Reisaanbod
Informatie Europa-Park

Onze Europa-park Arrangementen & Aanbiedingen

Europapark is het grootste pretpark van Duitsland. In Europapark vindt u meer dan 100 attracties en shows voor het hele gezin. En de hoogste achtbaan van Europa! Lees meer

Vakantie Europa-Park

Europa Park Duitsland, gelegen in het Zwarte Woud, is niet alleen Duitslands grootste attractiepark. Maar ook het op één na best bezochte pretpark van Europa. Op beoordelingssites als Zoover scoort het park hogere cijfers dan andere bekende parken en in de afgelopen jaren heeft het park tal van prestigieuze prijzen gewonnen. Afgelopen jaar is Europa-Park onder meer tijdens de Diamond Thema Park Awards onderscheiden en is het park tijdens de Golden Ticket Awards in Amerika zelfs uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld! "En daar zijn we als familiebedrijf heel trots op", aldus de directie van Europa-Park. "Miljoenen mensen weten jaarlijks de weg naar Europa-Park te vinden. In september van afgelopen jaar hebben wij zelfs de 100 miljoenste bezoeker feestelijk in het zonnetje gezet".

In Europa-Park zijn 13 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Bezoekers lopen in Europa-Park van een Grieks havenstadje via een Italiaans pleintje naar een Zwitsers bergdorpje. In de diverse themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Naar eigen zeggen van het park, heeft geen enkel ander attractiepark zo’n groot aanbod! Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst elf, waaronder één van de hoogste van Europa! Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 6 uur show op het programma. Zo'n 250 artiesten uit binnen- buitenland zullen u als bezoeker op het ijs, in de arena, in de theaters, maar ook op de straten en pleinen, onvergetelijke momenten laten beleven. Peter Langhout Reizen biedt voordelige pretpark Europa-Park aanbiedingen. Boek daarom uw Europa-Park arrangement bij ons!

Europa-Park

Nieuwe attracties
Pretpark Europa-Park investeert jaarlijks in nieuwe shows en attracties. Het jaar 2013 stond geheel in het teken van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Nieuwe sprookjes werden aan het betoverende sprookjesbos toegevoegd, waardoor het sprookjesbos nog leuker is geworden, zeker voor de jongere bezoekers van het pretpark.

In 2014 is de nieuwe attractie “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” in gebruik genomen.U wordt meegenomen op reis door een gigantisch micro-kosmos en zweeft over en door de wereld van de Minimoys. Deze 2 millimeter grote wezentjes zijn bekend uit de animatiefilm "Arthur en de Minimoys", van topregisseur Luc Besson. Voel hoe het is om zelf een Minimoy te zijn en ervaar wat het betekent als mieren en lieveheersbeestjes zo groot zijn als olifanten... “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” is op dit moment de grootste indoor-attractie van het park (45.000 m3)...!

In 2015 bestaat het park 40 jaar. Deze mijlpaal wordt het gehele seizoen gevierd. De verjaardagskalender staat bol met feestelijke activiteiten.

Algemene informatie Pretpark Europa-Park

Maak een reis door Europa in Europa Park Duitsland...
Onderstaand een korte impressie van elk van de gebieden:

Europa-Park: Avonturenland en Sprookjesbos
Stap in de African Queen voor een cruise langs de olifantenrots. Of ga mee met de gebroeders Grimm en luister naar tal van prachtige sprookjes. Ga op expeditie op een vlot en wandel vervolgens door het vernieuwde Sprookjesbos.

Europapark: Children's WorldEuropa-Park
Europa-Park: Kinderwereld
In het Vikingendorp kunnen de jongste bezoekers naar hartenlust klimmen en klauteren om vervolgens in de toren via tal van glijbanen naar beneden te suizen of rond te draaien in de Dino-carrousel. En voor iedereen die geen hoogtevrees heeft, is in de Kinderwereld ook een vuurtoren, waarbij u uzelf tot 9 meter omhoog kunt trekken.

Europa-Park: Duitsland
Wandel door de “Duitse Allee“ met zijn schitterende façades en typisch Duitse architectuur. Bezoek Alexanderplatz, de oude Duitse markt, de vakwerkhuizen van Brandenburg en natuurlijk de diverse attracties. Ga aan boord van de Panoramatrein of de EP-Express, waarmee u op comfortabele wijze naar de diverse andere landen kunt reizen.

