Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

8 dagen Fietsvakantie door West-Vlaanderen

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
logies en ontbijt
595
p.p.
Prijzen & boeken
 • Ontdek Bourgondisch België!
 • Fiets door de schitterende natuur en langs de kust
 • Bezoek historische Brugge en lakenstad Ieper
 • Wandel door het mooie centrum van Kortrijk
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagevervoer (max. 1 stuk van 20 kilo p.p.)
 • Routebeschrijving en kaartmateriaal
 • Lokale toeristenbelasting
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
 • Eventuele parkeerkosten en entreegelden voor bezienswaardigheden
Lees meer
Optioneel
 • Verzorging op basis van halfpension (6 avonden) € 245,- per persoon
 • Fietshuur dames- of herenfiets € 150,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 220,- per fiets (op aanvraag)
 • Extra overnachting in een 2-persoonskamer incl. ontbijt € 70,- per persoon
 • Extra overnachting in een 1-persoonskamer incl. ontbijt € 100,- per persoon
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Ontdek de prachtige natuur en gezellige plaatsen van West Vlaanderen. Tijdens deze fietsvakantie nemen we u mee langs de mooiste plaatsen en plekken van het Vlaamse land achter de duinen. Bezoek het slagveld van de Grote Oorlog bij Nieuwpoort, ontdek de Belgische Kust en fiets door het boerenland waar de kerken en kroegen vlak bij elkaar gelegen zijn. U fietst van hotel naar hotel over binnenwegen, jaag- en fietspaden, langs beekjes en kanalen. Tevens verblijft u in de Breydelstad Brugge dat al jarenlang op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat vermeld. Geniet tijdens uw bezoek aan Bourgondisch België ook zeker van het heerlijke eten en drinken!

Dagprogramma


Fietsroute
Dag 1: Aankomst in Veurne
Dag 2: Veurne – Oostende, ca. 41 km
Dag 3: Oostende – Brugge, ca. 39 km
Dag 4: Brugge – Roeselaere, ca. 59 km
Dag 5: Roeselaere – Kortrijk, ca. 36 km
Dag 6: Kortrijk – Ieper, ca. 43 km
Dag 7: Ieper – Veurne, ca. 58 km
Dag 8: Vertrek uit Veurne

Informatie over de fietstochten
U start en eindigt tijdens deze fietsvakantie in het Belgische Veurne. De route bestaat uit dagelijkse fietsroutes van ca. 36 - 59 kilometer. U fietst van hotel naar hotel en uw bagage wordt dagelijks voor u vervoerd naar het hotel waar u die dag verblijft. U krijgt bij de reis kaartmateriaal, een routebeschrijving en aanvullende informatie over de routes. GPS-routes zijn op aanvraag beschikbaar. Deze fietsvakantie is geschikt voor alle type fietsers aangezien de route grotendeels vlak is. Enkel bij de laatste 2 etappes zijn de wegen iets glooiender maar veelal goed te doen met een fiets met 21 versnellingen of elektrische fiets.

Dag 1: Aankomst in Veurne
Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Veurne, het startpunt van uw fietsvakantie. Als u op tijd aankomt dan heeft u de rest van de middag nog om het mooie historische centrum te ontdekken. Veurne heeft één van de mooiste marktpleinen van België. Tijdens de fietsvakantie kunt u uw auto bij het hotel laten staan op de parkeerplaats van het hotel zelf (onder voorbehoud van beschikbaarheid) of in de omgeving van het hotel.

Dag 2: Veurne – Oostende, ca. 41 km
Na het ontbijt is het tijd om op de fiets te stappen en te beginnen aan de schitterende fietsroute. U fietst grotendeels langs de Noorzeekust en komt een aantal leuke bezienswaardigheden tegen. Stop onderweg bijvoorbeeld in Sint-Idesbald voor een bezoek aan het Paul Delvauxmuseum of neem een kijkje in de badplaats Koksijde waar u het hoogste duin van de gehele kuststrook vindt. Verder gelegen op de route ligt Nieuwpoort dat met name bekend is om haar slagveld in de Grote Oorlog. Daarna volgt u weer de kustlijn met haar schitterende natuur en rijke historie tot u aan komt in Oostende, het eindpunt van vandaag.

Dag 3: Oostende – Brugge, ca. 39 km
Met de vele bezienswaardigheden van vandaag maken we iets minder kilometers op de fiets. Als u vanuit Oostende vertrekt komt u al snel bij het kleine polderdorp Stalhille waar het een aanrader is om te stoppen recht onder de kerktoren. Hier vindt u ‘de Sfeermaker’ Antonie Demonie; imker, glasblazer en korfvlechter van beroep. Vervolgens fietst u door het mooie natuurreservaat Meetkerkse Moeren richting Brugge. Deze historische stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en er valt veel te zien en te doen in Brugge. U heeft even de tijd aangezien u vanavond in Brugge overnacht.

