Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Bezoek Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland tijdens één reis. Fiets in 10 dagen door 5 verschillende landen en ontdek tal van leuke plaatsen en prachtige natuur. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over 5 landen fietstour
10 dagen Fietsvakantie Vijflanden
  • Ontdek 5 landen in 1 reis
  • Combinatie van de Maasroute en de Vennbahn
  • Dagelijks bagagetransport naar de hotels
  • Prachtige route door het Groene Hart van Europa
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
10 dagen
Logies en ontbijt
745
Bekijk

5 landen fietstour

Bezoek Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland tijdens één reis. Fiets in 10 dagen door 5 verschillende landen en ontdek tal van leuke plaatsen en prachtige natuur.

De route begint in Maastricht, één van de gezelligste steden van Nederland. Hier komen historie, cultuur en de Bourgondische gezelligheid samen. Maastricht is één van de oudste steden van Nederland en de vele prachtige kerken, pittoreske kleine straatjes ende Sint-Servaasbrug vertellen u meer over de geschiedenis van de stad.Wandel over het Vrijthof, neem een kijkje bij de Kazematten of maak een boottocht over de Maas, al dan niet gecombineerd met een bezoek aan de St.-Pietersberg. Vergeet tussendoor ook niet om even neer te strijken op één van de vele uitnodigende terrassen voor een kopje koffie met echte Limburgse vlaai. Het is immers vakantie!

Vanuit Maastricht gaat de 5-Landen fietstour naar België, waar onder meer Namen, Bouillon, Bastenaken en Sankt Vith op het programma staan. Namen is de hoofdstad van Wallonië en al sinds de Middeleeuwen een belangrijke stad. In het oude centrum proeft u de roemrijke historie en diverse bezienswaardigheden vertellen het verhaal van de vele conflicten die hier in de loop der eeuwen uitgevochten zijn. Naast een historisch interessante stad is Namen ook een hele gezellige studentenstad met veel leuke kroegen en goedkope restaurants. Net als in Maastricht kunt u dus ook hier heerlijk Bourgondisch genieten!

Bouillon is een kleine stad in de Belgische Ardennen, gelegen aan de oevers van de rivier de Semois. De stad ligt in de provincie Luxemburg en hoog boven het stadje ziet u de belangrijkste bezienswaardigheid: het robuuste middeleeuwse kasteel van Bouillon. Er wordt wel gezegd, dat wie niet in Bouillon is geweest en het kasteel van Bouillon niet heeft gezien, niet in de Ardennen is geweest. Een hoogtepunt dus tijdens deze 5-landentour!

Ook Bastenaken ligt in de Belgische Ardennen, vlakbij Luxemburg op de grens tussen de Maas en de Rijn. Door deze strategische ligging is het stadje al lang bewoond. Eerst door rondtrekkende volkeren en later door de Romeinen. Gedurende de Middeleeuwen werd Bastenaken versterkt door stadswallen, waarvan alleen de poort van Trier nog behouden is. In de stad kunt u onder meer de St.-Pieterskerk en de “Sherman” tank bekijken en buiten de stad vindt u onder meer het Bastogne War Museum, waar elk jaar de wielrenklassieker Luik-Bastenaken-Luik gehouden wordt.

Tot slot noemen wij u Sankt Vith in België. Deze stad ligt in de provincie Luik en behoort tot het kleine Duitstalige gedeelte van België, dat ook wel de Belgische Eiffel genoemd wordt. In de Tweede Wereldoorlog is hier heftig gevochten en de stad is in die tijd bijna volledig verwoest. De enige historische bezienswaardigheid die resteert, is de Middeleeuwse toren en de St. Vitus basiliek. Ondanks dat de stad qua bouw verder relatief nieuw is, is Sankt Vith zeker de moeite waard om te bezoeken. Mede door de aanwezigheid van tal van restaurants en cafés heerst er een hele warme en gezellige sfeer. De moeite waard is ook een bezoek aan het Museum Poteau ’44, dat herinnert aan de Slag om de Ardennen in de winter van 1944-1945.

Naast Nederland en België gaat de reis ook door Luxemburg en Noord-Frankrijk, waar u onder meer Charleville-Mézières bezoekt. Deze schilderachtige dubbelstad ligt in de Franse Ardennen, aan de oevers van de rivier de Maas. Al wandelend door het centrum komt u de ene na de andere bezienswaardigheid tegen. Laat u verrassen door het schilderachtige centrum en neem zeker een kijkje bij de basiliek Notre-Dame d’Espérance en het prachtige Place Ducale, dat volgens velen te vergelijken is met het beroemde Place des Vosges in Parijs.

Als laatste brengt u een bezoek aan Duitsland, waar Monschau op het programma staat. Dit schilderachtige stadje wordt door velen ook wel “de parel van de Eiffel” genoemd. Het is een geliefde plaats waar zeker ’s zomers de parkeerplaatsen vol staan met auto’s en bussen van toeristen en dagjesmensen die in de regio verblijven. En dat is natuurlijk niet voor niets! In het centrum kunt u genieten van tal van prachtige authentieke vakwerkhuizen, leuke kleine winkeltjes, knusse terrasjes en diverse goede restaurants. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijke dag uit zijn hier aanwezig! Tel hierbij op de uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden in de directe omgeving van Monschau en u begrijpt waarom deze plaats jaarlijks door zoveel toeristen bezocht wordt. Bent u er dit jaar ook bij…?