Bel ons: +31(0)172-468800
Fiets - herfst - ouder stel in dorp - rode fietsen

10 dagen Fietsvakantie Vijflanden

Bestemming: België - Overige België
 • Ontdek 5 landen in 1 reis!
 • Fiets over het RAvel fietspad en de Voie Verte Trans-Ardennes
 • Geniet onderweg van de natuur en mooie plaatsjes en steden
 • Ontdek o.a. Dinant, Namen, Bouillon, Sankt Vith en Monschau
vanaf €795 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | logies en ontbijt
laden
laden

Algemeen

Tijdens deze fietsvakantie verblijft u in goede middenklasse hotels van 3 of 4 sterren. U verblijft in een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer. Alle kamers beschikken minimaal over een badkamer met een bad of douche en toilet. Bij het startpunt in Maastricht of Lanaken kunt u gratis uw auto parkeren voor de hele vakantie.

U verblijft tijdens deze fietsvakantie in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Novotel Maastricht in Maastricht of Eurotel Lanaken met koffie en vlaai (aankomst)
Dag 1: Hotel Ramada Plaza Liege in Luik (overnachting)
Dag 2: Hotel Ibis Namur Centre in Namen
Dag 3: Hotel Le Saint Hubert in Haybes
Dag 4: Kyriad Hotel in Charleville-Mézières
Dag 5: Hotel de la Poste in Bouillon
Dag 6: Hotel Leo at Home in Bastenaken
Dag 7: Hotel Pip Margraff in St. Vith
Dag 8: Hotel Carat Monschau in Monschau
Dag 9: Novotel Maastricht in Maastricht of Eurotel Lanaken

Verzorging

Iedere ochtend staat er een goed verzorgd ontbijt voor u klaar zodat u dagelijks topfit aan uw fietsroute kunt beginnen. Wilt u graag ook de diners (excl. drankjes) vooraf reserveren? Dan kunt u optioneel half pension bijboeken. U dineert dan iedere avond in het hotel waar u overnacht of in een nabijgelegen restaurant.

vanaf €795 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | logies en ontbijt
Fiets - herfst - ouder stel in dorp - rode fietsen Belgie - Dinant - 2 Fietsers - stel in het bos Monschau - brug naar restaurant - bloemen Fiets - fietsers op weg Belgie - Namen - panorama Maas - 4 Monschau - vakwerkhuizen met geraniums

Omschrijving

Combineer de prachtige fietsroutes langs de Maas met het Vennbahn fietspad en bezoek maar liefst vijf landen in één reis! Vanuit Maastricht fietst u via schilderachtige plaatsen als Dinant en Namen en de groene heuvels van de Ardennen naar het Noord-Franse Sedan. Geniet onderweg van de vele bezienswaardigheden langs het RAVeL-fietspad en de Voie Verte Trans-Ardennes en laat u verrassen door de adembenemend mooie natuur en indrukwekkende forten die u tegenkomt. Vanuit Sedan gaat de route geleidelijk aan weer omhoog, richting Bouillon, één van de mooiste stadjes van België en Bastogne. Deze laatste stad is in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen tijdens de bekende Slag om de Ardennen, een slag die in Bastogne tot de levende herinneringen behoort.

Vanuit Bastogne gaat de fietsroute via één van de mooiste fietspaden van Wallonië richting de Vennbahn, het schitterende Ourdal en het Duits-Belgische natuurpark “Hoge Venen Eifel”. Sankt Vith en Monschau zijn de overnachtingsplaatsen op dit deel van de route. De fietsreis eindigt in Aken, van waaruit u uiteindelijk met de trein teruggaat naar Maastricht. Een prachtige fietsroute, waarbij natuur en cultuur elkaar perfect afwisselen!

