Menu

7 dagen Autorondreis kastelen van Duitsland

8.3
Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
logies en ontbijt
329
p.p.
Prijzen & boeken
 • Sprookjesslot Neuschwanstein
 • Burcht Hohenzollern
 • Historisch Heidelberg
 • Prachtige Bodensee
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 2 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Heidelberg
 • 2 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Trochtelfingen/Burladingen
 • 2 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Kempten
 • Verblijf in alle hotels op basis van logies en ontbijt
 • 1 x stadsrondleiding in Heidelberg (Duitstalig)
 • 1 x entree Burg Hohenzollern
 • 1 x entree Slot Neuschwanstein
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Maak een autorondreis langs de mooiste kastelen van Duitsland. Bezoek het slot in Heidelberg, het sprookjesslot Neuschwanstein en de feeërieke burcht Hohenzollern. Elk van deze bezienswaardigheden staat hoog genoteerd op de lijst van best bezochte highlights van Duitsland. Bezienswaardigheden die u ooit in uw leven gezien moet hebben.

Laat u mee voeren door de vele verhalen over lang vervlogen tijden. Geniet van de romantiek en stoere ridderverhalen uit de Middeleeuwen. En wandel door de vertrekken waar keizers, koningen en andere hooggeplaatste adel u voor gingen. De vele mythen en sagen maken het verhaal compleet. Een prachtige reis vol historie, langs de mooiste plekjes van Duitsland. Naast een bezoek aan de majestueuze en sprookjesachtige kastelen maakt u tevens kennis met de prachtige regio’s Baden Württemberg en Beieren. U kunt bijvoorbeeld ook naar de Bodensee of een bezoek brengen aan de Beierse hoofdstad München. Een individuele autorondreis, waarbij veel is inbegrepen en u toch alle vrijheid heeft om zelf het programma te bepalen.

Dagprogramma


Programma in het kort
Dag 1 Nederland – Heidelberg
Dag 2 Heidelberg
Dag 3 Burcht Hohenzollern
Dag 4 Bodensee
Dag 5 Füssen, Slot Neuschwanstein
Dag 6 Vrij (eigen programma)
Dag 7 Terugreis

Uw vakantieprogramma
Dag 1 Heenreis – Heidelberg (ca. 460 km vanaf Utrecht)
Vandaag gaat u op eigen gelegenheid vanuit Nederland naar Heidelberg, de oudste universiteitsstad van Duitsland. Heidelberg heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en biedt haar bezoekers derhalve een schat aan bezienswaardigheden. Hoogtepunt is ongetwijfeld het Slot Heidelberg, dat hoog genoteerd staat in de top 5 van meest populaire bezienswaardigheden in Duitsland.

Wanneer u wilt zou u vandaag op de heenreis eventueel een bezoek kunnen brengen aan het Slot Schwetzingen, ook wel Klein Versailles genoemd. De bouw van het kasteel is qua architectuur uniek in Europa en derhalve alleen al een bezoek waard! Het slot is dit jaar nog tot en met 28 september te bezichtigen. Daarna is het een jaar dicht in verband met renovatie. Tijdens de renovatie blijft het slotpark wel geopend. U overnacht vandaag in een goed middenklasse hotel in de omgeving van Heidelberg of Schwetzingen.

Dag 2 Heidelberg
Vandaag heeft u alle tijd om kennis te maken met de vele bezienswaardigheden van Heidelberg. Om 10.30 uur kunt u deelnemen aan een stadswandeling (Duitstalig). Deze is inclusief in de prijs. Een gids zal u in circa 1,5 uur tijd meenemen naar de mooiste plekjes van Heidelberg en u meer vertellen over de rijke geschiedenis van de stad. Na de stadswandeling kunt u op eigen gelegenheid verder de stad ontdekken. Wij kunnen u aanraden om een bezoek te brengen aan het majestueuze Slot Heidelberg dat hoog boven de stad uittorent. Binnen de muren van het slot bevindt zich ook het Apothekernmuseum, zodat u desgewenst daar ook een kijkje kunt nemen. Of bewonder het Heidelberger Fass, een immens drinkvat van zo’n 220.000 liter. De beschermer van het vat – de dwerg Perkeo – leeft voort in de stadsfolklore. U overnacht vandaag in hetzelfde hotel als de eerste nacht.

Dag 3 Heidelberg – Hohenzollern- Burladingen (ca. 180 + 20 km)
Vandaag vervolgt u deze autorondreis in de richting van de burcht Hohenzollern, één van de mooiste kastelen van Duitsland en een hoogtepunt van de neogotiek. Net als het kasteel van Neuschwanstein wordt de burcht Hohenzollern vaak vergeleken met een sprookjeskasteel, mede vanwege de prachtige ligging boven op de bijna 900 meter Schwäbische Alb.

