Vakantie Andorra

Andorra ligt in het hart van de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje. De vorm van Andorra doet een beetje denken aan een omgekeerde driehoek. Er stroomt een rivier door elk van de drie grootste valleien en die vormen samen de letter Y. De drie rivieren heten “Valira”, maar om ze te onderscheiden worden ze elk bij een andere naam genoemd: “Valira del Nord”, “Valira d'Orient” en “Gran Valira”.

Het landschap van Andorra is bergachtig, met 65 toppen die boven 2000 meter uitsteken. De hoogste bergtop is de “Pic de Coma Pedrosa” (2942 m), welke bij La Massana ligt. Het laagste punt bevindt zich aan de grens tussen Spanje en Andorra (840 m).

Andorra is in de winter een echt paradijs voor skifanaten. In de zomer is het land populair bij wandelaars en mountainbikers die van een uitdaging houden. De natuur is prachtig en er zijn tal van wandelroutes in verschillende moeilijkheidsgraden. Verder kent Andorra ook een lange geschiedenis die haar sporen heeft nagelaten in de vorm van prachtige pittoreske kerkjes, muurschilderingen en andere monumenten. Kortom: Andorra is een veelzijdige vakantieregio met voor elk wat wils.