Reisaanbod
Informatie Devon en Cornwall

Devon en Cornwall

Devon en Cornwall zijn de twee meest populaire graafschappen in Engeland. Beide regio's hebben bezoekers veel te bieden. Proef de historie en geniet van de fraaie, ongerepte natuur Lees meer

Vakantie Devon en Cornwall

Devon is één van de meest populaire graafschappen van Engeland. En niet voor niets. Devon heeft bezoekers enorm veel te bieden. U vindt er tal van historische plaatsen, prachtige en typische Engelse tuinen, het fraaie Dartmoor National Park en een kuststrook met adembenemend mooie stranden en baaien. Graag zetten wij een aantal van de mooiste steden en bezienswaardigheden voor u op een rij:

Exeter
Exeter is een klein en mooi stadje, dat desondanks een drukke en gezellige stadssfeer uitademt. Het is één van de levendigste steden in het zuidwesten van Engeland. Een stad ook met een rijke geschiedenis. De meeste bezienswaardigheden in Exeter liggen op loopafstand, waardoor u eenvoudig en korte tijd kennis kunt maken met deze leuke stad. Wandel van de imposante kathedraal  naar de “historic quayside”. Hier kunt u eventueel een overheerlijke Devon Cream Tea proeven, een typische specialiteit van de regio. Bezoek ook het Quay House Visitor Centre. Hier krijgt u in slechts 15 minuten een overzicht van 2000 jaar geschiedenis van Exeter. Wandel vervolgens door het centrum met diverse mooie middeleeuwse beeldhouwwerken en ga op ontdekkingsreis door de vele smalle zijstraatjes.

Dartmoor National Park
Exeter wordt omgeven door het prachtige platteland, dat zo kenmerkend is voor Devon. Tevens kunt u net buiten Exeter genieten van de adembenemend mooie Jurakust, een streek die vermeld staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Eveneens niet ver van Exeter ligt het Dartmoor National Park. U kunt hier naar hartenlust rondwandelen. Ga op zoek naar de kleine Dartmoor pony’s en ontdek het verhaal achter de vele stenen kruizen in het park, die verwijzen naar oude Middeleeuwse routes.

Prachtige kastelen & tuinen in Devon
Devon en het zuidwesten van Engeland is rijk aan kastelen. Proef de mystieke sfeer en maak een tijdreis tijdens een bezoek aan enkele van de mooiste kastelen, zoals Castle Drogo, Buckland Abbey, Arlington Court en onder meer Dunster Castle. Of bezoek Bygones Victorian Street, waar u eveneens de wereld van vroeger kunt ervaren.

Overige bezienswaardigheden in Devon
Voor wie van treinen houdt, is een ritje met de Seaton Tram door Axe Valley de moeite waard of een excursie met de stoomtrein langs de River Dart van Buckfastleigh naar Totnes. Of bezoek Kents Cavern, de bekendste prehistorische grot van Devon. Wanneer u met kinderen naar dit deel van zuid-Engeland reist, dan is ook een bezoek aan bijvoorbeeld Dartmoor Zoo of het River Dart Adventure Centre ook de moeite waard.

Cornwall
Ook in Cornwall kunt u genieten van prachtige kustlijnen en historische bezienswaardigheden. Cornwall is, zoals het Brits verkeersbureau het zegt, de regio van mythen en legendes, die nauw verbonden zijn met King Arthur. En in Cornwall bent u nergens meer dan 26 km verwijderd van de zee. Een bezoek aan één van de vele stranden behoort dus altijd tot de mogelijkheden! En wist u dat verschillende kliffen langs de kust de status van werelderfgoed hebben gekregen? Met name de kust bij Constatine Bay is fantastisch om te zien.

Langs de kust liggen tal van bijzondere vissersdorpen, waar u kunt genieten van lokale specialiteiten. En ga zeker ook langs bij het unieke eiland St Michael’s Mount. Dit eiland heeft veel weg van het bekende Mont St. Michel in Normandië. Ontdek de historie van het eiland tijdens een bezoek aan het kasteel en geniet van een uniek uitzicht op de kust en het achterliggende vasteland.

Net als in Devon vindt u ook in Cornwall diverse prachtige tuinen. Veel tuinen beginnen met het voorzetsel “Tre”, hetgeen boerderij betekent. Ga langs bij de diverse tuinen en bepaal zelf of het voorzetsel zijn naam eer aan doet. Enkele voorbeelden van typisch Engelse tuinen zijn Trerice Gardens, Trelissick Garden, Glendurgan Garden en onder meer Trengwainton Garden.

1 vakantie naar Devon en Cornwall beschikbaar

9 dagen Autorondreis Tuinen in Devon en Cornwall

Boek een autorondreis naar Zuid Engeland en maak kennis met de rijke historie en prachtige tuinen in Kent, Devon en Cornwall. Incl. vele extra’s! Lees meer

  • 9 dagen
  • Logies en ontbijt
  • Veel entree inclusief