Om 13.00 uur kunt u hier op bepaalde dagen deelnemen aan een rondleiding met een gids, die u langs de mooiste vertrekken van het slot zal leiden. Bezienswaardig zijn vooral de bibliotheek met prachtige wandschilderingen, de slaapkamer van de Pruisische koning en de 'Blauwe Salon', de kamer van de Koningin. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en is inclusief entree. Zijn er op de dag dat u het slot bezoekt geen vaste rondleidingen, dan kunt u op eigen gelegenheid rondkijken. De supposten in de diverse ruimtes vertellen u dan graag meer als u vragen heeft.

Aangekomen bij het slot kunt u uw auto beneden op de parkeerplaats parkeren. Van daaruit wandelt u in circa 25 minuten naar boven. Indien u liever niet te voet omhoog naar het kasteel wilt, kunt u gebruik maken van een pendelbus (excl.). Na bezichtiging van het slot rijdt u naar Trochtelfingen/Burladingen (ca 25 km) voor de overnachting.

Dag 4 Trochtelfingen– Bodensee (ca. 80 km)
Vandaag is ter vrije besteding, u kunt zelf uw programma bepalen. Als tip kunnen wij u een dagexcursie naar de Bodensee aanraden, het grootste meer van Duitsland. De Bodensee is gelegen op de grens met Zwitserland en Oostenrijk en is zeer populair bij veel vakantiegangers. Deze populariteit heeft de Bodensee enerzijds te danken aan het geweldige natuurschoon en anderzijds aan de verschillende culturele bezienswaardigheden en leuke plaatsen rondom het meer. Bezoek Uberlingen, maak een wandeling langs de oevers van het meer of boek een ticket voor een leuke boottocht naar één van de andere plaatsen. U overnacht ook vandaag in Trochtelfingen/Burladingen.

Dag 5 Trochtelfingen – Füssen – Kempten (ca. 175 + 45 km)
Wanneer u uitgecheckt bent bij het hotel, stapt u in de auto voor de rit naar Füssen waar het sprookjeskasteel van Neuschwanstein op u wacht. Het kasteel behoort – net als Slot Heidelberg – tot de meest populaire bezienswaardigheden van Duitsland. En niet voor niets. Net als de burcht Hohenzollern is alleen de sprookjesachtige ligging van het kasteel al een reden om Neuschwanstein te bezoeken. Het kasteel ligt hoog op een berg en vanaf het terras van het kasteel heeft u dan ook een geweldig uitzicht over de wijde omgeving.

Evenals bij de burcht Hohenzollern dient u uw auto beneden op de parkeerplaats achter te laten. Vervolgens kunt u via een mooie weg omhoog wandelen. Voor wie de weg omhoog te voet niet ziet zitten, rijden er authentieke paardenkoetsen. Leuk en relaxt tegelijk! De kosten van de paardenkoets zijn voor eigen rekening. Entree tot het kasteel is inbegrepen bij de reis. Via een audio-tour leert u tijdens een rondleiding alles over het leven van koning Lodewijk II en hoe deze aan zijn eind gekomen is voordat zijn plannen voor het majestueuze kasteel volledig gerealiseerd waren.

Na de rondleiding kunnen wij u aanraden om een kijkje te nemen bij de Mariënbrücke achter het slot. Wanneer u de bordjes volgt bij het kasteel komt u vanzelf bij de brug, vanwaar de meeste foto’s van het Schloss Neuschwanstein genomen zijn. De brug ligt hoog boven de Pöllatkloof en tijdens uw wandeling hier naartoe passeert u het Slot Hohenschwangau, waar Lodewijk II is opgegroeid. Aan het eind van de middag rijdt u vanuit Füssen door naar Kempten (45 km) voor de overnachting.

Dag 6
Vandaag kunt u zelf het programma bepalen. Neem een kijkje in het centrum van Kempten of maak een uitstapje naar een van de vele mooie plaatsen in de omgeving. Blijft u liever dichterbij het thema van deze autorondreis? Bezoek dan het Slot Linderhof in Ettal (67 km). Het is het kleinste van de drie kastelen die gebouwd zijn in opdracht van Lodewijk II en het enige dat vóór zijn dood werd voltooid. U overnacht ook vandaag in het hotel in de omgeving van Kempten.

Dag 7 Terugreis
Helaas komt aan elke vakantie een einde. Vandaag rijdt u terug naar Nederland, tenzij u deze reis combineert met één van onze andere vakanties in de regio. Informeer naar de mogelijkheden!

