Autorondreis Wereldergoed in Duitsland | Peter Langhout Reizen
Menu

7 dagen Autondrondreis Werelderfgoed in Duitsland

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
logies en ontbijt
329
p.p.
Prijzen & boeken
 • Belangrijke UNESCO Werelderfgoederen
 • Uitgebreide reisinformatie
 • Incl. diverse excursies
 • Volop genieten in Duitsland
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 2 x overnachting in middenklasse hotel in Würzburg of omgeving op basis van logies en ontbijt
 • 2 x overnachting in middenklasse hotel in Dessau of omgeving op basis van logies en ontbijt
 • 2 x overnachting in middenklasse hotel in de omgeving van Eisenach op basis van logies en ontbijt
 • Stadswandeling met gids door Würzburg
 • Gondelvaart in het Wörlitzer park
 • Entree Wartburg in Eisenach
 • Uitgebreide toeristische informatie
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Overige entreegelden
 • Toeristenbelasting
Lees meer
Programma

Omschrijving

Duitsland kent een groot aantal plaatsen die nauw verbonden zijn met bekende persoonlijkheden zoals Luther, Bach en Goethe. Tijdens deze prachtige autorondreis maakt u kennis met een aantal steden die nauw verbonden zijn met deze beroemde historische figuren en Maarten Luther in het bijzonder. Treed in de voetsporen van Luther en bezoek Erfurt en Eisenach; plaatsen waar het een deel van Luthers leven zich heeft afgespeeld. Ontdek waarom een groot aantal van deze plaatsen vermeld staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en laat u verrassen door de bijzondere schoonheid van het Wörlitzer park in Dessau en de mooie stad Würzburg. Een prachtige en interessante rondreis op individuele basis inclusief diverse leuke extra’s.

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Heenreis richting Würzburg
Dag 2: Würzburg
Dag 3: Via Bamberg en Bayreuth naar Dessau
Dag 4: Wörlitzer Park in Dessau
Dag 5: Eisenach
Dag 6: Wartburg in Eisenach
Dag 7: Terugreis

Dag 1: Heenreis richting Würzburg
Vandaag gaat u op eigen gelegenheid vanuit Nederland naar het eerste hotel in Würzburg, gelegen aan het begin van de Romantische Strasse in Duitsland. Afhankelijk van uw eigen planning, kunt u in één keer doorrijden naar Würzburg of onderweg nog een tussenstop maken. Een leuke plaats om te stoppen is bijvoorbeeld Limburg an der Lahn, een eeuwenoude stad met prachtige vakwerkhuizen. Wandel over de Kornmarkt en de Fischmarkt waar het altijd gezellig druk is. Ga op zoek naar het oudste vrijstaande huis van Duitsland, daterend uit 1289 en maak een wandeling langs de Lahn, waar u onder meer de Alte Lahnbrücke vindt. Vanaf hier heeft u ook een schitterend uitzicht op de Limburger Dom. U overnacht twee nachten in Würzburg of directe omgeving.

Dag 2: Würzburg
Würzburg is een fraaie en levendige universiteitsstad met een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Vanochtend kunt u samen met een gids uitgebreid kennismaken met de vele bezienswaardigheden en rijke historie van de stad. De rondgang begint bij het Falkenhaus op het centrale marktplein, gelijk één van de highlights van de stad. Maak van daaruit onder meer kennis met de vele kerken die herinneren aan de tijd dat Würzburg een bisschopsstad was. Hoogtepunt is ongetwijfeld de Dom, die na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog weer prachtig gerestaureerd is. Natuurlijk zal de gids u ook meer vertellen over de residentie van Würzburg, een bezienswaardigheid die vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na de rondgang heeft u ’s middags alle tijd om zelf rond te kijken in Würzburg. Bezoek bijvoorbeeld de residentie met de fraaie hoftuin (excl.). Het complex behoort tot de belangrijkste barokke kasteelcomplexen van Europa en heeft het grootste samenhangende plafondfresco ter wereld! De moeite waard is ook de vesting Mariënberg, het symbool van de stad en tot 1719 de woonplaats van de prins-bisschoppen. Of neem een kijkje bij de Grafeneckart en het stadhuis, het Juliusspital met een fraaie apotheek in rococostijl of de bedevaartskapel die al vanaf grote afstand aan zijn silhouet is te herkennen.

Dag 3: Bamberg – Bayreuth – Dessau
Via Bamberg en Bayreuth rijdt u vandaag naar Dessau. De oude binnenstad van Bamberg staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier proeft u haast nog letterlijk de sfeer van de Middeleeuwen. Van oudsher was er een duidelijke tweedeling binnen de stad: de notabelen op de linkeroever en de burgerij op de rechteroever van de rivier.