Dag 4: Brugge – Roeselaere, ca. 59 km
We laten de mooie stad Brugge achter ons en gaan verder door het Houtland, een bosrijke streek met prachtige kastelen en landgoederen. Als u in de buurt van Oostkamp komt kunt u o.a. de kastelen Pecsteen, Raepenburgh en Lakebos bewonderen. Vervolgens fietst u via Torhout, Gists en Hooglede naar Roeselaere voor de overnachting.

Dag 5: Roeselaere – Kortrijk, ca. 36 km
Ook vandaag fietst u door de schitterende natuur en start u met een route door de bosrijke omgeving van het Rhodesgoed naar schoenenstad Izegem. Vervolgens gaat u door het open en licht glooiende heuvellandschap naar Kuurne met als einddoel Kortrijk. We raden u zeker aan om een wandeling te maken in Kortrijk door het historische centrum waar u mooie bezienswaardigheden tegenkomt als het Belfort, het stadhuis, de Gravenkapel en het Begijnhof. Vanavond overnacht u in Kortrijk.

Dag 6: Kortrijk – Ieper, ca. 43 km
Na het ontbijt stapt u weer op de fietst en volgt u het comfortabele fietspad langs de rivier de Leie naar de plaats Menen. Hier kunt u een bezoek brengen aan het stadsmuseum dat een rijke collectie beelden heeft van Menense kunstenaars en komt u van alles te weten over de militaire geschiedenis van deze grensstad. Vanuit Menen fietst u via Dadizele, Beselare en het Polygonebos naar de lakenstad Ieper. Bezienswaardig in Ieper zijn o.a. het Belfort en de lakenhalle, beide UNESCO Werelderfgoed. Elke avond om 20.00 uur weerklinkt onder de Menenpoort de ‘Last Post’ om de gesneuvelde soldaten uit de eerste Wereldoorlog te herdenken. Vanavond overnacht u in Ieper.

Dag 7: Ieper – Veurne, ca. 58 km
Er staat een lange route op het programma vandaag. U fietst vanuit Ieper naar de mooie Poperinge met een gotisch stadhuis en drie gotische kerken. Tevens is het Hopmuseum leuk om te bezoeken om meer te weten te komen over de Belgische hop- en biercultuur. Even verderop komt u langs de Sint-Sixtus abdij, één van de zes Belgische abdijen waarvan hun bier de eretitel ‘trappist’ mag dragen. Vervolgens gaat de route over kronkelende wegen langs water, uitgestrekte akkers en een paar kleine dorpjes totdat u weer aankomt in Veurne. U overnacht in hetzelfde hotel als de eerste dag.

Dag 8: Vertrek uit Veurne
Na het ontbijt komt er helaas een einde aan deze fietsvakantie en keert u vanuit Veurne op eigen gelegenheid terug naar huis. Wilt u graag ergens een nacht langer verblijven? Laat dat ons dan direct bij reservering weten of vraag onze reisinformatrices om meer informatie.

Excursie & Extra

 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Kaartmateriaal
Brugge - fietsers bij gevelhuizen Fiets - echtpaar met fiets bij het strand Brugge 3 Ieper - Menenpoort - by night Brugge - vrouw op fiets bij restaurant Vlaamse Pot Brugge 1 Belgie - Veurne - stadhuis
8 dagen Fietsvakantie door West-Vlaanderen
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

Tijdens deze fietsvakantie verblijft u in goede middenklasse hotels van een 3- of 4-sterren niveau, in een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer. Alle kamers beschikken minimaal over een badkamer met een bad of douche en toilet. Bij het starthotel kunt u uw auto kosteloos parkeren gedurende uw fietsvakantie op de parkeerplaats van het hotel zelf (onder voorbehoud van beschikbaarheid) of in de nabije omgeving op een openbare parkeerplaats.

Tijdens deze fietsvakantie verblijft u in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Veurne – Amaryllis Hotel Veurne***
Dag 2: Oostende – Hotel Mercure Oostende****
Dag 3: Brugge – Hotel Portinari****
Dag 4: Roeselaere – Parkhotel***
Dag 5: Kortrijk – Hotel Messeyne****
Dag 6: Ieper – Hotel O***
Dag 7: Veurne – Amaryllis Hotel Veurne***

Wilt u graag ergens een nacht langer verblijven? Geeft u dat dan direct bij reservering aan of neem contact op met onze reisinformatrices voor meer informatie.

Verzorging

Iedere ochtend staat er een goed verzorgd ontbijt voor u klaar zodat u dagelijks topfit aan uw fietsroute kunt beginnen. Wilt u graag ook de diners (excl. drankjes) vooraf reserveren? Dan kunt u optioneel half pension bijboeken voor 6 avonden. U dineert dan iedere avond in het hotel waar u overnacht of in een nabijgelegen restaurant. Enkel in Roeselaere kunt u niet het diner reserveren.