Dagprogramma


Informatie over de fietstochten
U fietst van hotel naar hotel en uw bagage wordt dagelijks voor u vervoerd naar het hotel waar u die dag verblijft. U krijgt bij de reis kaartmateriaal, een routebeschrijving en aanvullende informatie over de routes. De route bestaat uit dagelijkse fietsroutes van ca. 35 - 80 kilometer. De afstand is een indicatie en afhankelijk van o.a. de diverse bezienswaardigheden die u onderweg bezoekt en de ligging van de hotels waar u verblijft. Om optimaal te genieten van deze unieke 8-daagse fietsvakantie gebruikt u bij voorkeur een E-bike of een hybride fiets met minimaal 24 versnellingen.

Dag 1: Aankomst Maastricht of Lanaken en per fiets naar Luik, ca. 35 km
U reist op eigen gelegenheid naar Maastricht of Lanaken, waar u uw auto gedurende de gehele fietsvakantie gratis kunt parkeren. Bij aankomst wordt u welkom geheten met koffie en echte Limburgse vlaai. Daarna stapt u op de fiets voor de eerste etappe van deze fietsvakantie. Via het dal van de Jeker en het schilderachtige dorpje Kanne fietst u naar de sluizen van Lanaye. Vanaf daar volgt u het fietspad RAVeL1 en gaat u via het gezellige stadje Visé naar Luik.

Aangekomen in Luik kunnen wij u aanraden een kijkje te nemen in het centrum van de stad. Ontdek de fraaie historische gebouwen en dwaal op uw gemak door de vele kronkelstraatjes van het oude centrum. Natuurlijk mag ook een echte Luikse wafel niet ontbreken! U vindt deze typisch Luikse lekkernij overal in de stad.

Dag 2: Luik – Namen, ca. 70 km
Via de RAVeL1 gaat de route vandaag via diverse Luikse voorstadjes naar Seraing, onder meer bekend om de kristalfabriek “Val Saint Lambert”. Een bezoek aan de winkel van de kristalfabriek is een tussenstop waard! Wanneer u uitgekeken bent, stapt u weer op de fiets en gaat u langs diverse, typisch Waalse dorpjes, gelegen op korte afstand van de Maas, richting het charmante stadje Huy. De kerncentrale Tihange alhier is een opvallend industrieel complex. Het stadje zelf is een ideale plaats voor een gezellige lunchstop. Na Huy wordt het landschap groener. Geniet van de natuur terwijl u langs de oevers van de Maas het laatste traject fietst richting de eindstop van vandaag: Namen. Namen is een hele gezellige toeristenstad met diverse bezienswaardigheden. Vooral een bezoek aan de Citadel die hoog boven de stad uittorent is een aanrader!

Dag 3: Namen – Haybes, ca. 80 km of 50 km per fiets en 30 km per trein
Vandaag kunt u kiezen uit twee opties. Sportieve vakantiegangers kunnen vanuit Namen naar Haybes fietsen, een route van in totaal 80 km. Vindt u 80 km te ver? Dan kunt u vanuit Namen ook met de trein naar Dinant en van daaruit naar Haybes fietsen (50 km).

Voor wie in Namen al op de fiets stapt, gaat de route over het RAVeL2 fietspad via de linkeroever van de Maas naar Dinant. Onderweg passeert u onder meer het aardbeiendorp Wépion en de sprookjesachtige watertuinen van Annevoie. Deze fraaie tuinen uit de 18e eeuw zijn een combinatie van Franse grandeur, Engelse romantiek en Italiaanse verfijning. Werkelijk prachtig en niet voor niets Waals Erfgoed! In Dinant raden wij u aan om zeker even van de fiets te stappen en te genieten van één van de vele terrassen langs de Maas. Net als Namen heeft ook Dinant een oude Citadel en indien u energie genoeg heeft om de 408 treden tellende trap te beklimmen, kunt u vanaf de Citadel genieten van een schitterend uitzicht. Er is overigens ook een kabelbaan, wanneer u liever geen trappen wilt lopen.