Op de linkeroever van de rivier vindt u dan ook de meest imposante gebouwen, waaronder de Dom met het fraaie Domplatz. Aan het plein ligt ook het romantische slot “Alte Hofhaltung” met een prachtige kapel. En eveneens de moeite waard om te bezoeken, is de residentie, het paleis van de prins-bisschoppen. Het paleis is weliswaar nooit afgebouwd, maar de twee vleugels die er zijn hebben prachtige zalen en een mooie rozentuin.

Ga zeker ook richting de rechteroever van de stad. Dit deel is namelijk volledig in tact gebleven en zeker een verkenning waard! Bijzonder zijn onder meer de Martinuskirche, het nieuwe stadhuis en de Schlenkerla, waar u kennis kunt maken met het traditionele Bamberger bier. Wanneer u van de linker- naar de rechteroever wandelt, komt u langs het oude stadhuis, één van de meest gefotografeerde gebouwen van Bamberg!

Vanuit Bamberg rijdt u vervolgens naar Bayreuth, een “must” voor kunst- en cultuurliefhebbers. Hier vindt u onder meer het Markgräfliches Opernhaus, dat ook vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Operahuis staat bekend als één van de mooist bewaard gebleven barokke theaters van Europa! U kunt ook een kijkje nemen bij het Neues Schloss, het woonhuis van de Markgraven van Bayreuth of ga richting het Festspielhaus, waar de wereldberoemde Richard Wagner Festspiele van Bayreuth jaarlijks plaatsvinden. Het gebouw is uniek qua bouwstijl en akoestiek en behoort tot de grootste operazalen ter wereld.

U eindigt vandaag in Dessau (of omgeving), waar u ook overnacht.

Dag 4: Dessau & Wörlitzer Park
Dessau is de stad waar de meeste Bauhaus werken staan. Bauhaus was aan het begin van de 20e eeuw een toonaangevende Duitse kunstschool en vanwege de belangrijke invloeden in de kunst, heeft ook het Bauhaus een UNESCO-status. De oprichter van Bauhaus, Walter Gropius, wilde met Bauhaus aantonen dat kunst niet alleen mooi maar ook functioneel kon zijn. Neem een kijkje bij het interessante Bauhausmuseum en ga vervolgens richting het UNESCO-tuinenrijk Dessau-Wörlitz. Hier werd in de 18e eeuw de eerste Engelse landschapstuin op het Europese vasteland aangelegd. Centraal in het Wörlitzer Park vindt u het gelijknamige Wörlitzer Slot, het eerste classicistische gebouw op het Europese vasteland. Maak een wandeling door de prachtige tuinen en geniet van een gondelvaart (inclusief) over de Wörlitzer See en het Wolfskanaal. De gondelvaart begint vlakbij het slot en vanaf het water heeft u een fraai uitzicht op het park en het slot. Neem dus zeker uw camera mee! U overnacht vandaag ook in Dessau of directe omgeving.

Dag 5: Eisenach
De volgende bestemming van deze autorondreis is Eisenach, een mooie stad waarvan de “skyline” gedomineerd wordt door de Wartburg, één van de best behouden middeleeuwse burchten van Duitsland. U kunt zelf de route naar Eisenach bepalen en desgewenst onderweg nog één of meerdere andere plaatsen bezoeken. Aanrader is onder meer Erfurt.

Net als Eisenach is ook Erfurt nauw verbonden met Maarten Luther en Johannes Sebastiaan Bach. En ook Napoleon verbleef enige tijd in Erfurt. De stad kan dus terugkijken op een zeer rijke geschiedenis en diverse bezienswaardigheden herinneren nog altijd aan deze lang vervlogen tijden. In het centrum vindt u tal van zorgvuldig gerestaureerde Renaissance- en vakwerkhuizen en sfeervolle straten en pleinen wisselen elkaar af. Slenter door het gezellige centrum en ga op zoek naar de Marien Dom, de oudste compleet behouden synagoge in Europa, de Krämerbrücke en onder meer het stadhuis aan de Fischmarkt. U overnacht nabij Eisenach.

Dag 6: Wartburg in Eisenach
Personen als Bach en Maarten Luther hebben Eisenach door de eeuwen heen internationaal op de kaart gezet. Eisenach was de geboortestad van de bekende componist en Maarten Luther verbleef hier in de Wartburg, waar hij het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde. Vanwege de belangrijke rol die de Wartburg hierdoor in de geschiedenis heeft gespeeld, staat het monument sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezoek aan de Wartburg is inbegrepen bij de reis. Maak kennis met meer dan 1000 jaar Duitse historie en ga zeker ook langs bij het restaurant van de Wartburg. Van daaruit heeft u een prachtig uitzicht over de wijde omgeving van Thüringen! Wist u dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima de Wartburg in 2017 hebben bezocht ter ere van het Lutherjaar? Naast het bezoek aan de Wartburg heeft u vandaag ook tijd om nader kennis te maken met de andere bezienswaardigheden van de stad. Tip: ga richting het Bach- en Lutherhuis. U overnacht ook vandaag nabij Eisenach.

