Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Dagtocht Formule 1 België - Spa-Francorchamps

Vanaf
Prijs op basis van:


p.p.
Prijzen & boeken
 • Incl. staanplaats
 • Hollandse Formule 1 gekte
 • Zeer geliefd circuit
 • Beleef de Grand Prix van België
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 5,- op internet (€ 10,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • Upgrade naar tribuneplaats
Programma

Omschrijving

Wat is er nu een betere locatie om Max Verstappen in actie te zien, dan zijn ‘bijna-achtertuin’ in Spa, België? De succesvolle Limburger kan de Formule 1 van België op het circuit van Spa-Francorchamps toch wel echt zien als een thuiswedstrijd, aangemoedigd door vele duizenden in oranje uitgedoste Nederlanders. Ga met ons mee op deze dagtocht op de racedag van de Formule 1 (zondag) en beleef het spektakel van de Formule 1 in de Belgische Ardennen!

Het circuit van Spa-Francorchamps is een geliefde locatie binnen de Formule 1. Het is prachtig gelegen tussen de bossen en de heuvels van de Ardennen en wordt door veel coureurs ook wel het mooiste circuit ter wereld genoemd. Door de ligging tussen de heuvels zijn er natuurlijke hoogteverschillen wat de races extra interessant maakt en voor prachtige beelden zorgt. Met een lengte van 6,9 kilometer is het circuit ook nog eens het langste circuit tijdens het Formule 1 seizoen. Ga mee en moedig Max Verstappen aan tijdens de Grand Prix Formule 1 van België.

Dagprogramma


Deze dagtocht wordt aangeboden vanaf diverse opstapplaatsen verspreid over Nederland. Het vertrek is in de nacht en zeer vroege ochtend. De opstaptijden worden ca. 2 weken voor de race bekend gemaakt. ’s Ochtends komen we aan op het circuit van Spa-Francorchamps. De race start om 15.10 uur, maar voor die tijd valt er al genoeg te zien en te beleven. De gekte rondom de Formule 1 en Max Verstappen is een ware belevenis. Een staanplaats (Bronze) is inbegrepen bij dit arrangement. De staanplaatsen zijn op diverse plekken langs het circuit. Er is de mogelijkheid om een upgrade naar een tribuneplaats te boeken, deze stap komt u dan in het boekingsproces tegen.De locatie van de upgrade naar het Spa Speed Package is bij de fans bekend als de 'Speed Corner'. Deze naam is te danken aan de snelheid waarmee de auto's optrekken op dit stuk van het circuit. De auto's rijden met 195 km/h uit bocht 9 en behalen snelheden van boven de 300 km/h voordat ze bocht 10 ingaan. Vanaf deze tribune zie je pas écht waartoe de indrukwekkende Formule 1-wagens toe in staat zijn.

Geniet van de spanning van de race en hopelijk zet Max een knappe prestatie neer. Aan het eind van de middag of begin van de avond vertrekken we weer richting Nederland en brengen we u terug naar uw afstapplaats.

Eigen groepsreis
Wilt u met een groep vrienden of collega’s naar de Formule 1? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Onze afdeling groepsreizen maakt graag een passende offerte voor u.
Heeft u interesse, stuur dan uw aanvraag naar groepsreizen@peterlanghoutreizen.nl of bel 0172 468825.

Formule 1 - Ferrari Formule 1 Belgie - Grand Prix Spa - 4 Formule 1 Belgie - circuit Spa Formule 1 Belgie - Grand Prix Spa - 11 Formule 1 Belgie - Grand Prix Spa - 6 Formule 1 Belgie - Grand Prix Spa - 10 Formule 1 Belgie - Grand Prix Spa - 9
Dagtocht Formule 1 België - Spa-Francorchamps
Accommodatie

Dagtocht Formule 1 België - Spa-Francorchamps
Reisinformatie

Inclusief

Exclusief

 • Reserveringskosten € 5,- op internet (€ 10,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

 • Upgrade naar tribuneplaats

Bijzonderheden

 • Belangrijk: Op de door u geboekte reis zijn annulering- en wijzigingskosten van toepassing die afwijken van de standaard ANVR-voorwaarden. Houdt u hier rekening mee wanneer u onverhoopt de reis wilt wijzigen of annuleren. Direct na reservering komt een definitieve boeking tot stand. Klik hier voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.

Op- en afstapplaatsen

 • Op- en afstapplaatsen 30-08-2020
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Arnhem-Noord, Carpool A12/A50 Europaweg
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
Dagtocht Formule 1 België - Spa-Francorchamps
Bestemming

Bestemming Spa

Spa is waarschijnlijk de bekendste stad van de Belgische Ardennen. Enerzijds vanwege het bruisende mineraalwater dat hier vandaan komt en overal in Europa verkocht wordt. Anderzijds vanwege de Grand Prix en Formule 1 van België die gereden wordt op het circuit van Spa-Francorchamps.

