Vakantie Overig Denemarken

Denemarken is een aangenaam vakantieland, dat qua natuur en uitstraling veel lijkt op dat van Nederland en Duitsland. Hier proeft u echter nog de rust en kunt u genieten van prachtige, uitgestrekte en ongerepte natuurgebieden. Denemarken is een vakantieland dat vooral enorm populair is bij gezinnen met kinderen en bij natuurliefhebbers. Met name de regio Jutland wordt veel door Nederlanders bezocht. En niet voor niets! Langs de kust vindt u hier prachtige stranden en fraaie fjorden. De reisafstand vanuit Nederland is prima te doen voor een korte of langere vakantie en om naar Jutland te gaan hoeft u niet over bruggen of met de veerboot. Jutland is met de auto gewoon over land te bereiken.

Naast de fraaie stranden vindt u in Jutland één van de populairste attracties van Denemarken: LEGOLAND. Dit bekende pretpark is gelegen in het midden van Jutland, in het plaatsje Billund. Deze omgeving is uitermate geschikt voor een familievakantie. Naast LEGOLAND vindt u in en rondom Billund diverse leuke pretparken, dierentuinen en nog veel meer vertier voor jong en oud!

Wist u overigens dat het beroemde LEGO speelgoed in Denemarken werd uitgevonden? “Leg Godt” betekent in het Deens spelen en hier is LEGO naar vernoemd toen het voor het eerst in 1934 werd gemaakt. Sindsdien heeft LEGO een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en is LEGO over de hele wereld te verkrijgen. Een bezoek aan LEGOLAND is dan ook ten zeerste aan te raden wanneer u richting Denemarken gaat.

Vlakbij LEGOLAND vindt u ook de geboortegrond van Denemarken. In de 10e eeuw stichtte de Viking Gorm de Oude in het plaatsje Jelling – gelegen op circa 25 km van Billund - de Deense natie. Zijn zoon, Harald I, beter bekend als Blauwtand voerde vervolgens het Christendom in. Een bezoek aan Jelling brengt u terug in de geschiedenis, naar het allereerste begin van het land Denemarken. Leuk en leerzaam.