Dag 7: Terugreis
Helaas alweer de laatste dag van deze mooie rondreis langs enkele van de UNESCO Werelderfgoederen. Op eigen gelegenheid reist u terug naar huis. Natuurlijk kunt u onderweg nog een leuke tussenstop inbouwen, zodat ook deze laatste dag nog een echte vakantiedag is. Die keuze is aan u!

Excursie & Extra

 • Stadswandeling met gids door Würzburg
 • Gondelvaart in het Wörlitzer park
 • Entree Wartburg in Eisenach
Duitsland - Wurzburg - man fotografeert Marienberg Eisenach - Lutherhaus Wurzburg - Residenz Bayreuth - Operahuis UNESCO Duitsland - Wurzburg residence Eisenach - Wartburg Dessau - Worlitz - Oranienbaum
7 dagen Autondrondreis Werelderfgoed in Duitsland
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

Tijdens deze rondreis overnacht u in goede middenklasse hotels. De eerste twee nachten verblijft u in of nabij Würzburg, vervolgens twee nachten in Dessau of omgeving en de laatste twee nachten overnacht u nabij Eisenach. De hotels zijn goede middenklasse hotels met restaurant, bar en vaak ook andere faciliteiten. De kamers zijn keurig ingericht en beschikken over tv, telefoon en badkamer met douche en toilet.

7 dagen Autondrondreis Werelderfgoed in Duitsland
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 2 x overnachting in middenklasse hotel in Würzburg of omgeving op basis van logies en ontbijt
 • 2 x overnachting in middenklasse hotel in Dessau of omgeving op basis van logies en ontbijt
 • 2 x overnachting in middenklasse hotel in de omgeving van Eisenach op basis van logies en ontbijt
 • Stadswandeling met gids door Würzburg
 • Gondelvaart in het Wörlitzer park
 • Entree Wartburg in Eisenach
 • Uitgebreide toeristische informatie

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Overige entreegelden
 • Toeristenbelasting
7 dagen Autondrondreis Werelderfgoed in Duitsland
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Wurzburg

Würzburg is een oude bisschopsstad, prachtig gelegen aan de rivier de Main en omgeven door tal van wijnbergen. Würzburg is het centrum van het Frankisch Wijnland en wijnliefhebbers kunnen hier dan ook hun hart ophalen. In het centrum vindt u tal van goede restaurants, sfeervolle cafés en goede wijnlokalen. Maar Würzburg is meer... Het is ook een prachtige barokstad met veel bezienswaardigheden en een zeer levendige sfeer, mede vanwege de aanwezigheid van een grote universiteit.

Vesting Mariënberg
Vesting Mariënberg, gelegen op een heuvel aan de rand van de stad, is hét symbool van de stad. De vesting was van 1253 tot 1719 de woonplaats van de prins-bisschoppen van Würzburg, totdat zij naar de Residenz verhuisden. Vanaf de vesting heeft u een schitterend uitzicht over de wijde omgeving, de rivier de Main en het centrum van Würzburg. Bij de vesting kunt u ook een kijkje nemen bij het Fürstenbau Museum met informatie over de stadsgeschiedenis van Würzburg.

UNESCO Werelderfgoed: de Residenz
Na de Marienberg werd de Residentie de verblijfplaats van de prins-bisschoppen. Tegenwoordig behoort de Residenz tot het Unesco werelderfgoed, evenals de Hofkerk en de hoftuin. Bijzonder is vooral het grootste plafondfresco ter wereld, gemaakt door de Venetiaanse kunstenaar Giovanni Tiepolo. Het fresco is maar liefst 677 vierkante meter groot en stelt de 4 werelddelen voor zoals deze in de 18e eeuw bekend waren: Europa, Azië, Afrika en Amerika. In een hoek van het fresco zijn tevens zelfportretten van de kunstenaar te vinden. Van de 340 vertrekken in de Residentie kunnen er ruim 40 worden bezocht.

Historische stadskern
Eveneens het bezoeken waard is de historische stadskern. In het oude centrum vindt u tal van kerken, waaronder de St Kiliansdom, de laat-gotische Mariakapel en het Stift Haug. De Dom St. Kilian is de op drie na grootste romaanse kerk van Duitsland! Interessant is ook het Haus zum Falken met zijn prachtige rococo-gevel en het Lusamtuintje, gelegen achter de Neumünsterkerk. Of wandel richting de schilderachtige bedevaartkerk “Käppele”, fraai gelegen tegen de helling boven de stad. Tot slot noemen wij u het Mainfränkinsches Museum metonder meer de grootste Riemenschneider collectie ter wereld, het met een prijs bekroonde Museum im Kulturspeicher en het Museum am Dom, dat nieuwe en oude kunst op verrassende wijze presenteert.
7 dagen Autondrondreis Werelderfgoed in Duitsland
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
7 dagen Autondrondreis Werelderfgoed in Duitsland
Logies en ontbijt