Eenmaal weer op de fiets, passeert u even voorbij Dinant het prachtige ‘Chateau Freyr’, waarna u bij Hastière voor korte tijd het voormalige spoorlijntje L156 van Hastière naar Mariembourg volgt. U passeert de Belgisch-Franse grens en fietst naar Givet, bekend vanwege het indrukwekkende Fort van Charlemont. Van daaruit fietst u over de unieke fiets- en wandelroute “Voie Verte Trans-Ardennes” naar Haybes. Tijdens dit laatste deel van de route, is het panorama in eerste instantie vrij vlak, maar gaandeweg wordt het landschap glooiender. Op de fiets heeft u hier echter weinig last van. De fietsroute van de “Voie Verte Trans-Ardennes” volgt namelijk grotendeels de rivierbedding van de Maas. Af en toe is er hooguit sprake van “vals plat”, hetgeen u ook kunt zien aan de hand van de vele sluizen in de rivier.

De fietstocht eindigt in Haybes, een charmant stadje dat gerekend wordt tot één van de pareltjes aan de Maas. Het dorp is niet groot, maar zeer sfeervol met karakteristieke huizen, een leuke kleine haven en gezellige hoofdstraat. Geniet zeker ook van de prachtige omgeving van de Ardennen!

Dag 4: Haybes – Charleville Mézières, ca. 55 km
Via de ‘Voie Vertre Trans-Ardennnes’ fietst u verder langs de Maas. Onderweg komt u o.a. langs Monthermé, bekend om het prachtige natuurlijke landschap en de beroemde lus van de Maas. Het stadje is zeker een korte tussenstop waard! Van daaruit fietst u naar Charleville-Mézières, een schilderachtige dubbelstad in de Franse Ardennen. Al wandelend door het centrum zult u verrast worden door de vele bezienswaardigheden. Neem een kijkje bij de basiliek Nôtre-Dame d’Espérance en onder meer het prachtige Place Ducale, dat volgens velen te vergelijken is met het beroemde Place des Vosges in Parijs. U overnacht vandaag in deze dubbelstad.

Dag 5: Charleville Mézières – Bouillon, ca. 50 km
De fietsroute ‘Voie Vertre Trans-Ardennnes’ is in september 2015 uitgebreid, zodat u nu tot aan Sedan kunt fietsen. Vandaag volgt u deze gloednieuwe route langs de Maas, dwars door het schilderachtige landschap van de Franse Ardennen. Sedan is wereldberoemd vanwege het Château-Fort, één van de grootste burchten van Europa. In Sedan eindigt uw fietsroute langs de Maas. Na een lunchpauze in deze historische stad, vervolgt u uw fietstocht en gaat de route geleidelijk aan weer omhoog. Het gemiddelde stijgingspercentage is 3%. U eindigt uw fietstocht vandaag in Bouillon, dat volgens velen één van de mooiste stadjes van België is. Het is prachtig gelegen aan de voet van een indrukwekkende middeleeuwse burcht, die hoog boven de stad uittorent. Heeft u nog energie over, dan is een bezoek aan het kasteel zeker de moeite waard!

Dag 6: Bouillon – Bastenaken, ca. 70 km
Vanochtend gaat het in eerste instantie “bergopwaarts”. Via een stijgend weggetje verlaat u het prachtige Bouillon. Na nog een tweetal pittige klimmetjes, bereikt u het dorpje Cugnon. Als beloning voor de inspanningen trakteren wij u hier bij Hotel des Roches op een heerlijk kopje koffie of thee met versgebakken appeltaart. Geniet ervan! Vervolgens fietst u via kleine, rustige weggetjes door een mooi golvend landschap met tal van leuke en karakteristieke dorpen richting Bastenaken. Aan het eind van de route volgt u voor korte tijd weer even het RAVeL fietspad, langs het voormalige spoorlijntje Ligne 163. Uiteindelijk voert de route u naar Bastogne, één van de grotere steden in de Ardennen. Omdat Bastogne in de Tweede Wereldoorlog zwaar onder vuur gelegen heeft, is er van het oude Bastogne helaas weinig meer over. De grootste aantrekkingskracht van de stad ligt desondanks toch in de historische bezienswaardigheden, die een levende herinnering zijn aan de Slag om de Ardennen, ook wel bekend als de “Battle of the Bulge”.