Europa-Park: Rusland
Bezoek het originele ruimtestation MIR en stap in de hoge snelheidsachtbaan “Euro-Mir” of geniet van de diverse culturele activiteiten in het Russische dorp. Bewonder de kleurrijke houten plattelandshuisjes, de Russische vaklieden en de prachtige torens van de tsaren. Voor de jongere vakantiegangers is er in het Russische gebied de attractie “Sneeuwvlokje”, die ze meeneemt naar sprookjesland. Of voelt u meer voor de auto-attractie “Lada Autodrom”?

Europa-Park: Italië
Reis vanuit Rusland naar Italië en geniet van de Mediterrane charme. Neem een kijkje bij de 7m hoge “Fontana di Paradiso” in het midden van het Italiaanse meer en wandel over de Piazza met tal van architecturale schatten. Geniet ook van het schilderachtige landschap en de vele leuke attracties. Bezoek o.a. het angstaanjagende kasteel van het spook van de Medici of ga langs bij het “Teatro dell Arte” en geniet van diverse gevarieerde shows. En voordat u doorreist naar het volgende land raden wij u aan om te genieten van een originele Italiaanse cappuccino of versgebakken pizza.
Europa-Park

Europa-Park: Frankrijk
In Frankrijk komt u de geur van vers gebakken brood en warme crêpes tegemoet… Bezoek hier de magische 4D-bioscoop of stap in de hoogste achtbaan van het park: de Silver Star. Of voelt u meer voor een reis naar de sterren in de Eurosat; een indoor achtbaan met de ruimte als thema. Voor de kleintjes is er een bootjestocht en de “Old 99” met de circus parade.

Europa-Park: Scandinavie
Kleurrijke houten huizen, de Noorse staafkerk, heerlijke visrestaurants… U ziet het allemaal in het Scandinavische deel van het park. Geniet van de typisch Noorse gastvrijheid en stap aan boord van het schommelschip “Vindjammer” voor een stormachtige tocht. De kinderen zullen ongetwijfeld genieten van de sprookjes van Andersen in de verhaaltoren. Maar het echte avontuur vindt u bij de wildwaterbaan “Fjord rafting”. Kijk uit voor de verraderlijke stroomversnellingen….

Europa-Park: Portugal
Stap in de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers. Een ware uitdaging ligt in het verschiet bij de Casa de Adventure. En wat dacht u van een tocht in de Atlantica Supersplash; een supersnelle wildwaterachtbaan…?

Europa-Park: Spanje
Reis daarna mee naar Sevilla; geniet van vurige flamenco dansen, spectaculaire “stuntshows” en tal van Spaanse lekkernijen. Vaar over hoge golven in de Columbus-Jolle, stap aan boord van de Express trein naar andere landen of laat de kinderen heerlijk spelen in de waterspeeltuin.

Europa-Park: Holland
Ook Nederland is in het park vertegenwoordigd. U voelt u heel even weer thuis tussen de windmolens, Edammer kaas en het vele Delfts blauw. In Europa-Park zult u zien, dat Nederland ook een land vol avonturen is. Stap aan boord van het piratenschip; draai in een reuze koffiekop in de rondte totdat u duizelig bent of vlieg op en neer met de Rode Baron en Peter Pan. Bezoek ook het “speelhuis” en geniet van de mini botsauto’s.

Europa-Park: Zwitserland
Door naar Zwitserland, waar de Matterhorn Blitz op u wacht. Of wat dacht u van de Schweizer bobsleebaan, het Zwitserse chaletdorp of de Jungfrau gletcherflieger; een soort dubbeldekker vliegtuigjes.

Europa-Park: Griekenland
In het land van de Goden wacht u de waterachtbaan Poseidon en één van de nieuwste achtbanen, de Pegasus, gebaseerd op het mythologische vliegende paard. Geniet ook van de interactieve darkride: Atlantis Adventure. En dat alles natuurlijk in typisch Griekse stijl…


Europa-Park: Engeland
Wat is Engeland zonder Shakespeare…? Bezoek het Shakespeare theater en ervaar het ware Shakespeare gevoel… Natuurlijk ontbreekt in dit deel ook de London Bus niet; een attractie à la het vliegend tapijt. Of wat dacht u van een ritje in de Crazy Taxi of echte Britse carrousel?

