Reisaanbod
Informatie Europa-Park

Onze Europa-park Arrangementen & Aanbiedingen

Europapark is het grootste pretpark van Duitsland. In Europapark vindt u meer dan 100 attracties en shows voor het hele gezin. En de hoogste achtbaan van Europa! Lees meer

Vakantie Europa-Park

Europa Park Duitsland, gelegen in het Zwarte Woud, is niet alleen Duitslands grootste attractiepark. Maar ook het op één na best bezochte pretpark van Europa. Op beoordelingssites als Zoover scoort het park hogere cijfers dan andere bekende parken en in april 2014 is het park opnieuw in de prijzen gevallen. Ditmaal als beste pretpark van Europa tijdens de Diamond Thema Park Awards. En tijdens de Golden Ticket Awards in Amerika is het park dit jaar zelfs uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld! "En dat alles is niet voor niets", aldus de directie van Europapark. "Miljoenen mensen weten jaarlijks de weg naar Europa-Park te vinden. In september van dit jaar hebben wij zelfs de 100 miljoenste bezoeker feestelijk in het zonnetje gezet".  

In Europa-Park zijn 14 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Bezoekers lopen in Europapark Duitsland van een Grieks havenstadje via een Italiaans pleintje naar een Zwitsers bergdorpje. In de diverse themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Naar eigen zeggen van het park, heeft geen enkel ander attractiepark zo’n groot aanbod! Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst elf, waaronder de hoogste achtbaan van Europa! Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 6 uur show op het programma. Zo'n 250 artiesten uit binnen- buitenland zullen u als bezoeker op het ijs, in de arena, in de theaters, maar ook op de straten en pleinen, onvergetelijke momenten laten beleven. Peter Langhout Reizen biedt voordelige pretpark Europapark aanbiedingen. Boek daarom uw Europapark arrangement bij ons!

Nieuwe attracties
Pretpark Europa-Park Duitsland investeert jaarlijks in nieuwe shows en attracties. Het jaar 2013 stond geheel in het teken van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Nieuwe sprookjes werden aan het betoverende sprookjesbos toegevoegd, waardoor het sprookjesbos nog leuker is geworden, zeker voor de jongere bezoekers van het pretpark. 

In 2014 is de nieuwe attractie “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” in gebruik genomen.U wordt meegenomen op reis door een gigantisch micro-kosmos en zweeft over en door de wereld van de Minimoys. Deze 2 millimeter grote wezentjes zijn bekend uit de animatiefilm "Arthur en de Minimoys", van topregisseur Luc Besson. Voel hoe het is om zelf een Minimoy te zijn en ervaar wat het betekent als mieren en lieveheersbeestjes zo groot zijn als olifanten... “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” is op dit moment de grootste indoor-attractie van het park (45.000 m3)...! 

Op gebied van show zijn de ijsshow “Surpr’Ice in the Jungle” en de variétéshow “Rhapsodie” nieuw voor dit jaar. En ook de musicalshow rondom de Zweedse groep ABBA krijgt een vervolg ”Waterloo reloaded”.

Verder vindt in het stationsgebouw van de 73 meter hoge achtbaan “Silver Star” dit seizoen de expositie “Into Extremes” plaats. Bent u een autoliefhebber met een fascinatie voor snelheid? Dan kunt u uw hart ophalen bij de tentoongestelde AMG Mercedessen. Om vervolgens zelf ‘snelheid’ te ervaren tijdens een ritje in de “Silver Star” die met 130 kilometer per uur over de baan raast.

Europa-Park


Algemene informatie Pretpark Europa-Park Duitsland

Maak een reis door Europa in Europa Park Duitsland...
Onderstaand een korte impressie van elk van de gebieden:

Europapark: Adventure Land
Stap in de African Queen voor een cruise langs de olifantenrots. Of ga mee met de gebroeders Grimm en luister naar tal van prachtige sprookjes. Ga op expeditie met de Jungle Rafts en wandel vervolgens door Dwarf city om te genieten van de dwergen.

