Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

8 dagen Fietsvakantie de Vlaamse Bierenroute

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
logies en ontbijt
599
p.p.
Prijzen & boeken
 • Ontdek de Belgische bieren
 • Abdij Achelse Kluis en het Trappistenklooster in Westmalle
 • Beleef Antwerpen, Leuven en het bijzondere stadje Diest
 • Prachtige routes door de natuur en zelfs door het water
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
8 dagen Fietsvakantie de Vlaamse Bierenroute
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Fiets
Verzorging
Logies en ontbijt
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
8 dagen
za 4 april 655
za 11 april 655
za 18 april 655
za 25 april 655
za 2 mei 655
za 9 mei 655
za 16 mei 655
za 23 mei 655
za 30 mei 655
za 6 juni 655
za 13 juni 655
za 20 juni 655
za 27 juni 655
za 4 juli 669
za 11 juli 669
za 18 juli 669
za 25 juli 669
za 1 augustus 669
za 8 augustus 669
za 15 augustus 669
za 22 augustus 669
za 29 augustus 669
za 5 september 599
za 12 september 599
za 19 september 599
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagevervoer (max. 1 stuk van 20 kilo p.p.)
 • Routebeschrijving en kaartmateriaal
 • Lokale toeristenbelasting
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
 • Eventuele parkeerkosten en entreegelden
Lees meer
Optioneel
 • Verzorging op basis van halfpension (6 avonden) € 245,- per persoon
 • Fietshuur dames- of herenfiets € 150,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 220,- per fiets (op aanvraag)
 • Extra overnachting in een 2-persoonskamer incl. ontbijt € 70,- per persoon
 • Extra overnachting in een 1-persoonskamer incl. ontbijt € 100,- per persoon
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Ontdek waar de Belgische bieren vandaan komen en geniet van de mooie omgeving. Onze zuiderburen staan bekend om het bourgondische leven en de vele verschillende soorten bier. De wortels van veel bierbrouwers gaat terug tot de tijd van de Middeleeuwen. Wist u dat veel bieren, van zowel de lichte witbiertjes tot zware triples, hun oorsprong vinden in België..? Tijdens deze leuke fietsvakantie komt u veel te weten over de Belgische bieren en de prachtige omgeving waar ze vandaan komen. Ontdek tevens de bosrijke Kempen, de beroemde abdij van de Achelse Kluis, de speelkaartenstad Turnhout, Antwerpen en het gezellige Leuven. Eén van de hoogtepunten tijdens deze reis is het fietsen door water!

Dagprogramma


Fietsroute
Dag 1: Aankomst in Genk
Dag 2: Genk – Heeze, ca. 75 km
Dag 3: Heeze – Turnhout, ca. 64 km
Dag 4: Turnhout – Antwerpen, ca. 69 km
Dag 5: Antwerpen – Leuven, ca. 63 km
Dag 6: Leuven – Diest, ca. 44 km
Dag 7: Diest – Genk, ca. 58 km
Dag 8: Vertrek vanuit Genk

Informatie over de fietstochten
U start en eindigt deze fietsvakantie in het Belgische Genk. De route bestaat uit dagelijkse fietsroutes van ca. 44 - 75 kilometer. U fietst van hotel naar hotel en uw bagage wordt dagelijks voor u vervoerd naar het hotel waar u die dag verblijft. U krijgt bij de reis kaartmateriaal, een routebeschrijving en aanvullende informatie over de fietsroutes. GPS-routes zijn op aanvraag beschikbaar. Deze fietsvakantie is geschikt voor alle type fietsers en gaat voor 90% over verharde wegen. Enkel rondom Leuven is de route meer glooiend. Mocht u op sommige dagen de route iets te lang vinden dan kunt u eventueel een elektrische fiets huren, zodat het gemakkelijker is om de afstanden af te leggen.

Dag 1: Aankomst in Genk
Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Genk, het startpunt van deze fietsvakantie. Het hotel is prachtig gelegen aan het Molenvijverpark. Als u op tijd aankomt, heeft u de rest van de middag de tijd om Genk te ontdekken. Tijdens de fietsvakantie kunt u uw auto bij het hotel laten staan (tegen betaling van ca. € 10,- per dag en onder voorbehoud van beschikbaarheid) of in de omgeving parkeren op een openbare parkeerplaats (tip: aan de Europalaan kunt u gratis parkeren).

