Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

7 dagen Fietsvakantie door de Eifel; van Aken naar Trier

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
logies en ontbijt
499
p.p.
Prijzen & boeken
 • Ontdek Aken, Monschau, Gerolstein, Bitburg en o.a. Trier
 • Fietsen over de Vennbahn en Kylltalradweg
 • Dagelijks bagagevervoer en fietsroutes van 28-58 km.
 • Verblijf in goede 3 en 4-sterrenhotels
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 6 overnachtingen in 3 of 4-sterrenhotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagevervoer (max. 1 stuk van 20 kg p.p.)
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Kaartmateriaal
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Lokale toeristenbelastingen (ter plaatse te betalen)
 • Parkeerkosten bij het starthotel in Aken (ter plaatse te betalen)
 • Terugreis van Trier naar Aken inclusief bagage en evt. eigen fietsen
Lees meer
Optioneel
 • Verzorging op basis van halfpension € 165,- per persoon
 • Fietshuur dames- of herenfiets met 21 versnellingen € 105,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 160,- per fiets (op aanvraag)
 • Transfer Trier - Aken incl. bagage en fietsen € 65,- per persoon
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Deze prachtige fietsreis start in het Duitse Aken en neemt u mee over de fietspaden Vennbahn, RAVeL45A en langs de rivier de Kyll naar de mooie stad Trier. Onderweg komt u o.a. langs het historische Monschau, natuurgebied De Hoge Venen, de fraaie plaats Kronenburg, het mineraalstadje Gerolstein en de bierstad Bitburg. De route gaat over comfortabele fietspaden met slechts enkele beklimmingen waardoor u tijdens het fietsen volop kunt genieten van de mooie landschappen, uitzichten en de gezellige dorpjes. U start in Aken op de Vennbahn dat slechts een maximale stijgingspercentage heeft van 2%. Vervolgens fiets u verder over een nieuw RaVel fietspad naar Losheimergraben met eveneens een geleidelijk stijgingspercentage. Vanaf daar volgt u de Kylltalradweg met iets steilere beklimmingen. Deze zijn echter niet langer dan 300 meter en voor de enigszins geoefende fietser met een fiets met 21 versnellingen geen enkel probleem. Uiteraard kunt u ook een elektrische fiets huren als u dat wilt. Alleen op dag 5 is er een lange beklimming. Deze kunt u desgewenst overslaan door de trein (excl.) te nemen. Kortom: een mooie en afwisselende route door de prachtige Eifel!

Dagprogramma


Fietsroute
Dag 1: Aankomst in Aken
Dag 2: Aken – Monschau, ca. 53 km
Dag 3: Monschau – Bütgenbach, ca. 28 km
Dag 4: Bütgenbach – Gerolstein, ca. 58 km
Dag 5: Gerolstein – Bitburg, ca. 41 km
Dag 6: Bitburg – Trier, ca. 52 km
Dag 7: Terugreis vanuit Trier

Informatie over de fietstochten
U fietst van hotel naar hotel. Uw bagage wordt dagelijks voor u vervoerd naar het hotel waar u die dag verblijft. U krijgt bij de reis kaartmateriaal, een routebeschrijving en aanvullende informatie. De route bestaat uit dagelijkse fietsroutes van ca. 28 - 58 kilometer. Deze fietsvakantie is geschikt voor de geoefende fietser die het niet erg vindt af en toe een (korte) helling te nemen. We raden u aan om een fiets met minimaal 21 versnellingen of een elektrische fiets te gebruiken, zodat u maximaal kunt genieten van de prachtige tochten!

Dag 1: Aankomst in Aken
U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Aken, waar u desgewenst uw auto kunt parkeren (tegen betaling) gedurende de fietsvakantie. Wanneer u op tijd arriveert, heeft u vandaag nog volop de tijd om Aken te verkennen.

Tip: de wereldberoemde Dom en de naastgelegen schatkamer mogen eigenlijk niet aan uw lijstje met bezienswaardigheden ontbreken. In de Aachener Dom zijn meer dan 30 Duitse koningen gekroond en vindt u onder meer ook het graf van Karel de Grote. U kunt natuurlijk ook gezellig gaan winkelen, een wandeling maken door het gezellige centrum of een bezoek brengen aan één van de interessante kunstmusea.