Europa-Park: Oostenrijk
En dan tot slot: Oostenrijk. Het land van de bergen, van Tirol en het Swarowski diamant. Allemaal elementen die u terug vindt in het park. Stap in de Alpenexpress; een achtbaan die u o.a. door de diamantgrot voert. Of wandel door deze grot als u het iets kalmer aan wil doen. Natuurlijk mag ook de spetterende boomstam-attractie niet ontbreken. De kunst is om er droog weer uit te komen….

U ziet het: Europa-Park Duitsland is een schitterend park met tal van attracties voor het hele gezin. Een park dat prachtig vormgegeven is en waar veel aandacht is besteed aan de details, zowel qua architectuur, als qua invulling van de diverse landen op het gebied van catering en attracties. Have fun!

Let op: Door omstandigheden of tijdelijk onderhoud kan het zijn dat bepaalde attracties gesloten zijn. Hierop hebben wij helaas geen invloed. Informeer ter plaatse.

 Europa-Park

13 vakanties naar Europa-Park beschikbaar

2 dagen Europa-Park- Castillo Alcazar incl. 1 dag entree

Verblijf in het viersterren hotel Castillo Alcazar OP het Europa-Park en geniet van het grootste pretpark van Europa met meer dan 100 attracties en shows! Lees meer

 • 2 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 1 dag entree

3 of 4 dagen Europa-Park - Hotel Sun Parc incl. 2 dagen entree

Met meer dan 100 attracties en shows is Europa-Park het grootste pretpark van Europa! Geniet 2 volle dagen van alle attracties en shows. Een leuk weekendje weg voor jong en oud! Lees meer

 • 3, 4 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 2 dagen entree

3 dagen Europa-Park - Castillo Alcazar incl. 2 dagen entree

Maak in 1 dag een reis door Europa en geniet van meer dan 100 attracties en shows! Verblijf in hotel Castillo Alcazar, dat OP het Europa-Park ligt. Ideaal! Lees meer

 • 3 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 2 dagen entree

4 dagen Europa-Park - Castillo Alcazar incl. 3 dagen entree

Al vele malen bekroond tot beste én leukste pretpark van Europa! Beleef het zelf en boek uw Europapark aanbieding. Inclusief Europapark hotel Castillo Alcazar dat op het park zelf ligt! Lees meer

 • 4 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 3 dagen entree

3 dagen Europa-Park - El Andaluz incl. 2 dagen entree

Waan je in een Andalusisch landhuis in Europa-Park Hotel El Andaluz (op het park!) en geniet van het grootste pretpark van Europa. In Europa-Park vindt u maar liefst meer dan 100 spectaculaire attracties en shows! Lees meer

 • 3 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 2 dagen entree

2 dagen Europa-Park - El Andaluz incl. 1 dag entree

Waan je in een Andalusisch landhuis in Europa-Park Hotel El Andaluz en geniet van het grootste pretpark van Europa. Het hotel ligt IN Europa-Park en is dus ideaal voor uw bezoek aan dit leuke pretpark. Lees meer

 • 2 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 1 dag entree

4 dagen Europa-Park - El Andaluz incl. 3 dagen entree

Boek het leukste pretpark van Europa (bekroond met vele prijzen), dat met meer dan 100 shows en attracties het grootste pretpark van Europa is. Verblijf in Europapark hotel el Andaluz OP het park. Ideale ligging! Lees meer

 • 4 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 3 dagen entree

2 dagen Winter Europa-Park- Castillo Alcazar incl. 1 dag entree

Verblijf in het 4-sterren Europa-Park hotel Castillo Alcazar en geniet van een magisch winterwonderland incl. vele attracties en spectaculaire shows in het grootste pretpark van Europa! Lees meer

 • 2 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 1 dag entree

3 dagen Winter Europa-Park- Castillo Alcazar (2 dagen entree)

Verblijf in het 4-sterren Europa-Park hotel Castillo Alcazar en geniet van een magisch winterwonderland incl. vele attracties en spectaculaire shows in het grootste pretpark van Europa! Lees meer

 • 3 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 3 dagen entree

4 dagen Winter Europa-Park- Castillo Alcazar (3 dgn entree)

Verblijf in het 4-sterren Europa-Park hotel Castillo Alcazar en geniet van een magisch winterwonderland incl. vele attracties en spectaculaire shows in het grootste pretpark van Europa! Lees meer

 • 4 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 3 dagen entree

Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.