Dag 7: Bastenaken – Sankt Vith, ca. 63 km
Na Nederland, België en Frankrijk, komt u vandaag door het vierde land van deze mooie fietsvakantie: Luxemburg. De route van vandaag slingert rondom de Belgisch-Luxemburgse grens, zodat u het ene moment in België bent en het andere moment aan de Luxemburgse kant van de grens. Vanaf het ‘Gare du Sud’ in Bastogne volgt u in eerste instantie de RAVeL 163 in noordelijke richting. Dit is één van de mooiste fietspaden van het RAVeL-netwerk, dus geniet ervan! Vervolgens gaat u even ten zuiden van Gouvy richting Luxemburg, om daarna via Huldange weer terug te gaan naar België. Huldange is overigens het hoogste punt in Luxemburg, gelegen op 558,5 meter boven NAP. De fietstocht van vandaag eindigt in Sankt-Vith. Tijdens de laatste etappe van de fietstocht passeert u nog een hoogtepunt, dat zeker ook een tussenstop waard is: de burcht-ruïne Burg-Reuland. De burcht behoort tot de mooiste en grootste ruïnes van de Ardennen en vanaf de burcht heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving en het lager gelegen stadje! U overnacht vandaag in Sankt-Vith.

Dag 8: Sankt Vith – Monschau, ca. 45 km
Via het nieuw geasfalteerde fietspad tussen Sankt Vith en Waimes fietst u richting het Natuurpark Ardennen-Eifel. Onderweg komt u onder meer langs Montenau, bekend om de rokerij van de echte, originele Ardeense ham. Wanneer u het leuk vindt, kunt u een bezoek aan de rokerij brengen. Op weekdagen kunt u er door grote glazen ruiten medewerkers aan het werk zien en via een film kunt u kennismaken met het geheim en de historie van deze lokale specialiteit. Een rondleiding eindigt bij de verkoopstand, waar u niet alleen producten kunt kopen, maar ook kunt proeven. Eet smakelijk!

Deels via het Vennbahn fietspad gaat u daarna via Sourbrodt en Kalterherberg richting het Rurdal en het Duitse toeristenstadje Monschau. In dit knusse Eifelstadje vindt u veel mooie vakwerkhuizen, leuke kleine winkeltjes, gezellige terrasjes en goede restaurants. Geniet ervan!

Dag 9: Monschau – Maastricht/ Lanaken, ca. 55 km per fiets en 35 km per trein
Vanuit het centrum van Monschau fietst u terug richting het Vennbahn fietspad voor de route naar Aken. Niet ver van Aken ligt het historische Kornelimünster. We kunnen u aanraden om zeker even een kijkje te nemen in het centrum van dit leuke stadje. Rondom de Benedictusplatz, in het centrum van Kornelimünster, vindt u veel historische panden en gezellige cafeetjes, waar het zeker op een mooie dag heerlijk vertoeven is. Volgens kenners is het leukste adres Café Napoleon. Daarnaast is een bezoek aan de abdij en de vroegere kloosterkerk Sint-Cornelius ook de moeite waard.

Eenmaal op de fiets kunt u genieten van een lange afdaling, die eindigt in de stad van Karel de Grote, het Duitse Aken. Daar stapt u op de trein terug naar Maastricht. Geniet onderweg nog van het Zuid-Limburgse heuvellandschap dat als een langgerekt panorama-schilderij aan u voorbijtrekt. Afhankelijk van waar u de fietsvakantie bent gestart overnacht u vanavond in Maastricht of Lanaken.

