Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

8 dagen Autorondreis Denemarken

8.0
Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
logies en ontbijt
685
p.p.
Prijzen & boeken
 • Individuele autorondreis
 • Prachtige kastelen, waaronder Kronborg Slot en Rosenborg Slot
 • Bezoek aan hoofdstad Kopenhagen
 • Roskilde met beroemd Vikingmuseum en prachtige kathedraal
 • Geschikt voor jong en oud!
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 7 overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Uitgebreid informatiedocument over de route
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Tolgelden voor de Grote Beltbrug, de kosten zijn afhankelijk van het type auto
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse betalen)
Lees meer
Optioneel
 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Ontdek de mooiste plekjes van Denemarken en maak een prachtige autorondreis vanuit Kopenhagen naar het eiland Funen en Jutland. Bewonder de Kleine Zeemeermin, ga terug naar de tijd van Hans Christian Andersen, bezoek de meest noordelijke stad van Denemarken, Kolding en laat u verrassen door de schoonheid van middeleeuwse Vikingstadjes, gezellige winkels, prachtige landschappen en nog veel meer. Wie wil, kan tijdens deze autorondreis ook een bezoek brengen aan Legoland in Billund, leuk voor jong en oud!

Dagprogramma


Programma in het kort
Dag 1 Aankomst in Kopenhagen
Dag 2 Kopenhagen
Dag 3 Roskilde
Dag 4 Odense
Dag 5 Aarhus
Dag 6 Skagen
Dag 7 Kolding

Dag 1: Aankomst in Kopenhagen
Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Kopenhagen, de sfeervolle hoofdstad van Denemarken. De afstand vanaf Utrecht is circa 780 km. U kunt de oversteek naar Denemarken maken via de veerboot Puttgarden-Rodby of u kunt ervoor kiezen om over land naar Kopenhagen te reizen. Die keuze is aan u.

Dag 2: Kopenhagen
Vandaag kunt u de hele dag genieten van al het goede dat Kopenhagen te bieden heeft. Wandel door de mooie straten in het oude centrum, waar oude vakwerkhuizen, statige winkelpanden, prachtige oude gebouwen en moderne architectuur elkaar op perfecte wijze afwisselen. Ongetwijfeld komt u al wandelend als vanzelf uit bij Nyhavn, één van de meest sfeervolle plekken in de stad. Nyhavn is de haven in het oude centrum, omgeven met kleurrijke panden en tal van uitnodigende terrassen en uitgaansgelegenheden. Zeker op een zonnige dag is het hier altijd gezellig druk. Bij Nyhavn kunt u ook opstappen wanneer u een rondvaart door het centrum van Kopenhagen wilt maken.

Natuurlijk mag tijdens uw verblijf in Kopenhagen ook een bezoek aan de Kleine Zeemeermin niet ontbreken! “Den lille Havfrue”, zoals het beeld in het Deens genoemd wordt, is gebaseerd op het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. De moeite waard is ook het Koninklijk Paleis, het Rosenborg Slot. Hier kunt u dagelijks genieten van een traditionele wisseling van de wacht. Tevens vindt u er de kroonjuwelen en kunt u even heerlijk tot rust komen in de prachtige tuin rondom het paleis. Tot slot noemen wij u Strøget , het belangrijkste winkelgebied van de stad. U vindt er tal van grote winkelketens, maar ook veel leuke kleine boetiekjes.

Dag 3: Kopenhagen – Roskilde (ca. 120 km)
Eén van de populairste uitjes vanuit Kopenhagen is een bezoek aan het vissers- en handelshaventje van Helsingor. Daar staat het Kronborg Slot, dat bekend is geworden door William Shakespeare. Het verhaal van Hamlet zou zich namelijk in de oude vesting Kronborg hebben afgespeeld en het slot en
Helsingør zouden de plaatsen zijn waar Hamlet is opgegroeid. Ontdek de vele legendes van Kronborg, voordat u doorrijdt naar hét sprookjeskasteel van Denemarken: Fredriksborg. De indrukwekkende afmetingen van het kasteel worden u direct duidelijk, wanneer u het kasteel nadert en via een aantal bruggen, poortgebouwen en de gevangenistoren het enorme binnenhof bereikt. Bewonder het slot en breng desgewenst een bezoek aan het Nationaal Geschiedenismuseum dat in Fredriksborg gehuisvest is.

