Reisaanbod
Informatie Salzburg

Salzburg

Salzburg is een echte cultuurstad waar veel bezienswaardigheden herinneren aan de Sound of Music en de componist Mozart. Bezoek Salzburg! Lees meer

Vakantie Salzburg

Salzburg is een echte cultuurstad waar veel bezienswaardigheden een muzikale achtergrond hebben. Denk maar eens aan het geboortehuis van Mozart en de wereldberoemde film “The sound of Music” die hier is opgenomen. Het is echter ook een hele gezellige stad, waar de mensen de tijd nemen om te genieten van de goede dingen van het leven. De stad ademt klasse uit, hetgeen u merkt aan de uitstekende restaurants en vele prachtige winkels in de Altstad. Het is een romantische bestemming voor een ieder die wil genieten van cultuur en de overheerlijke – enige echte - ‘Mozartkügeln’.

Bezienswaardigheden Salzburg
Bijna alle belangrijke bezienswaardigheden zijn te vinden in de Altstadt waardoor u de stad makkelijk te voet kunt verkennen. Salzburg heeft veel kleine, gezellige straatjes, leuke pleinen met kerken en fraaie paleizen. Een belangrijk herkenningspunt in de stad is de Festung Hohensalzburg, die u overigens ook kunt bezoeken. Slenter door de burcht of geniet van het prachtige uitzicht.

Het meest bezochte huis van Salzburg staat aan de Getreidegasse. Het is het geboorte- en woonhuis van Wolfgang Amadeus Mozart. Zeker voor muziekliefhebbers een “must”. En wanneer u een liefhebber bent van de Sound of Music, dan raden wij u aan om ook een bezoek te brengen aan de Nonnbergabdij. Het is een van de oudste gebouwen van de stad en het verhaal van Maria Augusta van Trapp werd op het leven van een zuster uit deze abdij gebaseerd.

Zeer de moeite waard is ook het DomQuartier, waar u de mogelijkheid heeft om in de sporen van de vroegere vorsten en aartsbischoppen te treden. Het DomQuartier loopt van de vroegere pronkkamers van de Residentie naar de Dom en het benedichtijnenklooster van St. Peter. Architectuur, kunst en historie komen hier samen. Het DomQuartier herbergt werkelijk een schat aan waardevolle objecten. Daarnaast heeft u vanaf het DomQuartier een prachtig zicht op het oude UNESCO stadscentrum van Salzburg.

Bovengenoemde highlights zijn slechts enkele van de vele unieke bezienswaardigheden. Want ook de bekende winkelstraat Getreidegasse, de paardenbronnen, het kerkhof en de abdijkerk Sankt-Peter zijn zeer de moeite waard. Of bezoek de kasteeltuinen Mirabell en het kasteel Hellbrunn waar de fonteinen u onvergetelijke verrassingen zullen bezorgen…

Winkelen
De meeste winkels zijn te vinden in de oude stad, in de lange, smalle straatjes rond de Dom. De bekendste winkelstraat alhier is de Getreidegasse met tal van luxe en exclusieve winkels. Voor veel toeristen is het een straat voor “window-shopping”, maar zelfs als u niets koopt, moet u deze straat gezien hebben. Natuurlijk zijn er ook goedkopere winkelcentra. Het mooiste en bekendste is Europark, op de Europastrasse met bekende winkels als H&M, Zara, Street One en Benetton. Houdt u van de markt? Ga dan op donderdag naar de levendige markt op het plein voor de Sint Adreas-kerk of naar de dagmarkt op het Universiteitsplein. En wanneer u Salzburg in december bezoekt, dan mag een bezoek aan de befaamde kerstmarkt natuurlijk niet ontbreken!

Uitgaan
Salzburg heeft als universiteitstad en muziek- en cultuurstad veel te bieden op het uitgaansvlak, zowel voor degene die van feesten houden als voor cultuurfanaten. Ga gezellig iets drinken in een van de vele koffiehuizen, cafés of ‘biergartens’, waar u aan de lange befaamde, houten tafels de beste Oostenrijkse bieren kunt proeven. Iedereen zit hier samen, wat een uiterst gezellige sfeer schept. En wilt u daarna nog feesten tot diep in de nacht, dan zijn er een groot aantal nachtclubs waar u uit kunt kiezen. De bekendste is Jexx, populair bij zowel toeristen als “locals”.

Als geboortestad van Mozart is Salzburg natuurlijk ook een topper op gebied van klassieke muziek. Het hele jaar door vinden er concerten en operaopvoeringen plaats. En houdt u meer van moderne muziek, dan raden wij u aan om een kijkje te nemen op het programma van het Rockhouse, waar optredens in alle mogelijke muziekstijlen plaatsvinden.

1 vakantie naar Salzburg beschikbaar

10 dagen busreis Salzburgerland en Beieren

Beleef een vakantie in het Salzburgerland en ontdek de muziekstad Salzburg en diverse plaatsen in Beieren zoals München en de Chiemsee. Lees meer

  • 10 dagen
  • Halfpension
  • Incl. excursiepakket t.w.v. € 50,-