Jaarlijks brengen duizenden toeristen uit Nederland een bezoek aan Spa om te genieten van het kuuroord dat in veel opzichten grandeur uitstraalt. In vroeger tijden kwam de rijke adel hier kuren en de vele statige huizen, oude thermen en het casino herinneren nog altijd aan deze tijd. Nog altijd zijn er zeven bronnen die toegankelijk zijn voor het publiek en waar u het sterk ijzerhoudende water kan proeven, rechtstreeks vanaf de bron. U vindt de verschillende bronnen verspreid door het centrum van de stad.

Formule 1 Spa-Francorchamps
Gaat u voor de Formule 1 naar België, dan komt u waarschijnlijk niet direct in het centrum van Spa. De Belgische Grand Prix wordt namelijk gehouden op het circuit tussen Spa en Francorchamps, twee verschillende plaatsen in de Ardennen. Hier vindt jaarlijks de GP België plaats, al sinds 1950. Het Belgische circuit is de langste en voor veel coureurs ook één van de meest geliefde circuits op de Formule 1 kalender, ondanks dat het ook een veeleisend circuit is vanwege de hoge snelheden die er gerealiseerd kunnen worden, het heuvelachtige terrein en de vele bochten; in totaal 21 stuks. Vooral de bochten Eau Rouge, Blanchimont en Pouchon vormen een ware uitdaging voor de coureurs.

De totale lengte van het F1-circuit is 7,004 km. Tijdens de Grand Prix worden er 44 ronden gereden; in totaal dus ruim 308 km.

Kijkend naar de statistieken staan de meeste persoonlijke zeges in Spa op naam van Michael Schumacher en heeft Ferrari als team de meeste overwinningen op zijn naam staan. De afgelopen 3 jaar won team Mercedes, waarbij Lewis Hamilton twee van de drie keer won (2015 en 2017). In 2016 sleepte de Duitse Nico Rosberg de prijs in de wacht.

Stukje historie
Het circuit van Spa-Francorchamps is ontstaan in 1920. Oorspronkelijk was het een 14 km lange baan over de openbare weg tussen Francorchamps, Malmedy en Stavelot en daar vandaan via de Route de l’Eau Rouge terug naar Francorchamps. Nadat er in 1921 voor het eerst een officiële wedstrijd voor motoren was georganiseerd, vond in 1922 de eerste autorace plaats en drie jaar later ook de eerste Grand Prix. Vanaf 1950 maakt het circuit deel uit van het Formule 1 seizoen. En vanaf die tijd werd het circuit al snel geliefd – en tegelijkertijd berucht – vanwege de hoge snelheden die er werden behaald. De omstandigheden die hierdoor ontstonden waren meer dan eens zeer gevaarlijk en eiste door de jaren heen ook meerdere dodelijke slachtoffers. Vanwege de het grote risico op ongelukken en het ontbreken van de veiligheid verdween Spa-Francorchamps vanaf 1970 van de Formule 1 kalender. Een aantal jaren werd de GP België gereden op de circuits van Nijvel en Zolder. Sinds 1983 is de Formule 1 echter terug in de Ardennen, nadat het circuit van Spa-Francorchamps is aangepast, ingekort en veiliger is gemaakt.

Kenmerken circuit Spa-Francorchamps
Ondanks de vele vernieuwingen is het volgens velen nog altijd een authentiek racecircuit, dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt. Er zijn twee pitlanes. De oorspronkelijke pitlane ligt na “La Source” en voor de “Raidillon”. De nieuwe pitlane begint bovenaan, halverwege de “Busstop” met de uitgang vlak na “La Source”.

La Source is een hairpin, vlak voor de oude pitlane. Deze bocht gaat rechts naar beneden, waarbij de snelheid sterk afneemt van de coureurs. De “Busstop” is een omstreden bocht, een chicane die werd ontworpen om de gemiddelde snelheid ook naar beneden te halen. Een leuk detail met betrekking tot de bijzondere naam van deze chicane is, dat deze is vernoemd naar de problemen die er waren bij de aanpassingen van het circuit van Spa-Francorchamps. Teneinde het circuit veiliger te maken en ervoor te zorgen dat de Formule 1 terug zou komen naar Spa - nadat deze was vertrokken naar Nijvel en Zolder – moest deze chicane aangelegd worden. Geld voor de aanleg van de chicane had het circuit niet en Vlaamse parlementariërs weigerden geld vrij te maken voor Spa, aangezien zij kansen zagen voor het circuit van Zolder. Men heeft toen geld aangevraagd voor een bushalte en opslagplaats voor strooizout. Het circuit was destijds nog onderdeel van de openbare weg. Dat geld werd toegezegd en vervolgens is de chicane “Busstop” aangelegd.

De meest populaire bocht is de “Raidillon aan de Eau Rouge”, feitelijk een bochtencombinatie die vaak in de volksmond eenvoudig de “Eau Rouge” genoemd wordt, ondanks dat eigenlijk alleen de kleine knik onderaan de heuvel “Eau Rouge” heet. De “Raidillon” is een lange bocht die de coureurs rechts naar boven richting het bos leidt. Normaal gesproken wordt deze bocht bij de Formule 1 vol gas genomen.
Dagtocht Formule 1 België - Spa-Francorchamps
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
Dagtocht Formule 1 België - Spa-Francorchamps