Europapark: Children's WorldEuropa-Park
In de Viking Village kunnen de jongste bezoekers naar hartenlust klimmen en klauteren om vervolgens in het Giant Slide Labyrinth via tal van glijbanen naar beneden te suizen en rond te draaien in de Dino merry-go-round attractie. En voor iedereen die geen hoogtevrees heeft, is in Children’s World ook een vuurtoren, waarbij u uzelf tot 9 meter omhoog kunt trekken.

Europapark: Duitsland
Wandel door de “Duitse Steeg“ met zijn schitterende façades en typisch Duitse architectuur. Bezoek de Alexanderplatz, de oude Duitse markt, de vakwerkhuizen van Brandenburg en natuurlijk de diverse attracties. Ga aan boord van de Panoramatrein of de EP-Express, waarmee u op comfortabele wijze naar de diverse andere landen kunt reizen. Of stap in de Vintage Cars of de Elf Ride; een avontuurlijke darkride.

Europapark: Rusland
Bezoek de originele ruimtepost van de MIR en stap in de hoge snelheidsachtbaan “Euro-Mir” of geniet van de diverse culturele activiteiten in het Russische dorp. Bewonder de kleurrijke houten plattelandshuisjes, de Russische kunstenaarsvaklieden en de prachtige torens van het Czarist koninkrijk. Voor de jongere vakantiegangers is er in de Russische zone de “Sleigh ride snowflake”, die ze meeneemt naar sprookjesland. Of voelt u meer voor de auto-attractie “Lada Autodrom”?

Europapark: Italië
Reis vanuit Rusland naar Italië en geniet van de Mediterrane charme. Neem een kijkje bij de 7m hoge “Fontana di Paradiso” in het midden van het Italiaanse meer en wandel over de Piazza met tal van architecturale schatten. Geniet ook van het schilderachtige landschap en de vele leuke attracties. Bezoek o.a. het angstaanjagende kasteel van het spook van de Medici of ga lang bij het “Teatro dell Arte” en geniet van diverse gevarieerde shows. En voordat u doorreist naar het volgende land raden wij u aan om te genieten van een originele Italiaanse cappuccino of versgebakken pizza.

Europapark: Frankrijk Europa-Park
In Frankrijk komt u de geur van vers gebakken brood en warme crêpes tegemoet… Bezoek hier de magische 4D-bioskoop of stap in de hoogste en grootste achtbaan van Europa: de Zilveren Ster. Of voelt u meer voor een reis naar de sterren in de Eurosat; een indoor achtbaan met de ruimte als thema. Voor de kleintjes is er de “Puppet boat ride” en de “Old 99” met de circus parade.

Europapark: Scandinavie
Kleurrijke houten huizen, een rendieren fontein, de Norvegian staafkerk, heerlijke visrestaurants… U ziet het allemaal in het Scandinavische deel van het park. Geniet van de typisch Noorse gastvrijheid en stap aan boord van de reuze swingboat “Vindjammer” voor een stormachtige tocht. De kinderen zullen ongetwijfeld genieten van de sprookjes van Andersen in de verhaaltoren en van de “wobbly” brug. Maar het echte avontuur vindt u bij de wildwaterbaan “Fjord rafting”. Kijk uit voor de verraderlijke stroomversnellingen….

Europapark: Portugal
Stap in de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers. Een ware uitdaging ligt in het verschiet bij de Casa de Adventure. En wat dacht u van een tocht in de Atlantica supersplash; een supersnelle wildwaterachtbaan…?

Europapark: Spanje
Reis daarna mee naar Sevilla; geniet van vurige flamenco dansen, spectaculaire “gladiatoren stuntshows” en tal van Spaanse lekkernijen. Vaar over hoge golven in de Columbus Dinghy, stap aan boord van de Express trein naar andere landen of laat de kinderen heerlijk spelen in de speciale adventure speeltuin.

