Reisaanbod
Informatie Duitsland

Duitsland

Een Duitsland vakantie is verrassend, veelzijdig, betaalbaar en goedkoop. Vier kenmerken die elke Nederlander aan moet spreken. Wie wil er nu niet voordelig op vakantie? Lees meer

25 busreizen & busvakanties in Duitsland

Veel mensen boeken een busreis Duitsland omdat ze graag veel willen zien in korte tijd. Maak een keuze uit één van onze vele voordelige busreizen Duitsland. 

21 all inclusive reizen in Duitsland

Bent u op zoek naar een all inclusive vakantie Duitsland? Bekijk het aanbod aan leuke weekendjes weg of een all inclusive vakantie met de bus of auto naar Duitsland en boek direct. 

5 rondreizen in Duitsland

Een Duitsland vakantie is verrassend, veelzijdig, betaalbaar en goedkoop. Boek een voordelige bus rondreis of verzorgde autovakantie en ontdek Duitsland.  

14 fietsvakanties in Duitsland

Zin in een actieve vakantie? En houdt u van fietsen? Boek dan een fietsvakantie Duitsland. Bekijk het aanbod aan fietsvakanties naar Duitsland en maak snel uw keuze! 

20 cruises in Duitsland

Een cruise is voor veel mensen het ultieme genieten en al jaren reserveren veel mensen een Rijn- of Moezelcruise. Ontdek de pittoreske plaatsen tijdens een van onze riviercruises. 

94 autovakanties in Duitsland

Duitsland is een ideale bestemming voor een korte of langere vakantie met eigen auto. Verwen uzelf en boek hier uw voordelige autovakantie naar Duitsland. 

56 aanbiedingen pretparken in Duitsland

Verwen uzelf en boek een mini vakantie naar Duitsland. Bezoek één van de bekende pretparken van Duitsland, zoals Movie Park, Europapark en Kalkar. Gegarandeerd een succes! 

2 stedentrips in Duitsland

Duitsland wordt door Nederlanders gezien als een perfecte bestemming voor een kort verblijf, weekend of stedentrip. Maak een keuze uit één van onze voordelige stedentrips.  

83 kort weg en dichtbij reizen in Duitsland

Duitsland is een ideale bestemming voor een korte of langere vakantie met eigen auto. Daarnaast bieden wij u tal van leuke busreizen Duitsland aan. Maak hier uw keuze.  

18 bijzondere en leuke reizen in Duitsland

Duitsland is een ideale bestemming voor een korte of langere vakantie met eigen auto of bus. Op zoek naar een verrassende vakantie Duitsland? Bekijk dan ons aanbod! 

Vakantie Duitsland

Een Duitsland vakantie is – zoals het Duits verkeersbureau zegt – verrassend, veelzijdig, betaalbaar en goedkoop! Vier kenmerken die elke Nederlander aan moet spreken. Wie wil er nu niet voordelig op vakantie en toch genieten van een breed scala aan bezienswaardigheden? En dat alles op slechts een steenworp afstand van onze eigen grens.

Duitsland heeft haar bezoekers veel te bieden. Enerzijds prachtige landschappen en anderzijds fraaie oude steden en pittoreske dorpen met een rijke historie. Tel daar de heerlijke Duitse gerechten, sprankelende wijnen, fantastische winkelsteden en relatief voordelige prijzen bij op en u begrijpt waarom Duitsland al jaren vakantiebestemming nummer 1 is voor veel Nederlanders!

Grensdocumenten

Voor Duitsland heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige identiteitskaart nodig. Verder dient u er rekening mee te houden dat u zich in Duitsland op verzoek te alle tijden officieel moet kunnen identificeren. Zorg daarom dat u tijdens de reis uw paspoort/identiteitskaart altijd bij u heeft.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Duitsland.

Autozaken

Wanneer u met de auto op vakantie gaat, is het altijd raadzaam om u van te voren te verdiepen in eventuele afwijkende verkeersregels in het land van uw bestemming en landen die u doorkruist op uw weg naar de bestemming. Wij adviseren u hiervoor tijdig voor uw vertrek de website van de ANWB te raadplegen. Tevens adviseren wij u om een goede internationale reis- en kredietbrief af te sluiten. Dit om problemen bij pech onderweg te voorkomen. Zorgt u er tevens voor, dat u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houdt, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs.

In veel Duitse steden zijn speciale milieuzones (`Umweltzone`) van kracht. Deze milieuzones zijn ingevoerd om oude auto`s, die vaak relatief milieuonvriendelijk zijn te kunnen weren uit het centrum van de stad. Iedereen die de binnenstad in wil met de auto en binnen de ingestelde milieuzones komt, moet een speciaal vignet hebben waaruit blijkt hoe milieuvriendelijk de auto is. Deze regel geldt ook voor buitenlanders! Wie zonder het vignet de binnenstad van een stad met milieuzones inrijdt riskeert een boete. Meer informatie over de Duitse milieuzones en benodigde vignetten vindt u op de site van milieusticker.nl. U kunt het milieuvignet via deze website online bestellen of via de ANWB. Overigens bevinden de Umweltzones zich uitsluitend in stedelijk gebied. Indien u alleen gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heeft u geen milieusticker nodig!

Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.