Vakantie Vlaanderen

Niet ver van huis en toch echt vakantie… Klinkt u dat als muziek in de oren? Ga dan naar België, naar de regio Vlaanderen. In Vlaanderen vindt u tal van prachtige steden met even zo prachtige bezienswaardigheden. Daarnaast vindt u in het westen de Vlaamse kust met leuke en mondaine badplaatsen die vooral ’s zomers veel toeristen trekken. De Vlaamse steden zijn rijk aan historie. Tijdens een stedentrip naar onder meer Antwerpen, Brugge of Gent kunt u uitgebreid kennismaken met de interessante geschiedenis. Vele bezienswaardigheden zijn nog altijd getuige van een lang en vervlogen tijd.

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen, een stad met meer dan een half miljoen inwoners. Wandel over de Meir, al jarenlang één van de leukste winkelstraten van België. Ontdek de vele leuke musea zoals het MAS, het museum van de Schone Kunsten en het Rubenshuis. Maak een boottocht over de Schelde en ga langs bij de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal. Dit 123 meter hoge bouwwerk is het middelpunt van de oude binnenstad van Antwerpen. Neem zeker ook een kijkje in de kerk, waar prachtige beelden en fresco’s te vinden zijn met werken van Peter Paul Rubens.

Gent is één van de andere grote steden in Vlaanderen die de moeite waard is om te bezoeken. De stad is ontstaan tijdens de Keltische periode en is eveneens gelegen aan de rivier de Schelde. In het oude centrum vindt u prachtige oude panden, zoals de Belfort toren, de St. Baafkathedraal, de koopmanshuizen langs de Graslei en de Korenlei en onder meer het imposante fort Gravensteen.

Of wat dacht u van Brugge, de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen? Het prachtige historische centrum van Brugge staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mede hierdoor is Brugge één van de grote toeristische trekpleisters van België. In de middeleeuwen was Brugge één van de meest invloedrijke handelssteden van Noordwest Europa en diverse bezienswaardigheden herinneren nog altijd aan deze belangrijke tijd. Bewonder het oude stadhuis, het Belfort, de kruispoort, basiliek van het Heilige Bloed en het Begijnhof. Ga langs bij één van de musea die de stad rijk is of ga gezellig winkelen.

Naast de grote drie steden – Antwerpen, Brugge en Gent – telt Vlaanderen nog tal van andere leuke steden, waaronder bijvoorbeeld Genk en Mechelen. En natuurlijk zijn ook plaatsen aan de Vlaamse Kust zeker de moeite waard. Neem bijvoorbeeld Knokke, Blankenberge en Oostende. In de Westhoek van de Vlaamse Kust vindt u overigens ook veel historie, vooral gekoppeld aan de Eerste Wereldoorlog. In Ieper wordt nog elke dag bij de Menenpoort de Last Post geblazen ter ere van de oorlogsslachtoffers. In deze stad kunt u daarnaast ook genieten van de charme die de Middeleeuwen hier hebben achtergelaten. Ook steden als Veurne en bijvoorbeeld Diksmuide zijn de moeite waard.

Ontdek de Vlaamse Kust, de Vlaamse steden en de Westhoek en boek een vakantie naar Vlaanderen!