Het einddoel van vandaag is het adellijke Roskilde, de oude hoofdstad van Denemarken. Hier zult u ook overnachten. De grootste trekpleister van Roskilde is het interessante Vikingschipmuseum, waar de historie en levendige verhalen van de woeste Noormannen en hun uitmuntende zeemanskunsten op unieke wijze tot leven komt.

Dag 4: Roskilde – Odense (ca. 135 km)
Via de langste brug van Europa – de Grote Beltbrug – rijdt u naar het eiland Funen. Daar vindt u Odense, de geboorteplaats van de legendarische sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Het is een geliefd vakantiedoel voor jong en oud! Bezoek het geboortehuis van Andersen en ontdek hoe de arme schoenmakerszoon uitgroeide tot de inmiddels internationaal bekende auteur. Ga vervolgens richting het openluchtmuseum van Odense, waar vroeger tijden uit de periode van Hans Christian Andersen tot leven komen. Of maak een rondvaart, één van de meest populaire toeristische attracties van Odense naast de herinneringen van Andersen. Velen combineren een boottocht met een bezoek aan de Zoo en het Oceaneum, waar u kennis kunt maken met de natuur van Zuid-Amerika. Ondek de schoonheid van het tropische regenwoud en wandel langs watervallen en tal van exotische dieren. U ziet het: Odense is geschikt voor jong en oud!

Dag 5: Odense – Aarhus (ca. 144 km)
U rijdt vanochtend naar het westen en passeert een klein, maar zeer bekend plaatsje: Billund. Hier vindt u het themapark LEGO-land en wanneer u het leuk vindt, kunt u LEGO-land natuurlijk bezoeken. Einddoel van vandaag is echter Aarhus, na Kopenhagen de grootste stad van Denemarken en volgens onderzoek één van de gelukkigste plaatsen ter wereld! Het is een gezellige studentenstad met tal van romantische plekjes, schilderachtige panden en uitnodigende pubs. Wandel op uw gemak door het centrum of ga richting het openluchtmuseum Den Gamle By, waar u kunt genieten van de authentieke sfeer uit de tijd van de 18e en 19e eeuw.

Dag 6: Aarhus – Skagen (ca. 222 km)
Vanuit Aarhus rijdt u naar Skagen, de plek in Denemarken met de meeste zonuren. Het stadje is geliefd bij veel schilders, schrijvers en andere kunstenaars, die geïnspireerd worden door de telkens wisselende reflectie van de zon op het strand, de duinen en het water. Wanneer u de oude, geel gekleurde vissershuisjes in het late zonlicht ziet, zult u begrijpen waarom…
Van oorsprong is Skagen een vissersplaats. Vindt u het leuk om een keer met een kotter de zee op te gaan om te gaan zeevissen? Dan is dit uw kans! Ter plaatse worden diverse trips georganiseerd en aangeboden. Natuurlijk kunt u ook gewoon op uw gemak genieten van zon, zee en strand of een bezoek brengen aan de plaatselijke brouwerij “Skagen Bryghus”. De keuze is aan u! Houdt u van wandelen? Dan is ook een bezoek aan het gevarieerde natuurgebied “Skagen Klitplantage” met bossen en stuifduinen, gelegen even ten zuiden van Skagen, een aanrader.

Dag 7: Skagen – Kolding (ca. 312 km)
Skagen is de meest noordelijke stad van Denemarken, gelegen in de punt van Jutland. Dat betekent dat de reis vandaag weer zuidwaarts gaat. U rijdt richting Kolding, waar u vandaag zult overnachten. In het centrum van Kolding vindt u veel winkels. Dus voor wie uitgebreid wil winkelen, kan hier zijn hart ophalen! Het winkelcentrum van Kolding telt maar liefst 60.000 vierkante meter en staat derhalve garant voor vele uren shop-plezier.