Dag 2: Genk – Heeze, ca. 75 km
Vanochtend is het tijd om op de fiets te stappen. Over rustige wegen gaat u vanuit Genk richting Bocholt waar u het grootste brouwerijmuseum van Europa vindt. Voor de liefhebbers zeker een bezoek waard! Ontdek de geheimen van het bierbrouwen en geniet van een fris getapt pintje. Vervolgens fietst u via Hamont over de prachtige Beverbeekse Heide verder naar de abdij van de Achelse Kluis. In dit klooster worden de Achelse trappistenbieren gebrouwen. Nadat u hebt genoten van een welverdiende triple of ander drankje op het terras van het klooster legt u het laatste traject af. Door de Leenderse bossen via het gezellige Leende fiets u naar Heeze, het eindpunt van vandaag.

Dag 3: Heeze – Turnhout, ca. 64 km
Na het ontbijt stapt u weer op de fiets voor een prachtige tocht door de Brabantse Kempen. Geniet van de mooie natuur en gezellige Brabantse plaatsjes als Valkenswaard en Bergeijk. Terug in België komt u vrijwel langs de abdij Postel, waar sinds 1611 bier gebrouwen wordt. Liefhebbers kunnen hier langs gaan. Houdt u er echter rekening mee, dat de abdijwinkel en het informatiecentrum niet dagelijks geopend zijn. Wij raden u daarom aan om vooraf even te informeren. Via Arendonk fietst u tot slot naar de speelkaartenstad Turnhout.

Dag 4: Turnhout – Antwerpen, ca. 69 km
Vanuit Turnhout gaat de route verder naar Antwerpen. In het pittoreske Merksplas kunt u een kijkje nemen bij het bezoekerscentrum, dat gevestigd is in de voormalige landlopers boerderij. Hier werden vroeger landlopers tewerkgesteld. Vervolgens fietst u via Oostmalle en Malle naar Westmalle, waar u het eerste Trappistenklooster vindt. Geniet van een heerlijke Trappist in het café tegenover het klooster alvorens u verder gaat naar Antwerpen voor de overnachting. Een wandeling door het centrum van Antwerpen is zeker een aanrader!

Dag 5: Antwerpen – Leuven, ca. 63 km
U laat Antwerpen weer achter u en via Berchem en Mortsel gaat de fietstocht vandaag richting Leuven. In Mortsel vindt u één van de zeven overgebleven Brialmonforten, die ooit deel uitmaakten van de verdedigingswerken van Antwerpen. Vandaag de dag staan de forten op lijst van het Militair Erfgoed. Hoe verder u fietst, hoe rustiger de wegen worden en hoe groener de omgeving. U komt langs het festivalterrein van Rock Werchter en in Rotselaar vindt u ook het Rock Werchter beleveniscentrum. Rock Werchter is een bekend popfestival dat jaarlijks in het dorpje Werchter bij Rotselaar plaatsvindt. Op het laatste stuk van de route van vandaag worden de wegen geleidelijk aan wat glooiender. Einddoel is Leuven, een gezellige studentenstad waar u kunt genieten van diverse mooie bezienswaardigheden. Bewonder onder meer de architectuur van het stadhuis en de bibliotheek. Een wandeling door het Groot Begijnhof is ook zeker een aanrader!

Dag 6: Leuven – Diest, ca. 44 km
Ook vandaag staat er weer een schitterende route op het programma! U fietst van Leuven naar Diest. Maak onderweg zeker een tussenstop in Tielt-Winge, bij de surrealistische zwevende uitkijktrap. Deze biedt u een prachtig uitzicht op het omringende landschap! Even verderop vindt u een wijnkasteel, misschien een welkome afwisseling na het bier tijdens de afgelopen dagen. Via Scherpenheuvel, met de oudste koepelkerk van Nederland, fietst u naar de Oranjestad Diest. Dit vrij onbekende stadje is zeker een bezoek waard! Het begijnhof is één van de oudste, mooiste en best bewaarde van Europa. Tip: maak een wandeling langs de Demer die door de stad stroomt met aan de oevers wandel- en fietspaden, toegangstrappen, terrassen en zelfs een vlonderpad over het water.