Dag 10: Terugreis
Na het ontbijt keert u vanuit Maastricht of Lanaken op eigen gelegenheid terug naar huis.

Excursie & Extra

 • Ontvangst met koffie en vlaai op dag 1
 • Koffie/thee met appeltaart in Cugnon (dag 6)
 • Treinticket incl. fiets van Kerkrade naar Maastricht
 • Toeristisch informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Kaartmateriaal
vanaf €795 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | logies en ontbijt
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
Kies uw vertrekperiode
Kies uw vervoer
Kies uw verzorging
Kies uw reisduur
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
10 dagen Fietsvakantie Vijflanden

10 dagen Fietsvakantie Vijflanden

België - Overige België - 5 landen fietstour
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
Verzorging:
Vervoer:
 Prijzen

Er zijn helaas geen prijzen beschikbaar voor de gekozen periode.

- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • 9 overnachtingen in 3 en 4-sterrenhotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Ontvangst met koffie en vlaai op dag 1
 • Koffie/thee met appeltaart in Cugnon (dag 6)
 • Treinticket incl. fiets van Kerkrade naar Maastricht
 • Parkeerplaats bij het starthotel
 • Dagelijks bagagevervoer (1 stuk van max. 20 kg p.p.)
 • Kaartmateriaal
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Toeristisch informatiepakket
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Lokale toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Optioneel
 • Verzorging op basis van halfpension € 270,- per persoon
 • Fietshuur (21 versnellingen) € 125,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 190,- per fiets (op aanvraag)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • 9 overnachtingen in 3 en 4-sterrenhotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Ontvangst met koffie en vlaai op dag 1
 • Koffie/thee met appeltaart in Cugnon (dag 6)
 • Treinticket incl. fiets van Kerkrade naar Maastricht
 • Parkeerplaats bij het starthotel
 • Dagelijks bagagevervoer (1 stuk van max. 20 kg p.p.)
 • Kaartmateriaal
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Lokale toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)

Optioneel

 • Verzorging op basis van halfpension € 270,- per persoon
 • Fietshuur (21 versnellingen) € 125,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 190,- per fiets (op aanvraag)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • De vermelde afstanden zijn een indicatie en bijvoorbeeld afhankelijk of u onderweg veel uitstapjes naar bezienswaardigheden maakt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hotels kunnen de afstanden ook iets afwijken.
 • Deze fietsvakantie is geschikt voor de geoefende fietser die het niet erg vindt om af en toe een (lichte) helling te moeten beklimmen.
 • Houdt u er rekening mee dat uw bagage voor het bagagevervoer niet meer dan 20 kilo mag wegen.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
vanaf €795 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | logies en ontbijt

Bestemming 5 landen fietstour

Bezoek Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland tijdens één reis. Fiets in 10 dagen door 5 verschillende landen en ontdek tal van leuke plaatsen en prachtige natuur.

De route begint in Maastricht, één van de gezelligste steden van Nederland. Hier komen historie, cultuur en de Bourgondische gezelligheid samen. Maastricht is één van de oudste steden van Nederland en de vele prachtige kerken, pittoreske kleine straatjes ende Sint-Servaasbrug vertellen u meer over de geschiedenis van de stad.Wandel over het Vrijthof, neem een kijkje bij de Kazematten of maak een boottocht over de Maas, al dan niet gecombineerd met een bezoek aan de St.-Pietersberg. Vergeet tussendoor ook niet om even neer te strijken op één van de vele uitnodigende terrassen voor een kopje koffie met echte Limburgse vlaai. Het is immers vakantie!

