Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Denemarken is een verrassend en veelzijdig vakantieland, bekend om de prachtige natuur, de kleine Zeemeermin en Nyhavn in Kopenhagen, de schrijver Andersen en o.a. LEGO-land. Lees meer

Bestemmingen

Denemarken

Denemarken is een verrassend en veelzijdig vakantieland. U kunt er genieten van een prachtige natuur, uitgestrekte kustlijn met honderden eilandjes, fjorden, meren en bossen.  Proef de Deense specialiteiten, zoals smørrebrød (rijk belegd roggebrood) en røde pølser (hot dogs). Ontdek de historie en prachtige steden. En geniet met het hele gezin van de vele attracties en fantastische LEGO bouwwerken in het bekende pretpark LEGOLAND in Billund.

Denemarken ligt ten noorden van Duitsland en behoort tot de regio Scandinavië. Door middel van een brug is Denemarken verbonden met Zweden. Ooit, in de tijd van de Vikingen, was Denemarken één van de machtigste landen van Europa. Tegenwoordig speelt Denemarken een minder belangrijke rol in de internationale wereld. Maar desondanks zijn de Denen trots op hun land. En terecht, want Denemarken is een fantastisch vakantieland voor het hele gezin!

Grensdocumenten

Voor Denemarken heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige identiteitskaart nodig. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden, indien u niet over de juiste documenten beschikt. Verder dient u er rekening mee te houden dat u zich in Denemarken op verzoek te alle tijden officieel moet kunnen identificeren. Zorg daarom dat u tijdens de reis uw paspoort/identiteitskaart altijd bij u heeft.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Denemarken.

Autozaken

Wanneer u met de auto op vakantie gaat, is het altijd raadzaam om u van te voren te verdiepen in eventuele afwijkende verkeersregels in het land van uw bestemming en landen die u doorkruist op uw weg naar de bestemming. Wij adviseren u hiervoor tijdig voor uw vertrek de website van de ANWB te raadplegen. Tevens adviseren wij u om een goede internationale reis- en kredietbrief af te sluiten. Dit om problemen bij pech onderweg te voorkomen. Zorgt u er tevens voor, dat u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houdt, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs.

Het nationale alarmnummer in Denemarken voor ambulance, brandweer en politie is 112. In geval van pech of ongeluk op de weg kunt u via praatpalen contact opnemen met Dansk Autohjælp, 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer 70 10 80 90.

Bekijk alle reizen naar Denemarken