Emsland Touristik) Smokkelroute - pauze fietsen (Emsland Touristik) Smokkelroute - pauze fietsen 2 (Emsland Touristik)
5 dagen Fietsvakantie Smokkelroute Duitsland
Logies en ontbijt
Accommodatie

Accommodatie

De reis begint in Haren in het Duitse Emsland. U kunt uw auto nabij het hotel parkeren (onbewaakt). Vervolgens leidt de fietsroute naar hotels in Bourtange, Papenburg en Dörpen. De hotels zijn goede middenklasse hotels van een 3 of 4-sterrenniveau. Uw kamer beschikt minimaal over een douche en toilet, maar vaak zijn er meer faciliteiten aanwezig.

Verzorging

Iedere ochtend staat er een ontbijtbuffet voor u klaar, zodat u weer topfit aan de volgende fietsdag kunt beginnen. Indien gewenst kunt u ook voor de avonden een driegangen diner bijboeken. U dineert dan in het hotel of een restaurant in de omgeving.

5 dagen Fietsvakantie Smokkelroute Duitsland
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 4 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Uitgebreid informatiepakket (Duitstalig)
 • Routekaart United Countries Tour per kamer
 • Dagelijks bagagevervoer naar de hotels (max. 1 koffer van 20 kilo p.p.)
 • Rondleiding op scheepswerf Meyer Werft op dag 4 om 10.30 uur

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele lokale toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)

Optioneel

 • Verzorging op basis van halfpension in de hotels
 • Fietshuur unisex fiets met 7 versnellingen
 • Elektrische huurfiets (op aanvraag)
 • Verlengingsnacht in Haren aansluitend aan de reis incl. ontbijt
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat de aangegeven kilometers per dag enkel een indicatie zijn en de daadwerkelijke afstanden iets kunnen afwijken door o.a. de hotels waar u verblijft, de gekozen fietsroute en eventuele stops bij bezienswaardigheden die u onderweg maakt.
 • Voor het bagagetransport dient u de koffer vóór 09.00 uur bij de receptie van uw hotel af te geven en rond ca. 17.30 uur staat deze weer voor u klaar in het volgende hotel. Per persoon mag u een koffer/ bagagestuk van max. 20 kilo meenemen.
 • Elektrische fietsen zijn altijd op aanvraag en na het maken van de reservering nemen wij z.s.m. contact met u op om door te geven of de elektrische fietsen nog beschikbaar zijn of niet. Houdt u er rekening mee dat de verhuurder ter plaatse een borg kan vragen in de vorm van contact geld of om een credit card nummer vraagt.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
 • Er is een GPS-route verkrijgbaar bij deze fietsvakantie.
5 dagen Fietsvakantie Smokkelroute Duitsland
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Emsland

Net over de grens bij Drenthe en Groningen ligt het Duitse Emsland. Een ideale bestemming voor een korte of langere vakantie. U kunt er genieten van een perfecte combinatie tussen natuur en cultuur. Geniet van schilderachtige steden en dorpen en een landschap dat u bijna nergens anders in Duitsland vindt.  

Emsland - fietsen
De regio van het Emsland is vooral populair bij fietsers en watersportliefhebbers. Het landschap is vlak en de regio is volledig ingesteld op het fietstoerisme. Overal zijn fietsen te huur en de prachtige fietsroutes zijn duidelijk gemarkeerd. Wie wil genieten van een heerlijke fietsvakantie door het Emsland, kan kiezen uit meerdere fietsroutes. Eén van de bekendste routes is waarschijnlijk de gelijknamige Emsland route. Al fietsend  kunt u genieten van bossen, veengebieden en weilanden, die worden afgewisseld door gezellige dorpen. 

Emsland – watersport
De regio Emsland is vernoemd naar de rivier de Ems, die rustig door het circa 4 km brede dal stroomt. De Ems en de verschillende zijrivieren lenen zich uitstekend voor het maken van lange kanotochten. Daarmee is het Emsland niet alleen een populaire fietsregio, maar ook ideale voor sportieve kanoërs. Op de Ems, het Dortmund-Ems kanaal en het Ems-Vechte kanaal worden ook diverse rondvaarten aangeboden. Geniet ook vanaf het water van het unieke landschap.

Emsland – combinatie van cultuur & natuur
Qua landschap is het Emsland vooral bekend vanwege de vele veengebieden. Het deel van de regio dat grenst aan Drenthe maakt deel uit van het internationale natuurpark Bourtange Moor-Bargerveen; een beschermd natuurgebied met een uniek veenlandschap. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Emsland Moormuseum, gevestigd in het plaatsje Geeste.

Niet alleen het natuurpark is een bezoek waard. Eigenlijk de meeste steden en dorpen in het Emsland hebben u als bezoeker het een en ander te bieden. Zo kunt u in Lingen - de grootste stad van het gebied – genieten van een zeer gastvrije bevolking, terwijl in de stad Meppen kunst en cultuur centraal staan. In het meer dan 1000 jaar oude centrum van Meppen worden regelmatig concerten en voorstellingen gegeven met het fraaie stadhuis en de Gymnasisalkirche  als decor. 

Meer historie is te vinden in de oudste stad van het Emsland: Haselünne. Deze stad is prachtig gelegen, omgeven door de bossen en nabij een groot meer. Bezienswaardig zijn onder meer de gotische Hallenkirche en de vele prachtige vakwerkhuizen die herinneren aan lang vervlogen tijden… En wat dacht u van een bezoek aan Sögel? Hier is in het kasteel van Clemenswerth het Emsland Museum gevestigd.  

Emsland – vakantie met kinderen
Aangezien de fietspaden vlak zijn, zijn de fietsroutes door het Emsland geschikt voor de hele familie. De kinderen zullen zich niet alleen fietsend prima vermaken. Zij zullen ook de diverse attracties in de verschillende plaatsen enorm waarderen. Zo vindt u in Mehringen “swin golf”, een soort boerengolf. Leuk voor jong en oud! In Haselünne is een tuinendoolhof en voor wie houdt van klimmen en klauteren zijn er tal van uitdagingen in het outdoorpark in Sürwold.  U ziet het: het Emsland is een gevarieerde vakantieregio. Ontdek het Emsland en boek uw vakantie naar deze prachtige regio.

5 dagen Fietsvakantie Smokkelroute Duitsland
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.0
1 klanten gaven hun reactie
Anoniem
Hotels en eten (halfpension) ruim voldoende tot goed.
 • Waardering: 8,0
5 dagen Fietsvakantie Smokkelroute Duitsland
Logies en ontbijt