Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Ontdek Duitsland tijdens een mooie vakantie Duitsland! Boek een autorondreis of auto vakantie Duitsland, actieve fietsvakantie of busreis Duitsland. Bekijk het aanbod! Of ga met de hele familie naar een pretpark in Duitsland. Lees meer

Duitsland

Een vakantie Duitsland is – zoals het Duits verkeersbureau zegt – verrassend, veelzijdig, betaalbaar en goedkoop. Vier kenmerken die elke Nederlander aan moeten spreken. Wie wil er immers niet voordelig op vakantie en tegelijkertijd genieten van een breed scala aan bezienswaardigheden? En dat alles op slechts een steenworp afstand van onze eigen grens.

Duitsland heeft haar bezoekers veel te bieden. Enerzijds prachtige landschappen en anderzijds fraaie oude steden en pittoreske dorpen met een rijke historie. Tel daar de heerlijke Duitse gerechten, sprankelende wijnen, fantastische winkelsteden en relatief voordelige prijzen bij op en u begrijpt waarom Duitsland al jaren vakantiebestemming nummer 1 is voor veel Nederlanders. Boek ook een vakantie Duitsland en ontdek Duitsland tijdens een mooie busreis, individuele autovakantie of stap op de fiets voor een actieve fietsvakantie Duitsland. Wilt u letterlijk alles voor even laten varen? Bekijk dan de mogelijkheden voor een cruise vakantie Duitsland en maak een mooie riviercruise over bijvoorbeeld de Rijn of de Moezel. 

Grensdocumenten

Voor Duitsland heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige identiteitskaart nodig. Verder dient u er rekening mee te houden dat u zich in Duitsland op verzoek te alle tijden officieel moet kunnen identificeren. Zorg daarom dat u tijdens de reis uw paspoort/identiteitskaart altijd bij u heeft.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Duitsland.

Autozaken

Wanneer u met de auto op vakantie naar Duitsland gaat, is het altijd raadzaam om u van te voren te verdiepen in eventuele afwijkende verkeersregels in het land van uw bestemming en landen die u doorkruist op uw weg naar de bestemming. Wij adviseren u hiervoor tijdig voor uw vertrek de website van de ANWB te raadplegen. Tevens adviseren wij u om een goede internationale reis- en kredietbrief af te sluiten. Dit om problemen bij pech onderweg te voorkomen. Zorgt u er tevens voor, dat u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houdt, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs.

In veel Duitse steden zijn speciale milieuzones (`Umweltzone`) van kracht. Deze milieuzones zijn ingevoerd om oude auto`s, die vaak relatief milieuonvriendelijk zijn te kunnen weren uit het centrum van de stad. Iedereen die de binnenstad in wil met de auto en binnen de ingestelde milieuzones komt, moet een speciaal vignet hebben waaruit blijkt hoe milieuvriendelijk de auto is. Deze regel geldt ook voor buitenlanders! Wie zonder het vignet de binnenstad van een stad met milieuzones inrijdt riskeert een boete. Meer informatie over de Duitse milieuzones en benodigde vignetten vindt u op de site van milieusticker.nl. U kunt het milieuvignet via deze website online bestellen of via de ANWB. Overigens bevinden de Umweltzones zich uitsluitend in stedelijk gebied. Indien u alleen gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heeft u geen milieusticker nodig!

Bekijk alle reizen naar Duitsland