Dag 7: Diest – Genk, ca. 58 km
Alweer de laatste fietsdag van deze fietsvakantie. U fietst langs een aantal bijzondere en unieke plaatsen. Onderweg kunt u ook vandaag genieten van schitterende natuur. Vanuit Diets gaat de route langs het Schulermeer, waar veel waterrecreatie plaatsvindt. en langs de Weijers, ook wel ‘land van 1001 vijvers’ genoemd. Geniet van de honderden waterpartijen en kleurrijke flora en fauna. In het openluchtmuseum Domein Bokrijk ontdekt u het plattelandsleven van zo’n 100 jaar geleden, tot de bruisende jaren zestig. Eén van de hoogtepunten van vandaag - en misschien wel van deze hele fietsvakantie - is het fietsen door het water. U fietst dwars door een natuurlijke vijver via een fietspad van 200 meter lang. Het is een bijzondere gewaarwording als u op ooghoogte van de waterspiegel fietst, waardoor u helemaal in harmonie bent met het schitterende landschap! De fietstocht eindigt vandaag in Genk.

Dag 8: Vertrek vanuit Genk
Na het ontbijt komt er helaas een einde aan deze fietsvakantie. Op eigen gelegenheid keert u terug naar huis. Wilt u graag ergens een nacht langer verblijven? Laat dat ons dan direct bij reservering weten of vraag onze reisinformatrices om meer informatie.

Excursie & Extra

 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Kaartmateriaal
Belgie - bier bij de kade Antwerpen 1 Fietsers - stel in het bos Fiets - fiets tegen oude gevel Fietsers op de hei Belgie - Westmalle bier Leuven - stadhuis
8 dagen Fietsvakantie de Vlaamse Bierenroute
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

Tijdens deze fietsvakantie verblijft u in goede middenklasse hotels van een 3- of 4-sterren niveau, in een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer. Alle kamers beschikken minimaal over een badkamer met een bad of douche en toilet. Bij het starthotel kunt u uw auto parkeren tegen betaling of in de omgeving op een openbare parkeerplaats.

Tijdens deze fietsvakantie verblijft u in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Genk – M-Hotel****
Dag 2: Heeze – Kapellerput Hotel****
Dag 3: Turnhout – Best Western Plus Turnhout City****
Dag 4: Antwerpen – Hampton Antwerp***
Dag 5: Leuven – Park Inn Leuven***
Dag 6: Diest – Hotel de Franse Kroon***
Dag 7: Genk – M-Hotel****

Wilt u graag ergens een nacht langer verblijven? Geeft u dat dan direct bij reservering aan of neem contact op met onze reisinformatrices voor meer informatie.

Verzorging

Iedere ochtend staat er een goed verzorgd ontbijt voor u klaar zodat u dagelijks topfit aan uw fietsroute kunt beginnen. Wilt u graag ook de diners (excl. drankjes) vooraf reserveren? Dan kunt u optioneel half pension bijboeken voor 6 avonden, in Turnhout wordt er geen diner geserveerd. U dineert dan iedere avond in het hotel waar u overnacht of in een nabijgelegen restaurant.

8 dagen Fietsvakantie de Vlaamse Bierenroute
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagevervoer (max. 1 stuk van 20 kilo p.p.)
 • Routebeschrijving en kaartmateriaal
 • Lokale toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
 • Eventuele parkeerkosten en entreegelden