Dag 2: Aken – Monschau, ca. 53 km
Na het ontbijt is het tijd om op de fiets te stappen. Uw fietsroute over de Vennbahn begint bij het treinstation Aachen Rothe Erde. De Vennbahn is enkele jaren geleden uitgeroepen tot fietsroute van het jaar en leidt u als vanzelf naar het Monschau, ook wel de Parel van de Eifel genoemd. Het maximale stijgingspercentage op de route is slechts 2%, waardoor u vrijwel niet merkt dat u tijdens de fietsroute naar Monschau 250 meter stijgt. Geniet onderweg van de schitterende natuur, maak een tussenstop bij de abdij van Kornelimünster en geniet in Monschau van de vele gezellige winkeltjes, terrasjes en mooie vakwerkhuizen.

Dag 3: Monschau – Bütgenbach, ca. 28 km
Vanochtend heeft u eerst nog rustig te tijd om een wandeling te maken door het historische Monschau. Daarna stapt u op de fiets voor de tweede etappe van deze fietsvakantie. U fietst langs de Rur richting het natuurgebied de Hoge Venen, één van de laatst bewaard gebleven hoogveenlandschappen van Europa. Geniet van de prachtige natuur en onderbreek de fietstocht vandaag bij het plaatsje Robertsville, dat vroeger bekend stond om zijn turfstekers. Vandaag de dag is vooral het indrukwekkende stuwmeer een reden om deze plaats te bezoeken. Vanuit Robertsville fietst u verder over het fietspad RAVeL45A naar het stuwmeer van Bütgenbach; een geliefde plaats voor watersportliefhebbers. U overnacht hier vandaag ook.

Dag 4: Bütgenbach – Gerolstein, ca. 58 km
De fietsroute gaat verder over het fietspad RAVeL45A via een prachtige route naar Büllingen en Lasheimergraben. Hier volgt u vervolgens de Kylltalradweg. Deze prachtige fietsroute loopt dwars door de Eifel richting Trier en slingert langs het riviertje de Kyll. U komt langs middeleeuwse dorpen, grotten, Romeins erfgoed en trotse burchten en kastelen. Stap onderweg onder meer even van de fiets af bij Kronenburg, een plaats met een historisch centrum en oude ruïne. De moeite waard!

Via de leuke plaatsjes Stadtkyll en Jünkerath fietst u vervolgens naar het eindpunt van vandaag: het kuuroord Gerolstein. De naam Gerolstein is in heel Duitsland en ver daarbuiten bekend vanwege het gelijknamige bronwater dat hier gebotteld wordt. Heeft u na de fietstocht nog energie over, dan kunt u in de omgeving prachtige wandelingen maken, waarbij u kunt genieten van de Gerolsteiner Dolomieten. Dit is een kalk-rif dat hoog boven het dal van de Kyll uitsteekt en het panorama van Gerolstein domineert.

Dag 5: Gerolstein – Bitburg, ca. 41 km
Na het ontbijt laten we Gerolstein achter ons. U gaat op weg naar Bitburg. De fietstocht brengt u langs kleine en gezellige plaatsjes als Birresborn, Mürlenbach, Densborn en Kyllburg. Af en toe is er een korte maar steile klim van ca. 100 – 300 meter, waarna u wordt beloond met een lange comfortabele afdaling! Als u Kyllburg voorbij bent, staat u voor de grootste uitdaging: een 2,5 km lange klim met hoge stijgingspercentages. De afdaling die volgt zorgt er echter voor dat u weer bij kunt komen. Wilt u deze klim liever niet maken, dan kunt u eventueel ook de trein nemen van Kyllburg naar Erdorf (excl.). Beide stations liggen op de route en zo slaat u de klim en afdaling over (ca. 6 km). Vanuit Erdorf fietst u dan verder naar Bitburg, de stad van het Bitburger bier. Dit wereldbekende merk staat bekend om de slogan “Bitte ein Bit”. Proost!

