Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Cambodja

Individuele rondreizen Cambodja

Bekijk alle reizen naar Cambodja
Ontdek het verrassende Cambodja, bekend van de wereldberoemde Angkor Wat tempels. Een kleurrijk land dat haar bezoekers veel te bieden heeft. Bezoek o.a. Phnom Penh en Siem Reap. Lees meer

Bestemmingen

Cambodja

Cambodja is een land in het zuidoosten van Azië. Het grenst aan Thailand, Laos en Vietnam. In het zuiden vindt u de Zuid-Chinese zee en de Golf van Thailand. Cambodja is bij veel mensen vooral bekend vanwege de indrukwekkende tempels van het wereldberoemde Angkor Wat complex. Deze tempels liggen op circa 7 km van de toeristische bestemming Siem Reap. Veel tempels dateren uit de tijd van het vroegere Khmer-Rijk waar Cambodja van de 9e tot de 14e eeuw onderdeel van uit maakte.

Na diverse burgeroorlogen met de buurlanden tekende de toenmalige koning Norodom op 17 april 1864 een verdrag met de Fransen, waardoor Cambodja een Frans protectoraat werd. Hiermee kwam er een einde aan de wisselende overheersing van de Thai en de Vietnamezen in Cambodja. Uiteindelijk werd het land in 1884 een Franse kolonie, waarna Cambodja onderdeel ging uitmaken van Indochina.

In 1953 kreeg Koninkrijk Cambodja zijn onafhankelijk van Frankrijk terug. Een serie van machtswisselingen en staatsgrepen volgde. Ook is het land rond deze tijd zwaar getroffen door de 2e Indochinaoorlog, die in het westen beter bekend is als de Vietnamoorlog. Bij bombardementen in de grensstreek met Vietnam vielen meer dan een half miljoen burgerslachtoffers.

Uiteindelijk komt in 1975 via een staatsgreep de Rode Khmer de macht over, onder leiding van dictator Pol Pot. Jaren van terreur en schrikbewind volgen, waarbij naar schatting één derde van de bevolking is vermoord of gestorven door uitputting en zware ontberingen.

Wie naar Cambodja gaat doet er goed aan om zich enigszins te verdiepen in de historie van het land. Een bezoek aan de tempels van Angkor Wat zullen op die manier meer tot de verbeelding spreken. En aangezien bijna iedereen die u ziet of spreekt binnen zijn/haar familie verhalen heeft van familieleden die de periode van de Rode Khmer hebben meegemaakt, is het zeker interessant om u ook in dit stukje Cambodjaanse geschiedenis in te lezen. De Cambodjanen die u spreekt, zullen dit zeker waarderen. En ook bij een bezoek aan de Killing Fields en Tuol Sleng gevangenis in Phnom Penh zal enige voorkennis van deze zwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis zeker van pas komen.

Rondreizen Cambodja
Maak tijdens een rondreis Cambodja kennis met de vele verschillende gezichten, geuren en kleuren van Cambodja. Reis van het toeristische Siem Reap met de indrukwekkende Angkor Wat tempels naar de authentieke dorpen rondom het Tonlé Sap meer. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, de relaxte sfeer in de verschillende provinciestadjes en ontdek de natuur met enerzijds het groene heuvellandschap rondom Battambang en anderzijds de witte zandstranden in het zuiden van het land.

Grensdocumenten

Voor een bezoek aan Cambodja geldt een visumplicht. U kunt bij aankomst in Cambodja dit visum aanschaffen. Het visum is 30 dagen geldig. Voor het verkrijgen van het visum dient u twee gelijke pasfoto’s bij u hebben plus een paspoort dat nog tot na vertrek uit het land geldig is. U kunt uw visum ook vooraf regelen via de ambassade van Cambodja in Brussel.

Ter plaatse
Nederland heeft geen diplomatieke vertegenwoordiging in Cambodja. In noodgevallen kunt u contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Bangkok: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand. Komt u uit België, kijkt u dan op http://diplomatie.belgium.be/thailand. Of contact voor consulaire hulp en advies tijdens uw vakantie het Contactcenter van buitenlandse zaken. Zij zijn 24/7 bereikbaar via +31 247 247 247 (of op Twitter via @247BZ). En eventueel kunt u ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Heeft u direct hulp nodig ter plaatse? Bel dan het alarmnummer 117, 012 99 99 99 (politie), 119 (ambulance), 118, 666 (brandweer), 012 40 24 24 (toeristenpolitie, alleen in Siem Reap).

Inentingen

Hoewel inentingen voor Cambodja niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt. Actuele informatie staat op www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. Naast malaria komt in Cambodja ook regelmatig dengue voor. Wij adviseren u om daarom zoveel mogelijk beschermende kleding te dragen en op de onbedekte huid gebruik te maken van een insecten-werend middel met DEET. 

De medische voorzieningen in Cambodja zijn relatief beperkt, mede als gevolg van het feit dat veel artsen en medici tijdens het bewind van de Rode Khmer zijn gedood. Krijgt u onverhoopt een ongeluk of wordt u ziek, dan kan het nodig zijn dat u medisch geëvacueerd moet worden, bijvoorbeeld naar één van de buurlanden. De kosten van een dergelijke medische evacuatie zijn hoog. Houdt u hier rekening mee en raadpleegt u voorafgaand aan uw reis bij uw reisverzekering in hoeverre deze kosten worden gedekt. Worden de kosten niet door uw zorgverzekeraar gedekt? Zorgt u dan voor een extra goede reisverzekering.

Tijdsverschil

In Cambodja is het in de winter zes uur later dan in Nederland. In de zomers is dat vijf uur.

Bekijk alle reizen naar Cambodja