8 dagen Fietsvakantie door West-Vlaanderen
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagevervoer (max. 1 stuk van 20 kilo p.p.)
 • Routebeschrijving en kaartmateriaal
 • Lokale toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
 • Eventuele parkeerkosten en entreegelden voor bezienswaardigheden

Optioneel

 • Verzorging op basis van halfpension (6 avonden) € 245,- per persoon
 • Fietshuur dames- of herenfiets € 150,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 220,- per fiets (op aanvraag)
 • Extra overnachting in een 2-persoonskamer incl. ontbijt € 70,- per persoon
 • Extra overnachting in een 1-persoonskamer incl. ontbijt € 100,- per persoon
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat de aangegeven kilometers per dag enkel een indicatie zijn en de daadwerkelijke afstanden iets kunnen afwijken door o.a. de hotels waar u verblijft, de gekozen fietsroute en eventuele stops bij bezienswaardigheden die u onderweg maakt.
 • Elektrische fietsen zijn altijd op aanvraag en na het maken van de reservering nemen wij z.s.m. contact met u op om door te geven of de elektrische fietsen nog beschikbaar zijn of niet. Houdt u er rekening mee dat de verhuurder ter plaatse een borg kan vragen.
 • Houdt u er rekening mee dat uw bagage voor het bagagevervoer niet meer dan 20 kilo mag wegen.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
 • Belangrijk: er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
8 dagen Fietsvakantie door West-Vlaanderen
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Vlaanderen

Niet ver van huis en toch echt vakantie… Klinkt u dat als muziek in de oren? Ga dan naar België, naar de regio Vlaanderen. In Vlaanderen vindt u tal van prachtige steden met even zo prachtige bezienswaardigheden. Daarnaast vindt u in het westen de Vlaamse kust met leuke en mondaine badplaatsen die vooral ’s zomers veel toeristen trekken. De Vlaamse steden zijn rijk aan historie. Tijdens een stedentrip naar onder meer Antwerpen, Brugge of Gent kunt u uitgebreid kennismaken met de interessante geschiedenis. Vele bezienswaardigheden zijn nog altijd getuige van een lang en vervlogen tijd.

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen, een stad met meer dan een half miljoen inwoners. Wandel over de Meir, al jarenlang één van de leukste winkelstraten van België. Ontdek de vele leuke musea zoals het MAS, het museum van de Schone Kunsten en het Rubenshuis. Maak een boottocht over de Schelde en ga langs bij de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal. Dit 123 meter hoge bouwwerk is het middelpunt van de oude binnenstad van Antwerpen. Neem zeker ook een kijkje in de kerk, waar prachtige beelden en fresco’s te vinden zijn met werken van Peter Paul Rubens.

Gent is één van de andere grote steden in Vlaanderen die de moeite waard is om te bezoeken. De stad is ontstaan tijdens de Keltische periode en is eveneens gelegen aan de rivier de Schelde. In het oude centrum vindt u prachtige oude panden, zoals de Belfort toren, de St. Baafkathedraal, de koopmanshuizen langs de Graslei en de Korenlei en onder meer het imposante fort Gravensteen.

Of wat dacht u van Brugge, de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen? Het prachtige historische centrum van Brugge staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mede hierdoor is Brugge één van de grote toeristische trekpleisters van België. In de middeleeuwen was Brugge één van de meest invloedrijke handelssteden van Noordwest Europa en diverse bezienswaardigheden herinneren nog altijd aan deze belangrijke tijd. Bewonder het oude stadhuis, het Belfort, de kruispoort, basiliek van het Heilige Bloed en het Begijnhof. Ga langs bij één van de musea die de stad rijk is of ga gezellig winkelen.

Naast de grote drie steden – Antwerpen, Brugge en Gent – telt Vlaanderen nog tal van andere leuke steden, waaronder bijvoorbeeld Genk en Mechelen. En natuurlijk zijn ook plaatsen aan de Vlaamse Kust zeker de moeite waard. Neem bijvoorbeeld Knokke, Blankenberge en Oostende. In de Westhoek van de Vlaamse Kust vindt u overigens ook veel historie, vooral gekoppeld aan de Eerste Wereldoorlog. In Ieper wordt nog elke dag bij de Menenpoort de Last Post geblazen ter ere van de oorlogsslachtoffers. In deze stad kunt u daarnaast ook genieten van de charme die de Middeleeuwen hier hebben achtergelaten. Ook steden als Veurne en bijvoorbeeld Diksmuide zijn de moeite waard.

Ontdek de Vlaamse Kust, de Vlaamse steden en de Westhoek en boek een vakantie naar Vlaanderen!
8 dagen Fietsvakantie door West-Vlaanderen
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
8 dagen Fietsvakantie door West-Vlaanderen
Logies en ontbijt