Beieren - Kasteel Neuschwanstein - auto Duitsland - Heidelberg - Neckar en kasteel Bodensee - 3 Beieren - Slot Linderhof Vergeet uw camera niet als u op vakantie gaat Romantische Strasse - Kasteel Neuschwanstein Bodensee - Mainau
7 dagen Autorondreis kastelen van Duitsland
Logies en ontbijt
Accommodatie

Accommodatie

Tijdens deze rondreis verblijft u in drie verschillende hotels. De eerste twee nachten verblijft u in de omgeving van Heidelberg, daarna twee nachten in de omgeving van Trochtelfingen/Burladingen en de laatste twee nachten nabij Kempten, in Beieren. Alle drie de hotels zijn goede middenklasse hotels met diverse voorzieningen zoals bar en restaurant. De kamers zijn uiterst comfortabel en van alle gemakken voorzien. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar.

7 dagen Autorondreis kastelen van Duitsland
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 2 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Heidelberg
 • 2 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Trochtelfingen/Burladingen
 • 2 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Kempten
 • Verblijf in alle hotels op basis van logies en ontbijt
 • 1 x stadsrondleiding in Heidelberg (Duitstalig)
 • 1 x entree Burg Hohenzollern
 • 1 x entree Slot Neuschwanstein

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
7 dagen Autorondreis kastelen van Duitsland
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Heidelberg

Het romantische Heidelberg ligt op de oevers van de Neckar en is één van de mooiste en beroemdste steden ter wereld! Niet voor niets staat Heidelberg in de top 5 van de meest bezochte steden in Duitsland. In 2012 stond Heidelberg Castle zelfs op nummer één! Niet verwonderlijk wanneer u bedenkt dat de stad jaarlijks door miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld bezocht wordt.

Heidelberg is ook de oudste universiteitsstad van Duitsland en mede hierdoor heeft de stad altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Duitsland. Tegenwoordig ademt Heidelberg een sfeer uit die zowel romantisch, kosmoploitisch en dynamisch is. Een stad die u ooit bezocht moet hebben, zeker als u graag op vakantie naar Duitsland gaat!

Bezienswaardigheden Heidelberg
De belangrijkste bezienswaardigheid voor de meeste toeristen die naar Heidelberg komen, is Heidelberg Castle; een majestueuze kasteelruïne die hoog boven de stad uittorent. Het kasteel werd tussen de 13e en 17e eeuw gebouwd, maar is door de Fransen helaas grotendeels verwoest. Wat rest is een goed onderhouden ruïne, die in de 19e en 20e eeuw gedeeltelijk is gerestaureerd. Wanneer u het slot bezoekt, kunt u ook een kijkje nemen bij het Apothekernmuseum dat zich binnen de muren van het slot bevindt. Of bewonder het Heidelberger Fass, een immens drinkvat van zo’n 220.000 liter. De beschermer van het vat – de dwerg Perkeo – leeft voort in de stadsfolklore.

Naast Schloss Heidelberg is ook de historische Altstadt met zijn smalle “Gassen” (straatjes) de moeite waard. De Altstad van Heidelberg is gebouwd in barokstijl en herbergt vele bezienswaardigheden, waaronder de indrukwekkende Alte Brücke, de Alte Universtität en het met Neptunusfontein opgesierde Marktplein.

De Alte Brücke is de eerste stenen brug van de stad. Beelden van o.a. Karl Theodoor – onder wiens bewind de brug gebouwd werd – en godin Pallas Athene sieren de brug. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht over de Altstadt en het slot!

Bekend in Heidelberg is ook de Philosophenweg. Vanaf de Philosphenweg, in 1817 gebouwd langs de hellingen van de stad, heeft u eveneens een fantastisch uitzicht op de stad en het kasteel.

Enkele kerken die tot slot de moeite waard zijn om te bezoeken in Heidelberg zijn o.a. de Hl.-Geist Kirche aan de Hauptstrasse, de voormalige jesuïtenkirche aan de Schulgasse en de Peterskirche, de oudste parochiekerk van de stad. Aan de Hauptstrasse staat overigens ook het oude herenhuis Zum Ritter dat de moeite waar is om te bekijken, evenals de Kurfürstlichte Hofapotheke.

Winkelen in Heidelberg
Naast sightseeing is de stad ook gezellig voor winkelliefhebbers. U kunt er gezellig slenteren langs de winkels aan de autovrije Hauptstrasse. En bent u een wijnliefhebber? Bezoek dan een van de wijnproeverijen en test de wijn uit het beroemde Rijndal.
7 dagen Autorondreis kastelen van Duitsland
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.3
3 klanten gaven hun reactie
Anoniem
 • Waardering: 8,0
R.Hubbeling

Een heerlijke vakantie! Bijna alles was super goed geregeld: hotels en uit stapjes. rondleidingen e.d. Ook de informatie die we bij de reis kregen heeft bijgedragen aan dit succes.  

 • Waardering: 9,0
Janny Duncker
Mooie reis en veel te doen.
 • Waardering: 8,0
7 dagen Autorondreis kastelen van Duitsland
Logies en ontbijt