Neem zeker ook een kijkje bij het Koldinghus, schilderachtig gelegen aan een meertje in het centrum van Kolding. Het oude kasteel is beroemd vanwege de oude architectuur en werd ooit gebouwd werd als bescherming van de grenzen van Denemarken. Tegenwoordig kunt u hier onder meer het museum van de Geschiedenis van Kolding bezoeken. Ga terug in de tijd en bewonder de verschillende collecties.

Dag 8: Terugreis naar Nederland
Helaas alweer de laatste dag van deze mooie autorondreis door Denemarken. Nadat u bent uitgecheckt bij het hotel, gaat u op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Bent u nog niet uitgekeken in het mooie Denemarken? Dan kunt u natuurlijk ook altijd besluiten nog iets langer te blijven. De keuze is aan u! Vraag onze reisinformatrices gerust naar de mogelijkheden.

Denemarken - Kopenhagen - Nyhaven Denemarken - Kopenhagen - Rosenburg slot Denemarken - Kopenhagen - NYhavn Denemarken - Aarhus - oude binnenstad Denemarken - Aarhus Kopenhagen - Zeemeermin Denemarken - Aarhus 2
8 dagen Autorondreis Denemarken
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

Tijdens deze autorondreis verblijft u in goede middenklasse hotels van een 3 of 4 sterren niveau. De kamers zijn keurig ingericht en beschikken over tenminste een televisie en badkamer met douche en toilet. U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt. De hotels zijn centraal gelegen behalve de 2 laatste hotels in Skagen en Kolding, die zijn landelijk gelegen.

U verblijft tijdens uw rondreis in onderstaande of vergelijkbare hotels:
Dag 1 en 2: Kopenhagen, Comfort Hotel Vesterbro
Dag 3: Roskilde, Comwell Roskilde
Dag 4: Odense, First Hotel Grand
Dag 5: Aarhus, First Hotel Atlantic
Dag 6: Skagen, Color Hotel Skagen
Dag 7: Kolding, First Hotel Kolding

In de meeste hotels kunt u ook terecht voor het diner. Mocht één van de hotels geen diner serveren dan zijn er in de directe omgeving restaurants of andere hotels aanwezig waar u kunt dineren.

8 dagen Autorondreis Denemarken
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 7 overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Uitgebreid informatiedocument over de route

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Tolgelden voor de Grote Beltbrug, de kosten zijn afhankelijk van het type auto
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse betalen)

Optioneel

 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Het derde bed op een 2-persoonskamer is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Als u met een kind reist heeft u recht op de (hogere) kinderkorting en komt de korting voor het 3e bed te vervallen.
8 dagen Autorondreis Denemarken
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Denemarken

Denemarken is een verrassend en veelzijdig vakantieland. U kunt er genieten van een prachtige natuur, uitgestrekte kustlijn met honderden eilandjes, fjorden, meren en bossen. Proef de Deense specialiteiten, zoals smørrebrød (rijk belegd roggebrood) en røde pølser (hot dogs). Ontdek de historie en prachtige steden. Bewonder de vele imposante kastelen en duik in de wereld van de internationaal bekende sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen en het bekende pretpark Legoland niet ontbreken!

Denemarken ligt ten noorden van Duitsland en behoort tot de regio Scandinavië. Door middel van een brug is Denemarken verbonden met Zweden. Ooit, in de tijd van de Vikingen, was Denemarken één van de machtigste landen van Europa. Tegenwoordig speelt Denemarken een minder belangrijke rol in de internationale wereld. Maar desondanks zijn de Denen trots op hun land. En terecht, want Denemarken is een fantastisch vakantieland voor het hele gezin!
8 dagen Autorondreis Denemarken
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.0
1 klanten gaven hun reactie
Wim de Jong
Vakantie was perfect. Enig minpuntje waren de parkeerkosten.
 • Waardering: 8,0
8 dagen Autorondreis Denemarken
Logies en ontbijt