Vanuit Maastricht gaat de 5-Landen fietstour naar België, waar onder meer Namen, Bouillon, Bastenaken en Sankt Vith op het programma staan. Namen is de hoofdstad van Wallonië en al sinds de Middeleeuwen een belangrijke stad. In het oude centrum proeft u de roemrijke historie en diverse bezienswaardigheden vertellen het verhaal van de vele conflicten die hier in de loop der eeuwen uitgevochten zijn. Naast een historisch interessante stad is Namen ook een hele gezellige studentenstad met veel leuke kroegen en goedkope restaurants. Net als in Maastricht kunt u dus ook hier heerlijk Bourgondisch genieten!

Bouillon is een kleine stad in de Belgische Ardennen, gelegen aan de oevers van de rivier de Semois. De stad ligt in de provincie Luxemburg en hoog boven het stadje ziet u de belangrijkste bezienswaardigheid: het robuuste middeleeuwse kasteel van Bouillon. Er wordt wel gezegd, dat wie niet in Bouillon is geweest en het kasteel van Bouillon niet heeft gezien, niet in de Ardennen is geweest. Een hoogtepunt dus tijdens deze 5-landentour!

Ook Bastenaken ligt in de Belgische Ardennen, vlakbij Luxemburg op de grens tussen de Maas en de Rijn. Door deze strategische ligging is het stadje al lang bewoond. Eerst door rondtrekkende volkeren en later door de Romeinen. Gedurende de Middeleeuwen werd Bastenaken versterkt door stadswallen, waarvan alleen de poort van Trier nog behouden is. In de stad kunt u onder meer de St.-Pieterskerk en de “Sherman” tank bekijken en buiten de stad vindt u onder meer het Bastogne War Museum, waar elk jaar de wielrenklassieker Luik-Bastenaken-Luik gehouden wordt.

Tot slot noemen wij u Sankt Vith in België. Deze stad ligt in de provincie Luik en behoort tot het kleine Duitstalige gedeelte van België, dat ook wel de Belgische Eiffel genoemd wordt. In de Tweede Wereldoorlog is hier heftig gevochten en de stad is in die tijd bijna volledig verwoest. De enige historische bezienswaardigheid die resteert, is de Middeleeuwse toren en de St. Vitus basiliek. Ondanks dat de stad qua bouw verder relatief nieuw is, is Sankt Vith zeker de moeite waard om te bezoeken. Mede door de aanwezigheid van tal van restaurants en cafés heerst er een hele warme en gezellige sfeer. De moeite waard is ook een bezoek aan het Museum Poteau ’44, dat herinnert aan de Slag om de Ardennen in de winter van 1944-1945.

Naast Nederland en België gaat de reis ook door Luxemburg en Noord-Frankrijk, waar u onder meer Charleville-Mézières bezoekt. Deze schilderachtige dubbelstad ligt in de Franse Ardennen, aan de oevers van de rivier de Maas. Al wandelend door het centrum komt u de ene na de andere bezienswaardigheid tegen. Laat u verrassen door het schilderachtige centrum en neem zeker een kijkje bij de basiliek Notre-Dame d’Espérance en het prachtige Place Ducale, dat volgens velen te vergelijken is met het beroemde Place des Vosges in Parijs.

Als laatste brengt u een bezoek aan Duitsland, waar Monschau op het programma staat. Dit schilderachtige stadje wordt door velen ook wel “de parel van de Eiffel” genoemd. Het is een geliefde plaats waar zeker ’s zomers de parkeerplaatsen vol staan met auto’s en bussen van toeristen en dagjesmensen die in de regio verblijven. En dat is natuurlijk niet voor niets! In het centrum kunt u genieten van tal van prachtige authentieke vakwerkhuizen, leuke kleine winkeltjes, knusse terrasjes en diverse goede restaurants. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijke dag uit zijn hier aanwezig! Tel hierbij op de uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden in de directe omgeving van Monschau en u begrijpt waarom deze plaats jaarlijks door zoveel toeristen bezocht wordt. Bent u er dit jaar ook bij…?
vanaf €795 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | logies en ontbijt
klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.