Dag 6: Bitburg – Trier, ca. 52 km
Vandaag begint u met een lange afdaling naar de Kyll, waar u het fietspad langs de rivier verder volgt. De route gaat door prachtige open landschappen, over smalle fietspaden langs het water en door het bos. Uiteindelijk komt u aan bij de oudste stad van Duitsland: Trier, een fascinerende stad met vele gezichten. De stad telt diverse bezienswaardigheden die herinneren aan de Romeinse invloeden alhier. Neem zeker een kijkje bij de karakteristiek Porta Nigra, het amfitheater, de Thermen en de imposante Dom. U overnacht in Trier.

Dag 7: Terugreis vanuit Trier
Helaas zit de reis er na het ontbijt alweer op. Heeft u uw auto bij het starthotel geparkeerd, dan kunt u een transfer bijboeken (excl.) van Trier naar Aken, incl. bagage en eventueel eigen fiets(en). Vanuit Aken reist u dan op eigen gelegenheid terug naar huis. Mocht u met de trein naar Aken zijn gegaan aan het begin van deze fietsvakantie, dan kunt vanuit Trier op eigen gelegenheid terug naar huis reizen. Wij hopen dat u terug zult kijken op een prachtige fietsreis vol mooie en nieuwe indrukken!

Excursie & Extra

 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Kaartmateriaal
Fietsen - ouder stel met fietshelm Trier - Marktplatz Fietsen - ouder stel met fietshelm 2 Eifel - Gerolstein - wandelbordjes Trier - kathedraal Monschau - vakwerkhuizen met geraniums Trier
7 dagen Fietsvakantie door de Eifel; van Aken naar Trier
Logies en ontbijt
Accommodatie

Accommodatie

Tijdens deze fietsvakantie verblijft u in goede middenklasse hotels van een 3 of 4 sterren niveau. U verblijft in een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer. Alle kamers beschikken minimaal over een badkamer met een bad of douche en toilet.

U verblijft tijdens deze fietsvakantie in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Aken – Novotel Aachen City of Mercure am Europaplatz
Dag 2: Monschau – Michel & Friends Hotel
Dag 3: Bütgenbach – Hotel Bütgenbacher Hof
Dag 4: Gerolstein – Seehotel am Stausee
Dag 5: Bitburg – Hotel Bitburger Hof
Dag 6: Trier – Hotel Deutscher Hof

Verzorging

Iedere ochtend staat er het ontbijt voor u klaar zodat u dagelijks topfit aan uw fietsroute kunt beginnen. Wilt u graag ook de diners (excl. drankjes) vooraf reserveren? Dan kunt u optioneel half pension bijboeken. U dineert dan iedere avond in het hotel waar u overnacht of in een nabijgelegen restaurant.

7 dagen Fietsvakantie door de Eifel; van Aken naar Trier
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 6 overnachtingen in 3 of 4-sterrenhotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagevervoer (max. 1 stuk van 20 kg p.p.)
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Kaartmateriaal

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Lokale toeristenbelastingen (ter plaatse te betalen)
 • Parkeerkosten bij het starthotel in Aken (ter plaatse te betalen)
 • Terugreis van Trier naar Aken inclusief bagage en evt. eigen fietsen

Optioneel

 • Verzorging op basis van halfpension € 165,- per persoon
 • Fietshuur dames- of herenfiets met 21 versnellingen € 105,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 160,- per fiets (op aanvraag)
 • Transfer Trier - Aken incl. bagage en fietsen € 65,- per persoon
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • De route start in Aken en eindigt in Trier. Als u met de auto komt dan kunt u meteen bij reservering een transfer (per taxi of bus) van Trier naar uw starthotel in Aken boeken.
 • Tegen betaling kunt u uw auto parkeren bij het starthotel in Aken. Deze kosten dient u ter plaatse te betalen. U kunt vooraf geen parkeerplaats reserveren.
 • De vermelde afstanden zijn een indicatie en bijvoorbeeld afhankelijk of u onderweg veel uitstapjes naar bezienswaardigheden maakt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hotels kunnen de afstanden ook iets afwijken.
 • Houdt u er rekening mee dat uw bagage voor het bagagevervoer niet meer dan 20 kilo mag wegen.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
 • Belangrijk: er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
7 dagen Fietsvakantie door de Eifel; van Aken naar Trier
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Eifel

De Eifel is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen als het om vakantie gaat. En niet voor niets! Het is een prachtig, bosrijk gebied met talloze wandel- en fietsmogelijkheden en een unieke natuur. En dat op slechts een paar uur rijden van Nederland. De Eifel ligt immers in de 3-landen hoek Duitsland, België en Luxemburg. Een prima bestemming voor een heerlijk weekendje weg!

