Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Andorra is een schitterende vakantiebestemming, gelegen in de Oostelijke Pyreneeën. Hier kunt u genieten van een prachtige natuur, pittoreske dorpen en fraaie cultuurschatten. Lees meer

Bestemmingen

Andorra

Andorra is een schitterend ministaatje in de Oostelijke Pyreneeën, ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk. Met het onaangetaste natuurschoon, de rijkdom aan cultuurschatten en de heerlijke rust die de bergdorpjes uitstralen, is Andorra een geweldige vakantiebestemming.

Grensdocumenten

Voor Andorra dient u te beschikken over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Andorra vereist voor geen enkele nationaliteit een visum. Reist u door Frankrijk of Spanje om naar Andorra te komen, dan is het voor mensen met een andere nationaliteit dan een van de Schengen landen belangrijk om te weten of zij voor deze landen wellicht een visum nodig hebben. Informeer hiernaar bij de betreffende ambassades.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Andorra.

Autozaken

Wanneer u met de auto op vakantie gaat, is het altijd raadzaam om u van te voren te verdiepen in eventuele afwijkende verkeersregels in het land van uw bestemming en landen die u doorkruist op uw weg naar de bestemming. Wij adviseren u hiervoor tijdig voor uw vertrek de website van de ANWB te raadplegen. Tevens adviseren wij u om een goede internationale reis- en kredietbrief af te sluiten. Dit om problemen bij pech onderweg te voorkomen. Zorgt u er tevens voor, dat u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houdt, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs.

Verder dient u er rekening mee te houden dat de vraag naar LPG in Andorra klein is. Hierdoor is LPG alleen in Toulouse verkrijgbaar. Benzine is in principe overal verkrijgbaar en aan de voornaamste verkeersaders vindt u voldoende benzinepompen. Gaat u in de winter naar Andorra, houdt u er dan rekening mee dat in steeds meer landen winterbanden verplicht zijn tussen 1 november en 31 maart. Houdt u verder rekening mee speciale verkeersregels en o.a. de Franse wetgeving m.b.t. het verkeer. Zo geldt voor Frankrijk vanaf 1 juli 2012 onder meer de plicht om een alcoholtest bij u te hebben en geldt er een verbod op signalering van snelheidscontroles via o.a. navigatiesystemen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landeninformatie van Frankrijk die u op onze website kunt vinden.

Bekijk alle reizen naar Andorra