Optioneel

 • Verzorging op basis van halfpension (6 avonden) € 245,- per persoon
 • Fietshuur dames- of herenfiets € 150,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 220,- per fiets (op aanvraag)
 • Extra overnachting in een 2-persoonskamer incl. ontbijt € 70,- per persoon
 • Extra overnachting in een 1-persoonskamer incl. ontbijt € 100,- per persoon
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat de aangegeven kilometers per dag enkel een indicatie zijn en de daadwerkelijke afstanden iets kunnen afwijken door o.a. de hotels waar u verblijft, de gekozen fietsroute en eventuele stops bij bezienswaardigheden die u onderweg maakt.
 • Elektrische fietsen zijn altijd op aanvraag en na het maken van de reservering nemen wij z.s.m. contact met u op om door te geven of de elektrische fietsen nog beschikbaar zijn of niet. Houdt u er rekening mee dat de verhuurder ter plaatse een borg kan vragen.
 • Houdt u er rekening mee dat uw bagage voor het bagagevervoer niet meer dan 20 kilo mag wegen.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
 • Belangrijk: er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
8 dagen Fietsvakantie de Vlaamse Bierenroute
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Vlaanderen

Niet ver van huis en toch echt vakantie… Klinkt u dat als muziek in de oren? Ga dan naar België, naar de regio Vlaanderen. In Vlaanderen vindt u tal van prachtige steden met even zo prachtige bezienswaardigheden. Daarnaast vindt u in het westen de Vlaamse kust met leuke en mondaine badplaatsen die vooral ’s zomers veel toeristen trekken. De Vlaamse steden zijn rijk aan historie. Tijdens een stedentrip naar onder meer Antwerpen, Brugge of Gent kunt u uitgebreid kennismaken met de interessante geschiedenis. Vele bezienswaardigheden zijn nog altijd getuige van een lang en vervlogen tijd.

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen, een stad met meer dan een half miljoen inwoners. Wandel over de Meir, al jarenlang één van de leukste winkelstraten van België. Ontdek de vele leuke musea zoals het MAS, het museum van de Schone Kunsten en het Rubenshuis. Maak een boottocht over de Schelde en ga langs bij de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal. Dit 123 meter hoge bouwwerk is het middelpunt van de oude binnenstad van Antwerpen. Neem zeker ook een kijkje in de kerk, waar prachtige beelden en fresco’s te vinden zijn met werken van Peter Paul Rubens.

Gent is één van de andere grote steden in Vlaanderen die de moeite waard is om te bezoeken. De stad is ontstaan tijdens de Keltische periode en is eveneens gelegen aan de rivier de Schelde. In het oude centrum vindt u prachtige oude panden, zoals de Belfort toren, de St. Baafkathedraal, de koopmanshuizen langs de Graslei en de Korenlei en onder meer het imposante fort Gravensteen.

Of wat dacht u van Brugge, de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen? Het prachtige historische centrum van Brugge staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mede hierdoor is Brugge één van de grote toeristische trekpleisters van België. In de middeleeuwen was Brugge één van de meest invloedrijke handelssteden van Noordwest Europa en diverse bezienswaardigheden herinneren nog altijd aan deze belangrijke tijd. Bewonder het oude stadhuis, het Belfort, de kruispoort, basiliek van het Heilige Bloed en het Begijnhof. Ga langs bij één van de musea die de stad rijk is of ga gezellig winkelen.

Naast de grote drie steden – Antwerpen, Brugge en Gent – telt Vlaanderen nog tal van andere leuke steden, waaronder bijvoorbeeld Genk en Mechelen. En natuurlijk zijn ook plaatsen aan de Vlaamse Kust zeker de moeite waard. Neem bijvoorbeeld Knokke, Blankenberge en Oostende. In de Westhoek van de Vlaamse Kust vindt u overigens ook veel historie, vooral gekoppeld aan de Eerste Wereldoorlog. In Ieper wordt nog elke dag bij de Menenpoort de Last Post geblazen ter ere van de oorlogsslachtoffers. In deze stad kunt u daarnaast ook genieten van de charme die de Middeleeuwen hier hebben achtergelaten. Ook steden als Veurne en bijvoorbeeld Diksmuide zijn de moeite waard.

Ontdek de Vlaamse Kust, de Vlaamse steden en de Westhoek en boek een vakantie naar Vlaanderen!
8 dagen Fietsvakantie de Vlaamse Bierenroute
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
8 dagen Fietsvakantie de Vlaamse Bierenroute
Logies en ontbijt