Natuur
De Eifel is van oorsprong een vulkanisch gebergte. “Vulkanen?”, zult u zeggen, “die zijn toch alleen in Italië, op Sicilië en IJsland?”. Niets is minder waar. Ook de Eifel heeft vulkanen, al verdween de laatste activiteit tienduizend jaar terug. Het roodbruin en zwarte gesteente, vulkaankegels en perfect ronde meren (Maaren geheten) zijn unieke verschijnselen in de Eifel die herinneren aan de vulkanische oorsprong. Het puur vulkanische gedeelte van de Eifel is weliswaar klein vergeleken met de rest van de streek, maar zeker de moeite waard om te ontdekken!

Daarnaast vindt u er uitgestrekte natuurparken, die vaak doorlopen tot in België en Luxemburg. De bossen worden afgewisseld met riviertjes, akkers en weiden en her en der vindt wijnbouw plaats. Vanwege de schitterende natuur is de Eifel een waar wandel-eldorado voor een ieder die ervan houdt om eindeloos te dwalen, te genieten van de stilte en om vervolgens lekker te gaan eten in één van de vele gezellige stadjes. Velen verbazen zich daarbij vaak over het feit, dat zelfs in de kleinste dorpen de oude gebouwen prachtig zijn gerestaureerd en opgeknapt. Een reden te meer om de streek van de Eifel te ontdekken!

Fietsen
Naast wandelen is ook fietsen populair. De Eifel kent een zeer uitgebreid netwerk aan fietsroutes. Het landschap van het “Mittelgebirge” biedt u een mix van ontspannen fietsen, klimmen, dalen en gevarieerde uitgezette routes. Wellicht zou u denken dat de Eifel met de bergen en heuvels minder geschikt is voor een fietsvakantie of fietstocht. Maar dat is echt een misverstand. Natuurlijk zijn er routes die heuvelachtig zijn, maar er zijn ook tal van fietspaden die mooi vlak zijn en uitermate geschikt voor fietsers van elk niveau. Zo zijn er fietsroutes aangelegd bij oude spoorwegtrajecten die al jaren niet meer werden gebruikt, zoals de Vennbahn. Deze routes lopen relatief vlak en leiden door de meest prachtige gebieden. Dat geldt ook voor de Kylltalradweg, die vanuit het noorden van de Eifel via het riviertje de Kyll naar de oudste stad van Duitsland - Trier - loopt.

Bezienswaardigheden
Houdt u meer van cultuur? Ook dan valt er in de Eifel genoeg te ontdekken. We noemen u onder meer de burchten van Manderscheid, het barokke Slot Weilerbach dat in de omgeving van Bollendorf ligt en Burg Eltz, volgens velen de mooiste Duitse Burcht, die ook wel "de sprookjesburcht" wordt genoemd. Eveneens een vermelding waard is de Abdij Maria Laach, gelegen nabij Andernach. Deze abdijkerk geldt als één van de belangrijkste bouwwerken in Staufische stijl. De plaatsnaam “Laach” dankt haar naam aan het daar gelegen vulkanische meer. En met de auto zijn steden als Koblenz, Trier, Cochem en Wittlich eenvoudig te bereiken. Elk van deze steden is zeker een bezoek waard! Bent u een Formule 1 liefhebber? Dan is een bezoek aan het racecircuit van de legendarische Nürburgring en het eraan verbonden themapark ‘Erlebniswelt’ echt iets voor u. Of breng eens een bezoek aan een wijnboer en geniet van een heerlijke proeverij.

U ziet het: mogelijkheden genoeg voor een heerlijke vakantie in de Eifel.
7 dagen Fietsvakantie door de Eifel; van Aken naar Trier
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
7 dagen Fietsvakantie door de Eifel; van Aken naar Trier
Logies en ontbijt