Europapark: Holland
Ook Nederland is in het park vertegenwoordigd. U voelt u heel even weer thuis tussen de windmolens, Edammer kaas en het vele Delfts blauw. In Europa Park zult u zien, dat Nederland ook een land vol avonturen is. Stap aan boord van het piratenschip; draai in een reuze koffiekop in de rondte totdat u duizelig bent of vlieg op en neer met de Rode Baron en Peter Pan. Bezoek ook het “Bouncy House” en geniet van de mini botsauto’s.

Europapark: Zwitserland
Door naar Zwitserland, waar de Matterhorn Blitz op u wacht; een achtbaan met de hoogste “drop” ter wereld! Of wat dacht u van de Schweizer bobsleebaan, het Zwitserse chaletdorp of de Jungfrau gletcherflieger; een soort dubbeldekker vliegtuigjes.

Europapark: Griekenland
In het land van de Goden wacht u de waterachtbaan Poseidon en één van de nieuwste achtbanen, de Pegasus, gebaseerd op het mythologische vliegende paard. Geniet ook van de eerste interactieve darkride van Duitsland: Atlantis Adventure. En dat alles natuurlijk in typisch Griekse stijl…

Europapark: Engeland
Wat is Engeland zonder Shakespeare…? Bezoek het Shakespeare theater en ervaar het ware Shakespeare gevoel… Natuurlijk ontbreekt in dit deel ook de London Bus niet; een attractie à la het vliegend tapijt. Of wat dacht u van een ritje in de Crazy Taxi of echte Britse carousel?

Europapark: Oostenrijk
En dan tot slot: Oostenrijk. Het land van de bergen, van Tirol en het swarowski diamant. Allemaal elementen die u terug vindt in het park. Stap in de Alpenexpress; een achtbaan die u o.a. langs de diamantgrot voert. Of wandel door de Magic World of Diamonds als u het iets kalmer aan wil doen. Natuurlijk mag ook de spetterende attractie Tirol Log Flume niet ontbreken. De kunst is om er droog weer uit te komen….

U ziet het: Europapark Duitsland is een schitterend park met tal van attracties voor het hele gezin. Een park dat prachtig vormgegeven is en waar veel aandacht is besteed aan de details, zowel qua architectuur, als qua invulling van de diverse landen op het gebied van catering en attracties. Have fun!

Let op: Door omstandigheden of tijdelijk onderhoud kan het zijn dat bepaalde attracties gesloten zijn. Hierop hebben wij helaas geen invloed. Informeer ter plaatse.

 Europa-Park

4 vakanties naar Europa-Park beschikbaar

3 of 4 dagen Europa-Park - Hotel Nilhof - 2 dagen entree

Geniet van de leukste attracties in het grootste pretpark van Europa: Europa-park in Duitsland. Ideaal voor een weekendje weg! Incl. 2 dagen entree. Lees meer

 • 3, 4 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 2 dagen entree

3 dagen Europa-Park - Hotel Nilhof - 1 dag entree

Geniet van alle attracties in het grootste pretpark van Duitsland: Europa-Park. En ontdek waarom het park op Zoover zo hoog scoort. Incl. 1 dag entree Lees meer

 • 3 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 1 dag entree

3 dagen Europa-Park - Hotel Sun Parc, 1 dag entree

Met meer dan 100 attracties en shows is Europa-Park het grootste pretpark van Europa! Maak in 1 dag een reis door Europa en geniet van alle attracties. Lees meer

 • 3 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 1 dag entree

3 of 4 dagen Europa-Park - Hotel Sun Parc incl. 2 dagen entree

Met meer dan 100 attracties en shows is Europa-Park het grootste pretpark van Europa! Geniet 2 volle dagen van alle attracties en shows. Een leuk weekendje weg voor jong en oud! Lees meer

 • 3, 4 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Incl. 2 dagen entree